apie viska naujienos

apie viska naujienos

noriu kad sis blevyzgu portalastaptu nors kiek informatyvesnis nes ziuriu nes jua niekas neblevyzgavoja o tik flodina
noreciau kad cia nerasytumet naujienas apie viska

Tau Ceramica" pristatė Arvydą Macijauską
Data: 2003-06-27 17:02

Penktadienio rytą Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija) komandos rėmėjams ir gerbėjams pristatė naująjį savo pirkinį, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir buvusį Vilniaus "Lietuvos ryto" atakuojantį gynėją Arvydą Macijauską.

23 metų 193 cm ūgio A.Macijauskas baskų klube praleis tris ateinančius sezonus ir bus vienas geriausiai apmokamų mūsų šalies krepšininkų rungtyniaujančių Europoje.

Paklaustas, kodėl pasirinko "Tau Ceramica" klubą, "kalašnikovas" atsakė: "Čia puiki vieta, kur galėsiu tobulėti kaip žaidėjas. Noriu žaisti aukščiausiame lygyje".

Nuotr. acb.com
"Kaip man pasakojo, "TAU" puikiai elgiasi su savo krepšininkais, taip pat žinau, jog komandą treniruoja vienas geriausių Europos krepšinio strategų Duško Ivanovičius, - tvirtino gynėjas. - Kol kas su D.Ivanovičiumi nekalbėjau akis į akį, tačiau bendravome telefonu".

Pastaruosius ketverius metus praleidęs sostinės "Lietuvos ryto" klube ir dukart tapęs Lietuvos čempionu A.Macijauskas teigė, kad baskų komanda yra būtent tokio tipo ekipa, kurioje jis galės atsiskleisti ir greitai progresuoti.

A.Macijauskas svarstė, kad jo stipriausia žaidimo vieta yra puolimas ir tolimi metimai, tačiau lietuvis sakė galįs sėkmingai rungtyniauti ir gynyboje.

Lietuvis jau spėjo susipažinti su Vitorijos miestu: "Jis labai gražus, mažas ir žmonės čia malonūs. "Tau Ceramicos" darbuotojai labai gerai mane priėmė. Apie Vitoriją man yra pasakoję "TAU" atstovavę Saulius Štombergas bei Mindaugas Timinskas", - pasakojo 23 metų krepšininkas, liepos mėnesį ketinantis vykti į Druskininkus ir ten su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatais ruoštis Europos vyrų krepšinio čempionatui Švedijoje.

Roma, ilsėkis ramybėje…
Data: 2003-06-27 01:00

Sakoma, kad gyvenimas yra nenuspėjamas. Vieną minutę džiaugiesi ir suteiki daugybę malonių akimirkų žmonėms, esantiems aplinkui, o kitą akimirką net nespėjus atsisveikinti, tenka išeiti iš šio pasaulio…

Visas Eurobasket.lt kolektyvas nori pareikšti didelę užuojautą Romos Griniūtės-Grinbergienės, staiga mirusios per savo 64-ąjį gimtadienį, šeimai, bendradarbiams bei visiems žmonėms pažinojusiems šią iškilią asmenybę.

Savo karjerą sporto žurnalistikoje Roma pradėjo 1967 ir net 23 metus atidavė "Sporto" laikraščiui. Vėliau redagavo sporto žurnalą "Vytis", 1992-1999 dirbo "Lietuvos aide", o nuo 1999 metų - žurnale "Ekstra".

Praeityje buvusi viena geriausių šalies rankininkių R. Grinbergienė yra knygų apie sportą ir olimpines žaidynes ("Lietuva sugrįžo", "Nuo Lietuvos iki Lietuvos", "Triumfas", "Lauktuvės iš Sidnėjaus&quotMirkt autorė.

Roma Griniūtė-Grinbergienė visuomet mums išliks pavyzdžiu išreiškiant savo nuomonę, išliks kaip žurnalistė, kurios straipsnius visuomet skaitai su malonumu

NBA naujokų biržos naktis
Data: 2003-06-27 01:20

Šiąnakt vyko Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža. Kasmetinis renginys sulaukė daug krepšinio gerbėjų bei žiniasklaidos dėmesio.
Naujokų birža lemtinga gali būti ne vienai NBA ekipai - su nauju ir talentingu krepšininku atgimsta viltys, didėja ir auga ambicijos, galų gale, klubas gali atversti naują lapą savo istorijoje.

