ar lietuvisko paso uzteks norint isidarbinti pvz., Vokietijoje?

ar lietuvisko paso uzteks norint isidarbinti pvz., Vokietijoje?

Kaip zinia- artejas tas metas kai musu mylima Lt taps ES dalimi. Man iskilo toks klausimas- ar as budamas ES narės pilietis galesiu isidarbinti kitoje ES salyje, tiksliau sakant- ar lietuvisko paso uzteks norint isidarbinti pvz., Vokietijoje, t.y. nereikes jokios darbo vizos? Kiek suprantu dabar- koks nors anglas gali vazinet y darba i Prancuzija ir pan. Ka jus manote apie tai?

manau,kd po kokiu 10 metu gal ir galesi

ar kas nors turi kitokiu nuomoniu?

kaip busim ES tada ir galvosim! O dabar lieka laukti ir vsio!

Kadangi uzsiminei apie Vokietija, tai pakomentuosiu… nes as kazkaip neabejinga siai valstybei Mirkt
Dabar Lietuva turi palankia sutarti su sia salim- jei nori cia pavieseti nesvarbu kokiu tikslu iki 3men, tai nereikia visai nieko, tik paso Šypsena
Jei nori ilgiau reikia vizos- cia jau svarbus viesnages tikslas.
Apskritai lietuviai gali cia dirbti 90 dienu (arba pagal istatymo pataisa iki 180 pusdieniu) per metus. Jei menesines pajamos nevirsija 370 Euriuku, tai nereikia moketi mokesciu (nereikia taip vadinamos Lohnsteuerkarte), minimumas yra neapmokestinamas. Tuomet niekas ir negali suskaiciuoti, kiek tu dienu dirbi Liežuvis Vadinasi, jei pajamos yra minimalios, dienu skaicius neribojamas.

Istojus i Europos Sajunga is karto, deja, negalesim naudotis laisvo darbo jegos judejimo teise- kiek zinau pereinamasis laikotarpis yra apie 7 metelius Aš nekaltas Nes reikalingas visiskas situacijos harmonizavimas- t.y. lygios starto galimybes. O iki ju Lietuvelei dar toloka… nezinia kada musu darbo rinka pasiulys kazka panasaus…

Tai tiek Šypsena

hmmm… idomiai chia su tom 90 dienu… jei teisingai supratau- atvazhiavai y vokietija ir jau gali dirbt tuos 3 men? ar reik dar ish ambasados leidimo?

Kai istosime i ES tada galesime dirbti bet kurioje ES salyje.Kiek zinau anglai sake,kad mums leis dirbti po 2 metu po musu istojimo i ES,o del vokieciu tai nezinau

Dauguma ES saliu taikys keliu metu apribojimus, isskyrus Airija, Danija ir dar regis kazka… Taigi jei nieks nepasikeis Airijoje ir Danijoje isidarbinimui darbo leidimu nereiks iskart po istojimo i ES.

Ash nesutikras, bet atrodo, jog tik Vokietija ir Austrija yra nusteikusi taikyti 7 metu laikotarpi. jie mat bijo, jog mes visus ju satytbininkus is darbo isstumsime.

Kitos salys yra laisvos taikyti savo apribojimus, bet ne ilgesnius nei 7 metai.

Nieko keisto, nes statistika rodo, kad dauguma zmones is rytu europos pasiruose kraustytis butent i Vokietija ir Austrija.

lietuvai bus nustatytas pereinamasis laikotarpis (kitaip lietuviu lietuvoj nebeliktu). nors kai kurios salys sutiks mus isileisti nors ir sekancia diena

cia ta prasme -motoroleris ne transporto priemone ko cia jis uzima mano vieta mazdaug Šypsena))

normaliai Šypsena

jokas gi Šypsena

Fainai Šypsena Super Style For Parking Šypsena

fartuliau, nuotrauką galima ir pasididint, nereiks bangų kelt Šypsena čia šiaip vietinis motoručkų nekentėjas Cha cha

o ka visaj padoriai prisiparkavo! ir visaj ne Kaunietis :stuck_out_tongue: numeriai Vilnietiski Šypsena

Cha cha

Šypsena