Dabar galutinai supratau, koks esi.Žinai, agresiją galima išgydyti(na, bent nuraminti, mat vis tiek ji gali vėl išlįsti, jei yra iš prigimties), bet svarbiausia tai, kad tau užtenka proto suprasti… Žinai, pasižiūrėjau, koks piktas mano mylimiausias šuo pasidarė žmonėms per tą laiką, kol prie grandinės pririštas, pabandžiau paaiškinti Jam, kad taip žiauriai negalima ir tada supratau štai ką: kai turėsiu galimybę, ištaisysim tai, nes, svarbiausia, gyvūnui užtenka proto suprasti(benamių šunų vaikas… Benamiai, jei Jiems trūksta proto, neišgyvena) - vadinasi, kad ir kas bus, didelių problemų neturėsim…
Manai, per gyvenimą esu mačiusi… na, teesu 14 metų vaikas, tačiau, kita vertus, vaikystėj gi niekas galvytės ištisai neglostydavo ir prie to, kad kas nors ištisai barasi, esu įpratusi. Priripažinsiu: esu neką geresnė - daugybękart man sakyta, kad reaguoju per agresyviai. Anksčiau su broliu kasdien mušdavomės, kas, kad pora metų vyresnis, ir nugalėti retai tepavykdavo - man tai į naudą, užtat jau visada bus taip: manęs mušti neįmanoma, su manim įmanoma tik muštis, mat nesiruošiu klykti, bet visada moku apsiginti.
Čia vėl galėčiau įmesti palyginimą su savo ištikimiausiu Draugu: aš manau, mano šuo, pirmąjį savo gyvenimo pusmetį su trupučiu nugyvenęs gatvėje, turi daugiau patirties nei kambarinis dešimtmetis šunelis.
O tave, žmoguti, suprantu dėl to, kad ir pati esu bloga.Vadinamas geras žmogus, gyvenantis geručių aplinkoje, niekaip nesupras tavęs. Nesupras, už ką jauti kitiem neapykantą. O man neapykantos jausmas žmonėms nesvetimas.
… Džiaugiuosi, kad įvertinai ŠITAIP mano rašliavas… Ačiū už palinkėjimus, o ir sapnuoju gerus sapnus, vėlgi su mylimais gyvūnais… Galbūt kyla klausimas, už ką mano minėtas šuniukas mylimas, tai atsakau: Aš esu tokia, kokia esu, Jam nesvarbu, ką mano kiti, nesvarbu, jei ką ne taip padarau - myli mane tokią, kokia esu, ir pasiryžęs daryti viską, kad tik būtų su manim. Tai mano sargas, kurio niekas niekas neprivers palikti manęs.