Ar seni banga.lt dienoraščiai ištrinti visam laikui?

Paauglystėje aš rašiau trumpas istorijas į banga.lt dienoraščius. Nebuvo tos istorijos literatūros šedevrai, bet tai buvo labai svarbi mano gyvenimo dalis. Man dabar panika kad niekada tų įrašų nebepamatysiu ir negalėsiu parodyti kitiems koks žmogus buvau.

Ar kai banga.lt atsinaujino, visi dienoraščiai buvo ištrinti visam laikui? Jei neištrynėte, manau kad tikrai turėtumete tą funkcionalumą ir visų vartotojų senus dienoraščius atstatyti, tai buvo labai svarbi banga.lt dalis. O jei neatstatysit, bet seni dienoraščiai vis dar egzistuoja kokioje nors duomenų bazėje, gal būtų įmanoma gauti mano viešų dienoraščių kopiją bet kokiu formatu? Aš galiu sumokėti pinigų už tai…

9 Patinka

Prisijungiu, kad sumokėčiau už savo asmenines žinutes.

1 Patinka

Kai duomenys patenka į atgrubnagių rankas - jie dingsta viam laikui. Atgrubnagiai lieka

1 Patinka

Aš kai pamačiau, kad dingo dienoraščiai irgi buvo šokas… prisijungdavau jau retai čia, bet man svarbiausia buvo mano privatūs dienoraščiai… sumokėčiau ir aš, kad juos atgaučiau… dabar nebeliko nieko… taip liūdna kad verkti norisi…

8 Patinka

Kažin. Kaip susigrąžinti tuos dienoraščius,nes ten nemažai nuotraukų kurių jau nebeturiu.

Viskas čia suniokota. Absurdas…

4 Patinka

Jei kas nors ką nors sužinotumėt apie dienoraščių atgavimą, pasidalinkite prašau čia. Nors po tiek laiko turbūt beviltiška.

1 Patinka

Greičiau Žemė pradės suktis ne į tą pusę :slight_smile:

1 Patinka

Šiaip ar taip nebūtų egzistavę tie dienoraščiai amžinai. Ar tikite, jog banga (kokia ji bebūtų) gyvens dar 30 metų? Kažin. Tai reiškia, išjungs anksčiau. Kodėl galvojate, kad išjungs po 10 metų, o ne rytoj 16:59?

<philosopher_mode> Praradimai yra neišvengiama pasaulio dalis, tik jauni žmonės dar mažai susidūrę ir nemoka su tuo susitvarkyti (o mokyklose juk niekas neaiškina apie pasaulio laikinuma, ar ne?). O ypač kai pametus telefoną kontaktai lieka cloude, sugedus hardui nuotraukos lieka feisbuke - žmonės įpranta prie minties jog viskas ko gero yra amžina ir nemirtinga. O čia pyst ir nebėra, šablonas sulaužytas :laughing:

Pratinkinės, visi jūs visko neteksit, ir dienoraščiai bus nesvarbiausias dalykas ko neteksit :sunglasses:

Omg kaip gaila aš irgi norėčiau turėti priėjimą! Kažkaip gyvenimas visa paauglystė ir svarbūs įvykiai užfiksuoti. :scream:

Vargu ar čia rašė tokie jauni žmonės, anie turbūt ir apie bangos egzistavimą nežino.

O man apmaudoka, tikrai vis turėjau mintį, kad reikia išsisaugot, forumas seniai jau miręs buvo.

Neverkiu, bet kai veik nieko neturi, nelabai yra ką prarast, tada net ir toks praradimas šiek tiek jaučiasi.

Visi kas ieško dienoraščių - bandykit per WebArchive.

Variantas A.
Nueinat į https://web.archive.org/web//http://www.biteplius.lt/lt/2user.byNick/?nick=
(kur nick= reikia savo vartotojo vardą įrašyti pvz., ?nick=celled) ir pažiūrit ar yra kopija. Kai kurie dienoraščiai suarchyvuoti, bet ne visi.

Variantas B.
Nueinat į https://web.archive.org/web/20220000000000*/www.banga.lt

Susirandat datą aplink kurią jūsų tema ar koks atsakymas temoj galėtų būti pirmam puslapyje. Spaudžiat ant savo vardo ir šone bus dienoraščiai o URL viršuje matysis vartotojo ID (pvz., .biteplius.lt/lt/lt/2user.show/20517). Gavus userID galima profilio nuorodą tiesiogiai suvesti į WebArchive, kartais randa ir daugiau kopijų.

Sėkmės! Nors daug vilčių siūlau nedėt.

P.S. Geriau sakykit kodėl ne visos temos ir pranešimai yra???

Pavyko prisikasti iki bitės plius, deja, nelabai kas ten išlikę. Dėkui už galimybę pabandyti, bet reikia turbūt jau susitaikyt, kad teks kurti istoriją iš naujo :slight_smile:

Užkniso tas Muskas, iš pradžių Bangą nugaišino, dabar Twiteriui duobę kasa… Jeigu jam ant FB neužteks, aš paaukočiau 10 Litų

Žinant kiek šiais laikais kainuoja vieta serveryje (kapeikos, visas Banga archyvas metams Google servake tikriausiai ir $25 nekainuotų, nes nebuvo čia šimtų terabaitų duomenų) tai galėjo amžinai gyvuoti, bet na, dalbajobai todėl ir dalbajobai.

1 Patinka

visiški… užeinu gal kartą į mėnesį besimėtančių senų kaulų pavartyti… nebėra ką čia veikti… labai apmaudu… tiek metų čia praleista buvo. visi šių okupantų pažadai yra melas, jokių dienoraščių nebebus, tiek žvejų, tiek autobanginių klubų irgi nebelikę… vienžo, lavoninė. duok debilui tris guoliukus vadinasi, vieną pames, kitą sulaužys o su paskutiniu nežinos ką daryti ir išmes.

Turejau vilties, kad tie Z idiotai susimastys, ka pridirbo, bet nieko panasaus. Sermenys tesiasi.

Šermenys jau seniai baigėsi, tik kelios dvaselės kapą telanko.
Ko tu tikėįaisi, kad zetas nueis pas savo vadova ir pasakys “aš sufailinau projektą”? Taip nebūna :). Ir ne vien zetų tarpe, o apskritai žmonės taip nedaro. Sufailino - ir sėdi cykiai. O veikiausiai netgi ne “sėdi”, o jau dirba prie trečio projekto; apie Bangą visi jau seniai paviršo, o tas vadovas - turbūt niekad ir nesidomėjo.
Arba gal ir pasidomėjo, bet gavo įtikinantį paaiškinimą. Pvz aš sugalvočiau įtikinantį pasiaiškinimą :slight_smile:

Jo, tik padaryk pertrauką - ir pasaulis suvisam į niekur. Lyg ir nieko tokio - dingo dingo, bet buvau ir aš kažką dienoraščiuos pamarginus, smagu būt po kiek laiko prisimint iš kur į ką išsirutuliojau su savo matymais… et.

Mielieji, niekas nepasikeite neimanoma atgauti tu dienorasciu???