Šįmet NBA naujokų birža vyko Niujorke, "Madison Square Garden" arenoje, kur rungtyniauja "New York Knicks".

Įvykių seka

1:09 val. Legendinis krepšininkas Michaelas Jordanas yra pastebėtas "Milwaukee Bucks" klubo stovykloje. MJ artimiausiu metu gali nusipirkti klubo akcijų.

1:15: "Washington Wizards" gynėjas Jerry Stackhouse’as dvejiems metams pratęsė sutartį su klubu.

1:17: Naujienos iš "Chicago Bulls" stovyklos: komanda tikisi šiąnakt iškeisti puolėją Marcusą Fizerį. Tarp galimų kandidatų dalyvauti mainuose yra Shane’as Battieras ("Memphis Grizzlies") ir ketvirtasis "Raptors" šaukimas šių metų NBA naujokų biržoje bei Toronto klubo krepšininkas Lamondas Murray.

2:12: "Raptors" dar negavo konkretaus "bulių" pasiūlymo.

2:24: Michaelas Jordanas turėtų paskelbti apie "Bucks" pasirinkimą NBA naujokų biržoje. Priminsime, jog "Milwaukee Bucks" turi 8-ąjį pirmojo rato šaukimą.

Pirmasis ratas

2:34: #1. Kaip ir buvo tikėtasi, pirmąjį šaukimą turėję "Cleveland Cavaliers" vadovai pasirinko JAV vidurinių mokyklų žvaigždę LeBroną Jamesą ("St.Vincent - St.Mary"). Praeito sezono statistika: vid. 30,4 tšk., 9,7 atk. kam., 4,9 rez. perd.

L.Jamesas su "Cavaliers" apranga
Nuotr. Jennifer Pottheiser/NBAE/Getty Images
Nuo ko pradėti? Pradžia tokia: daugelis lygina LeBroną Jamesą su legendiniu Magicu Johnsonu, jis yra įvardijamas kaip galimas "Cavaliers" įžaidėjas ar bent jau viso žaidimo ašis, o iš tikro LeBronas gali rungtyniauti ko ne visose pozicijose. Jis yra neapsakomai supratingas aikštėje, greitai "perkanda" situacijas bei priima teisingus sprendimus, todėl tinka žaisti įžaidėju. Jei L.Jamesą dengtų už jį mažesnis oponentas, tai šiam nebeliktų beveik jokių galimybių nors kiek pristabdyti naująjį lygos talentą. LeBronas turi greitą pirmąjį žingsnį, gerą šuolį bei krepšį atakuoja su itin didele jėga. Jei jis turi silpnų vietų, tai jo tolimi metimai, bet be abejo, jam dar bus laiko juos patobulinti, šiek tiek reiktų pagerinti ir baudų pataikymo procentą. Nepaisant visko, galima pripažinti: LeBronas Jamesas - šių metų NBA naujokų biržos brangakmenis.

2:40: #2.

"Detroit Pistons" pasirenka jaunąją Serbijos ir Juodkalnijos žvaigždę Darko Miličičių (Vršaco "Hemofarm"). Vid. 15,8 tšk., 7,8 atk. kam., 2,3 rez. perd.

Darko Miličičių yra sunku dengti, nes lengvas kraštas yra per mažas jį sustabdyti, o sunkiajam kraštui Darko judesiai yra per staigūs. Kad jį sulaikytų puolant reikia patyrusio gynėjo, nes D.Miličičius moka pelnyti taškus įvairiais būdais. Jo gynyba taip pat yra gera, nes gali blokuoti varžovų metimus savo ilgomis rankomis bei kovoti dėl atšokusių kamuolių. Jis yra itin techniškas, net per daug techniškas būdamas tokio amžiaus. Jam reiktų prisiauginti šiek tiek raumenų bei pagausinti puolimo arti krepšio judesių įvairovę, nes Darko per daug pasitiki metimais iš vidutinio nuotolio.

2:46: #3.

"Denver Nuggets" pasirinkimas - NCAA čempionas Carmelo Anthony ("Syracuse"). Vid. 22,2 tšk., 10,2 atk. kam., 2,2 rez. perd.

