Ataka pries Iraka

Ataka pries Iraka

Sveiki,siulyciau pasvarstyti kokie butu uz ir pries argumentai del karines atakos pries Iraka,arba tiksliau jo diktatoriu S.HuseinaCha cha

Uz:

  • Eilini karta pademonstruoti savo jega. Padidinti JAV itaka musulmonu pasauliui. Nutolinti galimas terorizmo atakas pries JAV
    Pries:
  • Itampos padidejimas tarp JAV ir ES, tarp JAV ir Rusijos ir kt.; nepasitenkinimo jegos politika pasireiskimai salies viduje.

Is tiesu tiek ES tiek Rusijai NATO ir net paciai Amerikai tai yra sunkus ir dviprasmis uzdavinys-sprendimas, kurio vienokios ar kitokios pasekmes is esmes keicia valstybiu ir ju bloku santykius.Viena vertus-ataka yra butina, ir atrodytu neisvengiama, nes kitokiomis priemonemis negalima kovoti pries taip vadinamas "blogio asis", kita vertus, tai issauks milziniska neigiama reakcija ir didziulis supriesinima su milijoniniu musulmonu pasauliu, Artimaisiais Rytais ir t.t.
Tad, tai labai dviprasmiska situacija.Aisku tik viena mano manymu-veikti reikia pries dabartines pasaulio gresmes saltinius-bet kaip,kada ir kaip tai pakeis pasaulio santvarka?tai neaisku…

ai ka cia “uzh” ar “priesh”, tiesiog atsikele Bush’as viena diena ir pagalvoju: “noriu buti, kaip tevelis” Kietas

Koks skirtumas ar tai Taip ar Ne. Faktas, kad III pasaulinis ant nosies.
Kuo greičiau prasidės, tuo greičiau baigsis Nustebęs

P.S. Gal kas žino kur gauti Koraną lietuviškai ?

Verchiau mokykis kinu kalbos =)

JAV velgi nori pademstruoti, jog kovoja su terorizmu, taciau si karta Irakas niekuo detas. Zinoma ten nera demokratijos - ten yra diktatoryste, o Sadama Huseina galima butu nuversti ir be kariniu veiksmu.

Nevertetu atakuoti. Tai tik pasako, kad JAV pernai vis tiek nepasimoke. Nugriautas pastatas- smulkmena lyginant su tuo, kas atsitiktu numetus atomine ar paprasciausiai padarius ka nors panasaus i Chernobyli. O jei koki nors mutacini chemikala paskleistu. Baisu ir pagalvoti, bet panasu, jog naivuoliu salis, kuri tikrai nekariavo karo savo zemeje ir nemate jo baisumu tik ir galetu priimineti tokius sprendimus. Jiems karas- tai kazkox show, pramoga, pasididziavimas. Esa labai kieti esam!!!
Nieko jie vistiek ten nepadarys. Nepadare pries gera desimtmeti Irake, nepadare Korejoje, nepadare Afganistane nei 78-80 nei siemet. Tai ko dar jie nori. Cia tik jie isivaizduoja, kad ivede tvarka, bet tiesa- kitokia. Kaip tu gali pakeisti nusistovejusia per tukstantmecius tvarka. Ten zmones net neisivaizduoja kitokio gyvenimo.
Ir pabaigai: amerikieciai su zydais- i viena raga puchia, tad patys ir galvokit, kodel cia dar taip yra. Cia turbut butu antra priezastis del karo. Be to, dideles salys nelabai suvokia, kad gali buti lengvai uzpultos. Romos Imperija, Egiptas, Rusija, o dabar- ir JAV. Kas sekantis?

Kalbant apie numatoma operacija Irake, reiketu ishsiaishkinti, kas ten ish tikruju bus - eilinis karo su terorizmu etapas, karas del naftos, operacija didesniam Izraelio saugumui uztikrinti ar kova su izuliai JTO rezoliuciju nevykdanciu diktatoriumi. Apsisprendus del kurio nors varianto (ar ju derinio) butu galima pateikti ir numatomos operacijos vertinima. Taciau ash noreciau atkreipti demesi i viena aspekta, kuris man regis yra beveik nediskutuojamas, o tokioms nedidelems shalims kaip Lietuva itin svarbus. Shiuo metu JAV retorika ir praktiniai veiksmai pasaulio mentalitete itvirtina nuostata, kad kare su terorizmu yra leistinos bet kokios priemones ir tarptautiniu instituciju (tokiu kaip JTO) pritarimas ju taikymui, jeigu ir pageidautinas, tai toli grazu nebutinas. Dar daugiau - kiekvienas abejojantis tokia praktika cia pat apshaukiamas “civilizuoto pasaulio” prieshu pagal principa “kas ne su mumis - tas priesh mus”. Kur tai veda ? Nuspeti nesunku - i didziuju valstybiu savivale ir nezabota interesu tenkinima, pridengiant juos kovos su terorizmu ishkaba. Pavyzdziu jau turim - Rusija grasina Gruzijai neva leidzianciai savo teritorijoje veikti teroristams ir gali buti, kad imsis panashiu veiksmu, kokius JAV numato Irake. Akivaizdu, kad tokia “karo su terorizmu” praktika gali tapti tikru prakeikimu mazoms ir menkai tegalincioms pasirieshinti valstybems, o pasauliui tai pranshauja tam tikra modernaus barbarizmo epocha Nustebęs.

