atsitikimai gaminant maista
noreciau, kad papasakotumet ivairiu linksmu ar nelabai nutikimu gaminant maista
niu va o buvo taip…mano sese su savo vyru nusprende issikepti ale bulviu,aliejuje… supjauste bulves,ikaitino alieju ir as tuo metu ejau pro sali tai maciau tik liepsnos nusviesta siena paaiskinu,jie sumete bulves kaip po su vandeniu ir suputojo aliejus isbego ant plytos ir uzsidege puodas,ar aliejus nu zodziu DEGE zodziu juoko buvo man gal savaite…niu tik siokiu tokiu nuostoliu pridirbo apruko visos lubos ir sudegino dar kilima begdami su verdanciu puodu iki balkono…na suprask ji ten ir ismete…
pamenu buvau maza ir su puske nusprendem pagamint cepelinu. nesupratom, kad krakmolo det reikia, tai gavos pliurze. tai pakapstem biski ir nusprendem is 6 auksto pro balokna pametyt uzmetem kazkam ant galvu, po to issigandom ir bandem nuleist tolete, bet uzsikimso ten viskas zodziu linksma buvo
Oi man daug visokių atsitikimų buvo,bet papasakosiu viena. Kartą su kaimynu kepėm blynus iš tešlos pardavinėjamos pakelyje(manau žinote) Aš ir sakau. Idėk siek tiek kakavos,viena sauksteli,o mano kaimynas privare kelis didelius saukstus,tesla pasidare labai tamsi… As bandziau kepti,bet nekas…nezinau kazkokia nesamone gavos :]]] Tai as tesla ispyliau…jau su tais berniukas kept,tai kazkokios nesamones…
viena syki reikejo issivirti bulves:mama buvo nuskutus, idejus i vandeni, man prireike tik druskos ibert ir uzkaist. Visu pirma man pasirode kazkaip mazoka vandens, bet nusprendziau, kad mama ilgiau tas bulves verda, tai ji geriau ir zino. Is pradziu viskas buvo , bet veliau man ne tik kad tos bulves prisvilo prie puodo ir likau be pietu, bet ir puode skyles liko.
guodule, man viena karta bulves sriuboj prisvilo
Kai buvau paaugle(o tai buvo labai senai),mama gulesi i ligonine, paliko kopusta,farso paruosto,kad su drauge issivirtume balandeliu.Bet nepasake,kad kopusta reikia apvirti.Mes lauziam kopusto lapus,dedam farsa,kaip lapa lenkiam-taip jis luzta.Surisom su siulais,isvirem,mano tetis grizes valge,sake,skanu…Tik kazko itartinai siulus is tarpdanciu trauke…
Dar prisiminiau-mano teta mokejo kepdama didelius blynus apversti juos ore.Mano broliui tai irgi sekesi.O kai as pabandziau-prilipo blynas prie lubu(sviezias remontas buvo),paskui teskesi ant zemes…Nemegstu kepti dideliu blynu…
kažkada užsidegė batonas keptuvėj. o kitą kartą koldūnus išsikepiau ant fairy. ;-))) o jau su puske tai meleonus kartų vaikystėj valgyt darėm ir nė karto paruošti dalykai nebuvo tinkami vartojimui. ;DDD
Man kepant grybus ,karštas baravykas į stringus įkrito
… IR…?
eina nx
blynuku pasikept nutariau…sudejau visus ingridientus i virtuvinio kombaino ta inda pagrindini ir kalbedama su drauge telefonu ijungiau plakima…ir kaip kokis tai viesulas kokiu metru i virshu pakilo visas indo turinys…virtuve atrode klaikiai drauge, su kuria tada klabejau tlf, dar ir dabar kas kart i svechius uzhsukus krykshtauja prisiminus
ai dar prisiminiau…bet chia jau daugel metu atgal, dar mazha buvau…mamka gulejo ligoninej, o ash bratkai norejau bulves virtas pahildyt keptuvej, tam reikaliui, kaip zhinia, aliejus reikalingas…nugi ir ishsitraukiu nauja bonka ish spintutes…ir lupu kamshtuka, nesuvokdama, kad pirmiau reikia ta juostele nuo kamshtuko nuimt ir tada jis norm. atsidaro…aishku, ash sugebejau vis tik savom jegom nulupt ta kamshtuka puse butelio aliejaus sekmingai gule ant virykles ir spinteliu. paplushejau ir sutvarkiau. o po keliu dienu mamka gryzhus aliejaus dar atrado ir poroj puodeliu ish virtuvinio arbatos komplekto…
pamenu, kaip dede gamino bulviu kose kad “geresne” gautusi, isplake ja mikseriu gavosi guma
kaskada vienas budamas namie uzsimaniau issikept sausainiu viskas buvo taip kad tesla gavosi kaskokios keistos spalvos ir labai kieta kaskodel kai sausainjius iskepiau ragaudamas vos dantu nenusilauziau nes buvo kieti kaip akmuo koks tai niekas ju ir nevalge reikejo ismest
Pjausčiau čili pipirą.Po to nenusiploviau rankų.O čia ir buvo didžioji klaida…Netyčia pasitryniau akį ir pakliuvo tų “sulčių”.Galvojau,išprotėsiu! Apaksiu! Ploviau,o buvo dar žiauriau…Negalėjau atsimerkt…Ačiū Dievui,po kiek laiko praėjo… Taip kad visiems patariu atsargiau su tais čili.Po pjaustymo neplovę rankų nekrapštykit nosies,netrinkit akių…ir apskritai,tos sultys odą dirgina… Bet maiste su čili viskas ok
karta buwau pas mochiute…o pas ja yra tokia sena mashina bulwems tarkuoti…taj nusprendzhiau bulviniu blynu ishkept. Pradejau mesti wiena po kitos bulwes i ta mashina…ir…uzhstrigo…pradejau sukioti su ranksluosciu toki dangteli, kad wel suktis pradetu…ir pradejo…nelemtasis ranksluostis isisuko i mashina ir ish jos ishsoko kazhkoks metalas ir duobute pramushe grindyse…o wisos sienos apsitashke tarkuotom bulwem bet kai walyt rejkejo, taj jau nebejuokinga buwo…