Yra tokių nuomonių, kad Carmelo Anthony turėtų būti pašauktas pirmuoju numeriu. Šios nuomonės oponentai primena, kad Carmelo nėra tokio gero sudėjimo, kaip dabartinės lygos žvaigždės Kobe Bryantas ar Vince’as Carteris, o būtent į šiuos krepšininkus C.Anthony turėtų lygiuotis pagal savo žaidimo koncepciją. Taip pat pirmuoju pašauktas LeBronas Jamesas yra daug universalesnis krepšininkas. Visgi nepaisant šių kelių minusų Carmelo turi savyje įgimtą talentą ir būsimos superžvaigždės genus. Jis yra sunkiai sulaikomas puolime, gali pataikyti tiek iš artimų, tiek iš tolimų distancijų, sugeba atlikti ir rezultatyvius perdavimus bei sugriebti atšokusius kamuolius. Taip pat C.Anthony yra kovotojas ir tai įrodė, nusinešdamas NCCA čempiono titulą savo debiutiniame ir vieninteliame sezone studentų lygoje.

2:52: #4.

"Toronto Raptors" renkasi Chrisą Boshą iš "Georgia Tech" universiteto. Vid. 15,7 tšk., 9 atk. kam., 1,2 rez. perd.

C.Boshas į biržą atėjo po pirmojo sezono NCAA. Jis nepamiršo tokių pavyzdžių kaip Kevinas Garnettas ir žengė tikrai pagrįstą žingsnį. Žaidėjas kol kas nėra toks grėsmingas kaip Kevinas, tačiau jis ganėtinai atletiškas ir jaučiasi sutvertas šiam žaidimui - krepšiniui. Chriso rankose kamuolys randa savo vietą ir komandos draugai visada sulaukia iš šio krepšininko puikaus perdavimo.
Gynyba dar viena stiprioji jo pusė, priešininko metimas gali būti bet kada blokuotas. Amerikiečio jėga ir protas bei nuoseklumas kovoje jam gali padėti tapti puikiu NBA sunkiuoju krašto puolėju. Vienos NBA ekipos skautas sakė: "Jis puolime yra geresnis už Keoną Clarką, tačiau jis dar nėra toks "kietas", kad galėtų lygintis su Brianu Grantu. Nemanau, jog jis talentingesnis už Tysoną Chandlerį, bet tikrai geresnis nei Kwame’as Brownas. Kuomet jis apsipras lygoje, turi realius šansus patekti į geriausių NBA sunkiųjų kraštų dešimtuką."

2:57: #5.

"Miami Heat" kiek netikėtai pasirinko Dwyane’ą Wade’ą ("Marquette"), kurį krepšinio specialistai vadina labiausiai neįvertintu NBA naujokų biržos dalyviu. Vid. 21,5 tšk., 6,3 atk. kam., 4,4 rez. perd.

Neįtikėtinai techniškas krepšininkas su triuškinančiu pirmuoju žingsniu, šuoliu bei jėga. Jis gali pravinguriuoti pro mažiausią tarpelį gynyboje bei taip pat peršokti porą varžovų dėdamas į krepšį. Dwyane’as žino, kaip išsilaisvinti nuo dvigubos gynybos ar atlikti rezultatyvų perdavimą (4,4 rez.perd.). Ginantis jis irgi sugeba atlikti savo darbą bei su pakankamai ilgomis rankomis sugriebia daugiau kamuolių nei įprastas atakuojantis gynėjas. Jis yra subrendęs ir tikrai pasiruošęs NBA lygiui - "Heat" ekipai jis gali būti rimta paspirtis.

3:02: #6.

"Los Angeles Clippers" nugvelbė vidurio puolėją iš "Central Michigan" universiteto Chrisą Kamaną, kuris yra lyginamas su lietuviu Žydrūnu Ilgausku. Vid. 22,4 tšk., 12 atk. kam., 1,3 rez. perd.