Prisimenant "Audrą dykumoje", galima daryi prielaidą, kad tada (gal ir dabar)JAV ir jos sąjungininkės turėjo ne vien tik tikslą kaip ivaryti irakiečius iš Kuveito, bet ir sumažinti Irako politinę ir ekonominę galią regione ir pasaulyje.
Būtų norėję, tai jau tada būtų daėję iki Bagdado ir sunaikinę Sadamą.Bet jiems to nereikėjo , nes tai galėjo destablizuoti padėtį regione ir pačiame Irake.Mano supratimu, jiems pilnai užteko to, kad sunaikino Irako karo mašiną, parodė visam pasauliui, kad jiems dzindziliukai kam smogti ginant savo ir savo marionečių interesus, parklupdė Irako naftos pramonę ,tokiu būdu išstūmę galingą konkurentą iš šio biznio ir t.t.
O dabar kai JAV ekonomikai atėjo ne patys geriausi laikai, vėl ieškoma pretekstų kaip pirmiausia pasitaisyti savo ekonomiką , o viešai deklaruojami populistiniai lozungai apie kovą su terorizmų ir pan.

Idomu kodi USA nesiruosia atakuoti pvz.Saudo Arabijos? Ten ir teroristu daug daugiau nei Irake, ir demokratijos nerasta? Aš nekaltas Taciau jei valdzia sava, tai turbut ir diktatura ne tokia diktaturiska ir teroristai ne tokie teroristiškiŠypsena

Mano nuomuone yra tokia: isvis reiketu suliginti su zeme Iraka ir kitas musulmonu valstybes, nes jie yra laukiniai, jokios zmoniskos civilizacijos. Tik paziurekit ka jie daro su moterim. Moteris neturi laisves pasirinkti sau vaikyno ir gyvenimo kuri ji noretu gyventi sau laisvai. Net tevai ar brolis gali mergina uzmusti, jeigu ji susirado vaikina, kuri ji pati myli, o ne ta kuri isrinko tevas. Tokia jau ju laukine tradicija ir reiketu ja sunaikinti, nes poto gali ji uzvalditi ir visa krikscioniska pasauli.
As esu uzh, kad Amerika pultu Iraka.Gerai

Įdomiai šeštadienį parašė Lietuvos rytas. Esą JAV rusams perleido įtaką ES šalyse mainais už Vidurinę Aziją, kitas Azijos šalis.
Jei taip, tai didelio karo kaip ir nebus.

galetu neskubet nes ir as zadu ten sudalivaut su prancuzijos svetimsaliais

as uz!nors man amerikieciu ir zydu politika nepatinka,bet reikia Iraka "pamokyt geru manieru".

Ar pazisti nors viena musulmone, kad tokias nesamones pasakoji, gal kokiam giliam kaime ir taip, bet tai paziurek kas giliam kaime cia darosi, cia ir be prezasties gali papjauti. O kas is tos meiles, jei po keliu metu skyrybos? Musulmoniskose salyse aids neisplitus, nera ten viskas blogiau nei cia, o ir moterys tik labai reta, kuri nori kitokio gyvenimo. Labai geri argumentai: reik naikinti musulmoniskas salis, nes gali uzvaldyti kruikscioniska pasauli. O ar nepagalvojai, kad lygiai su tokiu paciu argumentu ir is kita puse labai teisi butu.
Mumia, placiau bendrauk su zmonem ir nebebus tau musulmonai tokie baisus.

Benzinas pabrangs Nustebęs

Man nereike bendrauti, as ir taip gyvenu ten kur pilna musulmonu. Paimkim ta pacia Svedija. Kur tik nepasisuksi ten musulmonas. Jie jau cia ir savo teisiu reikalauja, savo mecetes stato ir islamo mokyklu reikalauja, kad pletoti savo religija. Kaip svedai pasake, kad musulmonu moteris gimdimo mashina ir ji daugiau nieko nezino. tik vaikus gymditi ir namie sedeti. O apie vyrus tai nera ka ir sneketi, jie yra laukiniai ir atrodo, kad gyvenime nemate moteru.
Zynai as tau patarsiu paskaityti musulmonu korana, tada gal ir suprasi kas yra musulmonas

Mumia, tu skaitei koranąApakęs
Žinai, aš taip pat norėčiau paskaityti. Gal gali padėt? Mirkt