Ar verta studijuoti filosofiją?

Ar verta studijuoti filosofiją?

Zinoma, kad verta studijuoti, jei tik yra galimybe. Filosofija galetu buti visu mokslu pagrindas. Net pazodinis filosofijos vertimas yra "meile mokslui".

vadinasi filosofija priesinga religijai is esmes
nes meile gali buti skirta tik Dievui

Meile isminciai…

[quote]vadinasi filosofija priesinga religijai is esmes
nes meile gali buti skirta tik Dievui

[/quote]

Kuria religija turi omeny ?

Atsiprašau, bet “kitą kryptį pasirinkti” galima ir iškart, negaištant laiko filosofijos studijoms. Cha cha

Dar sykį grįždamas prie pradinio temos klausimo, norėčiau pasakyti, kad tam tikra prasme viskas vienodai svarbu. Neteisinga būtų sakyti, kad kažkokia sritis svarbesnė ir vertingesnė. Taip, kiekvienu laikmečiu kažkokios sritys būna madingesnės, tačiau mados keičiasi. Va ir dabar Lietuvoje didžiausias perteklius yra teisininkų ir finansininkų, o juk tai neseniai buvo madingiausios sritys. Tad manau, kad srities studijoms pasirinkimą turėtų nulemti ne srities svarbumo vertinimas, bet tai, kas yra artimiau pačiam žmogui. O tai individualu ir niekas pašalinis abstrakčiai patarti negali.

Kai kurios filosofinės temos labai įdomios, bet studijuoti negalėčiau, nes nekonkretu, ir negalėčiau pasisakyti tomis temomis, kurios yra visai iš kito pasaulio. Panašiai kaip reikėjo rašyti interpretacijas mokykloje, nieko negali parašyti, o reikia.

ka kitam daryti spresti paciam Šypsena
bet as daryciau taip:
1.Jei man reiktu , noreciau nusiraminimo, pasiteisinimo, buti protingu kitu akyse, moketi itikti kitiems t.y. aktualus protas - domeciausi psihologija , filosofija.
2. jei suprasciau , noreciau , kad gyvensiu amzinai, siekciau tobulumo, noreciau buti naudingas sau ir kitiems ,buciau pasiryzes bet kam (net susipriesinimu su savim) ,aktualiau meile- rinkciausi studijuoti teologija.
3. jei nera didelio noro labai gilintis i kazka- gyvenciau kaip visi ir isputes akis, pastates ausis, itempes prota, pajunges dvasia - domeciausi viskuom po truputi, nes gyvenimas viskas viename.
4. Jei pamatyciau kad suklydau, pripazystu tai drasiai ir renkuosi kita savo teisinga pasirinkima .Šypsena

Studijuodamas Istorią, pusę metų turėjau filosofijos dalyką, iš savo patirties galiu teigt, kad akademinis filosofijos studijavimas labai skiriasi nuo savarankiško domėjimosi.
Tad domėkitės, tik nepradėkit studijuot, drįsčiau teigt, kad nieko gero. Cha cha

mano nuomone ir psichologija ir filosofija yra labaj ydomu. jej nori darba siet su psichologija verta stot i psichologija. filosofija man asmeniskaj ydomesne, jai suprasti rejkia daugiau pastangu nej psichologija. filosofija labaj daug ismoko ir labaj daug duoda zmogaus dvasiniam gyvenimuj, pasaulio suvokimuj ir pan. Taip

labas as esu nemateko desrele Girtas

na, mano manymu sita moksla galima ir namuose studijuoti…

mielai studijuociau, tik istorijos nelaikiau egzo.

Juokiasi Gerai