Chrisas Kamanas nėra lėtas ar nerangus vidurio puolėjas. Jis judrus, mobilus, gali nuskubėti ir į greitą ataką bei turi neblogai išpuoselėtą baudos aikštelės judesių arsenalą - iš arti mesti jis gali su abejomis rankomis. Kaip ir dera vidurio puolėjui, Chrisas dominuoja ir gynyboje, šį sezoną jis blokavo 3,2 varžovų metimo. Jam reikia priaugti masės viršutinėje kūno dalyje, bet jis pats tai supranta ir yra pasiryžęs pasiekti užsibrėžtus tikslus.

3:08: #7.

"Chicago Bulls" pasirinko Kanzaso universiteto ketvirtakursį gynėją Kirką Hinrichą. Vid. 17,3 tšk., 3,8 atk. kam., 3,5 rez. perd.
Šis pasirinkimas buvo netikėtas, mat "Bulls" generalinis vadybininkas J.Paxonas tikino, kad komandą labai domina prancūzas Mickaelis Pietrusas.

Šis trenerio sūnus garsėja tuo, kad būna visad pasiruošęs, kai ateina lemiami rungtynių momentai abiejose aikštelės pusėse. Kirkas Hinrichas - įžaidėjas, užsitarnavęs metimų paskutinėmis sekundėmis atlikėjo reputaciją. Visgi geriausias K.Hinricho ginklas tobuli perdavimai, jis žino ir kaip ir kada juos reikia atlikti. Net ir geriausias gynėjas retai kada atspėja būsimą Kirko veiksmą puolime. Jei jis ir turi silpnybę, tai nebent jam reiktų sustiprėti fiziškai, juk NBA sezonas yra daug intensyvesnis ir ilgesnis už NCAA pirmenybes.

3:15: #8.

"Milwaukee Bucks" norėjo rinktis priekinės linijos žaidėją Ch.Kamaną, tačiau šį iš po nosies pavogė "Clippers", taigi "elniai" pasirinko Teksaso universiteto įžaidėją Terrance’ą Jerodą Fordą. Vid. 15 tšk., 3,9 atk. kam., 7,8 rez. perd.

T.J.Fordas turi visas reikalingas savybes, kad būtų geras įžaidėjas. Visa tai jis jau demonstravo mokykloje ir koledže, kur 2001-2002 metų sezone pirmavo pagal atliktus rezultatyvius perdavimus, tačiau neaišku ar jam tai pavyks padaryti NBA. Praėjusį sezoną Fordas savo komandą išvedė į finalo ketverto varžybas. Jis yra tikras lyderis savo greitumu, aikštės matymu bei nepriekaištinga kamuolio varymosi technika. Kaip atakų organizatorius šiuolaikinėje NBA, Fordas šiek tiek per mažas ir silpnas, tad jam tikrai nepakenktų priaugti šiek tiek masės.

3:20: #9.

"New York Knics" klubas, šių metų NBA naujokų biržos "šeimininkas", nepakeitė savo planų ir sustiprino sudėtį priekinės linijos krepšininku Mike’u Sweetney iš Džordžtauno universiteto. Vid. 22,8 tšk., 10,4 atk. kam., 1,9 rez. perd.

Jis judrus, turi taiklias rankas ir gali įmesti į krepšį. Tačiau jis nėra geras atletas ir gali būt šiek tiek per mažas žaisti vidurio puolėjo pozicijoje. Nepaisant jo trūkumų, M.Sweetney aikštę dažniausiai palikdavo savo sąskaitoje turėdamas dvigubą dublį.

3:24: #10.

"Washington Wizards" savo gretose 2003-2004 m. sezone norėjo matyti įžaidėją Kirką Hinrichą, tačiau jam atpuolus, ekipa pasirinko puolėją Jarvisą Hayesą ("Georgia"). Vid. 18,3 tšk., 4,4 atk. kam., 2 rez. perd.

J.Hayesas garsėja kaip nepailstantis atakų meistras, o šį sezoną jis dar pagerino metimų taiklumą bei tapo ko ne garsiausiu šalies jaunimo tritaškininku. Jo arsenale toli gražu ne vienas klaidinantis judesys, kad susidarytų patogią galimybe tolimai atakai. Pašokdinus varžovą pataikyti iš vidutinio nuotolio taip pat nėra didelė problema, šiek tiek sunkiau J.Hayesui su prasiveržimais, taipogi reiktų tobulinti driblingo vingrybes.

