Ar baimintis legioneliu?


Ar baimintis legioneliu?

Gal yra kas ilgiau naudoja taip kaip pas mane padaryta ir gales pasidalinti patirtimi. Turiu Daikin oras-vanduo silumos siurbli, salia jo stovi papildoma 200L karsto vandens talpa ir trieigis voztuvas sildo tai ta vandeni, tai grindini sildyma. Kiek rodo displejus tai karsto vandens talpoj (DHW temp) buna apie 52 laipsniai silumos, daugiau sitas silumos siurblys uzkelti pats negali. Tam, kad atlikti karsto vandens talpos dezinfekcija reikia statyti papildoma kaitinimo tena tiesiai prie tos talpos, bet nelabai zinau ar tikslinga tai daryti. Gal yra daugiau zmoniu naudojanciu karsta vandeni, kurio temp. niekada nebuna auksciau uz 52-55 laipsnius ir ar verta bijoti legioneliu?

Na as uz menesio planuoju vaziuoti slidineti savaitei ir namas sildysis automatiskai nuo silumos siurblio bet karsto vandens niekas nenaudos. Tai vat galvoju ar verta investuoti i ta papildoma tena, visvien susidarys keli simtai euru, kuriuos mielai isleisciau kazkur kitur. Gyvenam keturiese tai 10% x 4 visai nemaza tikimybe kad kazkam gali sudaryti problemu jeigu visgi butu ten kazkokiu legioneliu.

Isleisk vandeni is boilerio. Isjunk boilerio sildymo funkcija. Prasivedins boileris ir neuzrugs.

…arba nevažiuok slidinėt ŠypsenaJei rimtai-3 ziema taip sildom, vasara 12 d boileris nešilo- paskui toliau šildomas įprastai, be dezinfekciju.

o kurioje vietoje temperatura 52 laipsniai? Jei apie viduri, tai apacioje ji buna mazesne. As pas save ant vertikalaus boilerio uzstates sildymo temperatura 35 laipsnius, katilas ji sildo 78 laipsniu temperatura, virsuje boilerio buna virs 50, t.y. issisluoksniavimas boileryje buna didelis. Bet pas mane karta i savaite katilas boileri automatiskai uzkaitina virs 60 laipsniu. Tai siuo atveju sunku pasakyti kaip gaunasi, intensyviai naudojant vandeni kazin ar gali boileris prirugti, bet jei pastoves savaite, visko gali būti.