Atspėkit kas čia?
Labai skanu! Man rodos zemaitijoj rasalu vadinama…
O siaip cia zuvyte, actas+aliejus, svogunai. Salta sriuba tokia. Laaabai skanu su karstom bulvem
Zuviene bet kokiam pavidale yra geris.
cibulynė. rasalynė yra su burokėlių rasalu daroma
taip ir pagal mane cibulynė
Bet kokiu atveju tai atrodo kraupiai
Matai ka zmones is biednumo valgo.
man tai cia kazkoks marinatas
lasiaku nepagaileta
A tai cia ne zuviene?
Kas dar do cibuliene… Blia reiks ateity skaityt aprasymus, o ne vien foto vadovautis.
Buljonas su krapais ir svogunais
Ir dar actu ir aliejum… joooo…
Kažkaip nelabai kaip atrodo skaniai.
Pernai pirmą kartą teko ragauti tikrą cibulynę.Man patiko Ir visai tai ne biednumo rodiklis.Tai senos tradicijos,ir puiku,kad tradicijos nemiršta
deginta silke, vanduo, actas, svogunai, krapai, pipirai ir druska jokių lašiakų ir aliejaus
valgoma su karšta bulve, virta su lupena, Pageidaujama mirkant į spirgynę (he, maltos skrudintos kanapių sėklos su druska ir pipirais. beje begėdiškai skanu. kanapių sėklų yra ekologiškose parduotuvėse, o jei jų negaunat, galima panašų variantą išgaut skrudinant bei malant linų sėmenis)
gerasdvirtais, žmonės iš biednumo tarkuotas bulves į žarnas sumislyjo kimšt. taip kad vargas/nevargas, bet toks jau kulinarinis paveldas.
Kas tai yra ‘deginta silke’? O kanapiu seklos ir lapai- labai geras prieskonis.
Taip atspėjote tai žemaitiška cibulynė. Kepta silkutė, svogūniukai, vanduo, actas, pipiriukai, druskytė, krapiukai ir karštos, garuojančios su lupenom bulvikės. Patikėkit paprasta, bet laaabai skanu.
o galetum gal placiau ten parasyti recepta? as labai noreciau kada nors pasigaminti toki patiekala
Aš perku didelę, riebią iš turgaus silkę su galva, išdarinėju, padarau filė ir kepu keptuvėje, o po to supjaustau gabaliukais ir ataušinu. Iš anksto užsivirinu vandenį, kad atauštų. Tokio dydžio silkei reikia 2l. vandens, didelio svogūno, actą pilu iš akies pagal skonį na aš pilu daugiau,nes mėgstu aštriau čia jau kas kaip mėgsta aštriau ar švelniau, įberiu maltų pipirų, druskos ir viskas. Krapiukai ir sogūnlaiškiai papuošimui. Skaniausia kai pastovi ir būna šalta. Kai pasidarysi parašyk kaip gavosi ar patiko