3:27: #11.
M.Pietrusą pasirinko "Warriors"
"Golden State Warriors" vis dėlto nepašaukė lenko Maciejaus Lampe, o pasirinko kiek optimalesnį variantą prancūzą Mickaelį Pietrusą (Po Ortezo "Elan Bearnais"). Vid. 12,2 tšk., 3,3 atk. kam., 1,7 rez. perd.

M.Pietrusas yra labai geras atletas, turintis puikų šuolį. Jo sugebėjimai ir ilgos rankos, tai kombinacija leidžianti įspūdingai "kalti" kamuolį į krepšį. Mickaelis yra puikus gynybos specialistas, sprendžiantis problemas prie savojo krepšio, blokuodamas varžovų metimus. Jis tikrai nėra geras metikas ir žymiai arčiau širdies krepšininkui treniruočių metu yra dirbti su svoriais, taip gerinant fizinį pasiruošimą, negu "atidirbinėti" metimą aikštėje.

3:31: #12. "Seattle Superonics" vadovai nė neabejodami pasirinko Jungtinių Amerikos Valstijų vyrų krepšinio rinktinės puolėją Nicką Collisoną iš Kanzaso universiteto.
N.Collisonas - vienas brandžiausių šių metų NBA naujokų biržos krepšininkų. Vid. 18,5 tšk., 10 atk. kam., 2,2 rez. perd.

N.Collisonas puikiai rungtyniavo Kanzaso universiteto komandoje. Kaip teigia NBA specialistai jaunuoliui karjerą NBA gali padėti padaryti puikūs fiziniai duomenys bei nuostabus sugebėjimas atiduoti ekipos draugams rezultatyvius perdavimus. Šis trenerio sūnus tikrai žino kaip reikia žaisti. Rungtyniaudamas jis visuomet puikiai išnaudoja savo ūgį ir lengvai pelno taškus iš po krepšio, taipogi NCAA jis buvo vienas geriausių kamuolių kovotojų. Žaidėjo jėga slypi sugebėjime gerai užsiimti poziciją po krepšiu. Žinoma, jis dar privalės prisitaikyti prie NBA žaidimo stiliaus ir sustiprėti fiziškai, norėdamas parodyti visus savo sugebėjimus ir atskleisti talentą. Sustiprėjus fiziškai jo žaidimas taptų žymiai efektyvesniu.

3:38: #13. (krepšininkas perleistas "Boston Celtics") "Memphis Grizzlies" pasirinko solidų gynėją Marcusą Banksą . Krepšininkas yra iš UNLV universiteto. Vid. 20,3 tšk., 3,4 atk. kam., 5,5 rez. perd.

3:44: #14. "Seattle SuperSonics" šaukimą gavo iš "Milwaukee Bucks" ekipos ir pasirinko Luke’ą Ridnourą ("Oregon"). Pastarajam įžaidėjui anksčiau buvo žadamas daug aukštesnis šaukimas, tačiau vėliau krepšininko vertė krito. Vid. 19,7 tšk., 3,4 atk. kam., 6,6 rez. perd.

3:45: "Washington Wizards" tariasi su "Miami Heat" dėl Kwame’o Browno perleidimo pastarajai komandai.

3:46: #15. "Orlando Magic" dar prieš savaitę sakė, kad išnaudos šaukimą Reece’ą Gainesą pakviesti. Krepšininkas yra ketvirtakursis iš "Lousville" universiteto. Vid. 17,9 tšk., 2,9 atk. kam., 5 rez. perd.

3:52: #16. (krepšininkas perleistas "Memphis Grizzlies") "Boston Celtics" sudėtį stiprins įžaidėju Troy Bellu. Krepšininkui toli kraustytis nereikės - jis yra Bostono universiteto ketvirtakursis. Vid. 25,2 tšk., 4,6 atk. kam., 3,7 rez. perd.

3:53: Šių metų NBA naujokų birža nusivylė lenkas Maciajus Lampe. Europiečiui buvo prognozuojamas šaukimas pirmajame dešimtuke. Pagrindinė priežastis, dėl kurios M.Lampe nebuvo pakviestas aukštu numeriu, - agento ir krepšininko nesusitarimas dėl būsimo kontrakto.
"Celtics", pakvietė Troy Bellą, įvykdė keitimą tarp kelių NBA ekipų. Į mainus gali būti įtrauktas ir prancūzas Mickaelis Pietrusas.

3:55: #17.
Ž.Cabarkapą pasirinko "Suns" klubas
"Phoenix Suns" pasirinko dar vieną Serbijos ir Juodkalnijos krepšininką - Žarko Cabarkapą iš Podgoricos "Budučnost". Serbas yra patenkintas - anksčiau buvo prognozuojama, jog Ž.Cabarkapa bus pirmojo rato pabaigoje. Vid. 11,6 tšk., 4,9 atk. kam., 1,1 rez. perd.

4:03: #18. "New Orleans Hornets" pasišaukė ketvirtakursį Davidą Westą ("Xavier"). Vid. 20,1 tšk., 10,2 atk. kam., 3,2 rez. perd.

4:10: #19. "Utah Jazz" skautai jau senokai žinojo serbą Aleksandrą Pavlovičių iš Podgoricos "Budučnost", todėl ir pats krepšininkas neliko nustebęs. Vid. 10,1 tšk., 2,4 atk. kam., 0,8 rez. perd.

4:15: #20. (krepšininkas perleistas "Memphis Grizzlies") "Boston Celtics" pasišaukė "Duke" universiteto ketvirtakursį Dahntay Jonesą, kuriam anksčiau buvo prognozuojamas šaukimas pirmajame 15-tuke. Vid. 17,7 tšk., 5,4 atk. kam., 0,9 rez. perd.

4:17: Iškart po to, kai "Celtics" naujokų biržoje pasirinko D.Jonesą, komandos vadovai paskelbė, jog įvyks mainai su "Grizzlies" ekipa - Bostono klubas į Memfį paleis jau minėtą D.Jonesą bei Troy Bellą, o už tai gaus Marcusą Banksą.

4:19: #21. "Atlanta Hawks" pasirinko nepaprastai atletišką prancūzą Borisą Diawą iš Po Ortezo "Elan Bearnais". Vid. 7,3 tšk., 5,3 atk. kam., 3,8 atk. rez. perd.

4:22: #22. "New Jersey Nets" irgi užkibo ant europietiško kabliuko ir pasirinko kroatą iš Zagrebo "Cibona" komandos - Zoraną Planiničių. Vid. 7,8 tšk., 2,8 atk. kam., 2,8 rez. perd.

4:28: #23. "Portland Trail Blazers" pasirinko antrąjį krepšininką šių metų NBA naujokų biržoje, kuris į stipriausią pasaulyje krepšinio lygą bando patekti iš vidurinės mokyklos. Tai Travisas Outlaw ("Starkville"). Vid. 22 tšk., 12 atk. kam., 6 rez. perd.

4:30: "Nuggets ir "Blazers" tariasi dėl mainų, kuriuose dalyvautų Portlendo klubo lietuvis Arvydas Sabonis. Už Sabą "Blazers" gautų Marcusą Camby. "Blazers" taip pat nori iškeisti skandalingą Rubeną Pattersoną į "Timberwolves" įžaidėją Terrellą Brandoną.

4:34: #24. "Los Angeles Lakers" pasirinko puolėją Brianą Cooką ("Illinois"). Krepšininkas nusivylė, kad buvo pašauktas tik 24 šaukimu. Vid. 20 tšk., 7,6 atk. kam., 2 rez. perd.

4:40: #25. "Detroit Pistons" į savo gretas pasikvietė argentinietį, pastarąjį sezoną Bolonijos "Skipper" (Itlaija) praleidusį Carlosą Delfino. Vid. 12 tšk., 7,1 atk. kam., 1,7 rez. perd.

4:45: #26. "Minnesotta Timberwolves" pašaukė Ndubi Ebi iš "Westburn Christian" vidurinės mokyklos. Tai jau trečiasis krepšininkas pašauktas šių metų NBA naujokų biržoje tiesiai iš vidurinės mokyklos. Vid. 18,9 tšk., 11 atk. kam., 5,3 rez. perd.

4:50: #27. (krepšininkas perleistas "Boston Celtics") "Memphis Grizzlies" pasirinko jau ketvirtąjį šių metų NBA naujokų biržos "mokinuką". Juo tapo puikaus kūno sudėjimo Kendrickas Perkinsas iš "Ozeno" vidurinės mokyklos. Vid. 18 tšk., 12 atk. kam., 3 rez. perd.

4:56: #28. (krepšininkas perleistas "Phoenix Suns") NBA čempionė - "San Antonio Spurs" komanda - pasirinko dar vieną įžaidėją. Šįkart Leandrinho Barbosą iš Brazilijos (Bauru "Basqette"). Anksčiau Brazilijos krepšinio lygos metų naujokui buvo prognozuojamas patekimas tarp dešimties geriausių biržos žaidėjų. "Spurs", pasirinkdami L.Barbosą, labai daug laimėjo. Vid. 28,2 tšk., 4 atk. kam., 7 rez. perd.

5:00: #29. "Dallas Mavericks" sprendimas buvo į komandą pasikviesti buvusį Dariaus Songailos bei Vytauto Daneliaus universiteto ekipos draugą Joshą Howardą. Krepšininkas baigė Veik Foresto aukštojo mokslo įstaigą. Vid. 18 tšk., 8 atk. kam., 2,9 rez. perd.

Antrasis ratas

#30 "New York Knicks" - Maciejus Lampe
#31 "Cleveland Cavaliers" - Jasonas Kapono
#32 "Los Angeles Lakers" - Luke Waltonas
#33 "Miami Heat" - Jerome Beasley
#34 "Los Angeles Clippers" - Sofoklis Schortsanitis
#35 "Milwaukee Bucks" - Simonas Szewczykas
#36 "Chicago Bulls" - Mario Austinas
#37 "Atlanta Hawks" - Travisas Hansenas
#38 "Washington Wizards" - Steve’as Blake
#39 "New York Knicks" - Slavko Vranesas
#40 "Golden State Warriors" - Derrickas Zimmermanas
#41 "Seattle SuperSonics" - Willie Greenas (perleistas "Philadelphia 79ers")
#42 "Orlando Magic" - Zauras Pachulia
#43 "Milwaukee Bucks" - Keithas Bogansas (perleistas "Orlando Magic")
#44 "Houston Rockets" - Malickas Badiane’as
#45 "Chicago Bulls" - Mattas Bonneris (perleistas "Toronto Raptors")
#46 "Denver Nuggets" - Sani Bečirovičius
#47 "Utah Jazz" - Maurice Williamsas
#48 "New Orleans Hornets" - Jamesas Langas
#49 "Indiana Pacers" - Jamesas Jonesas
#50 "Philadelphia 76ers" - Paccelisas Morlende (perleistas "Seattle SuperSonics")
#51 "New Jersey Nets" - Kyle’as Korveris (perleistas "Philadelphia 76ers")
#52 "Toronto Raptors" - Remonas Van de Hare
#53 "Miami Heat" - Tommy Smithas
#54 "Portland Trail Blazers" - Nedzadas Sinanovičius
#55 "Minnesota Timberwolves" - Rickas Rickertas
#56 "Boston Celtics" - Brandonas Hunteris
#57 "Dallas Mavericks" - Xue Yuyangas (perleistas "Detroit Pistons")
#58 "Detroit Pistons" - Andreasas Gliniadakis

.bliambatas ir A.Parkeris - "Maccabi" nariai
Data: 2003-06-27 01:52

Spaudos konferencijoje, surengtoje ketvirtadienį, Tel Avivo "Maccabi" klubas pareiškė, kad Davidas bliambatas po ilgo tylėjimo pagaliau apsisprendė. Kaip ir 1999-2001 metų sezonuose, strategas vėl bus vyriausiojo trenerio asistentu "Maccabi" komandoje. Antruoju treneriu buvo pasirinktas Danas Shamiras, praėjusiais metais vadovavęs Jeruzalės "Hapoel" ekipai. Šie strategai padės Pini Gershonui, kuris stovės už ekipos vairo. 2001-2003 metais D.bliambatui, užimant vyriausiojo Tel Avivo "Maccabi" trenerio pareigas, komanda iškovojo dvi Izraelio taures bei du kartus tapo Izraelio krepšinio lygos nugalėtojais. Beje, kitą sezoną žydų klubas dalyvaus ULEB rengiamoje Eurolygoje, o lygos finalo ketvertas vyks Tel Avive.

Nuotr. euroleague.net
Toje pačioje spaudos konferencijoje buvo paskelbta naujiena, kad Antrhony PArkeris grįžta į Izraelį. Krepšininkas 2000-2002 metais žaidė Tel Avive ir Europos turnyruose gynė "Maccabi" klubo garbę 44-iuose susitikimuose. A.Parkeris per abu sezonus vidutiniškai įmesdavo po 15,1 taško, atkovodavo po 5,3 kamuolio. 2000-2001 sezone krepšininkas padėjo Tel Avivo "Maccabi" laimėti Suprolygą, o ateinančiais metais Eurolygos finale komanda po atkaklios kovos buvo priversta pripažinti Atėnų "Panathinaikos" pranašumą. Praeitą sezoną Anthony Parkeris atstovavo Romos "Lottomaticai" (Italija), kurioje sužaidė 27 rungtynes, aikštelėje vidutiniškai praleisdamas po 31,7 minutės, įmesdamas po 14,5 taško, atlikdamas po 2,4 rezultatyvaus perdavimo, atkovodamas po 5,6 bei perimdamas po 1,7 kamuolio.

J.Kiddas renkasi komandą
Data: 2003-06-27 08:59

Sidnėjaus olimpinio aukso medalio laimėtojas ir Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjas Jasonas Kiddas gavo pasiūlymus iš keturių NBA ekipų kitą sezoną rungtyniauti jų gretose.

Liepos 6-7 dienomis 2002-2003 metų NBA sezono finalininkas viešės San Antonijuje, kur aptars jam siūlomo "Spurs" komandos kontrakto sąlygas su jos vyriausiuoju vadybininku. Vėliau Jasonas planuoja susitikti ir su kitų ekipų, norinčių kitą sezoną jį matyti vilkint klubo aprangą, valdžia.

Kontraktą 30 metų ir 193 cm ūgio įžaidėjui dar siūlo ir Denverio "Nuggets", Dalaso "Mavericks" bei Niudžersio "Nets", kuriame vienas geriausių pasaulio įžaidėjų žaidė šį sezoną, klubai.
Kuriam klubui kitą sezoną atstovaus J.Kiddas?

Už šešerių metų sutartį "Nets" savininkai krepšininkui yra pasirengę sumokėti 100 milijonų dolerių, o tuo tarpu "Spurs" ir "Nuggets" pasiūlymas šiek tiek kuklesnis - 90 milijonų dolerių už tuos pačius šešis sezonus.

"Spurs" J.Kiddui, kurio ekipą įveikė šių metų NBA finale, įsigyti turi pakankamai pinigų. Šioje situacijoje žymiai sunkiau yra siekiantiems Jasoną gauti (Denverio) bei jį išlaikyti (Niudžersio) klubams. "Mavericks" biudžetas taipogi gana ribotas, todėl jie siekia su "Nets" atlikti mainus: už Kiddą "Mavs" yra pasirengę atiduoti ilgametį savo ekipos atakų organizatorių Steve’ą Nashą. Viena iš priežasčių galinti padėti J.Kiddui apsispręsti, ar pasirašys Dalaso klubas kontraktą su laisvuoju agentu, "centro" puolėju Alonzo Mourningu ("Miami Heat&quotMirkt.

Šį sezoną "Nets" komandoje rungtyniavęs J.Kiddas buvo aiškus jos lyderis. Statistiniai jo duomenys: vid. 37,4 min., 18,7 tšk., 6,3 atk. kam., 8,9 rez. perd., 2,2 per. kam.

D.Slaniną pakeisti gali R.Kaukėnas
Data: 2003-06-27 12:54

Jeigu Sevilijos CSF (Ispanija) klubo legionierius Donatas Slanina negalės dalyvauti Europos čempionatui liepą pradėsiančios rengtis Lietuvos rinktinės stovykloje, jį turbūt pakeis atrankos varžybose reprezentacinei komandai jau atstovavęs gynėjas Rimantas Kaukėnas. D.Slanina ketina Ispanijoje pasitikrinti sveikatą, nes jį kamuoja kirkšnies skausmai.

26 metų 194 cm ūgio R.Kaukėnas pastarąjį sezoną atstovavo Ostendės "Telindus" (Belgija). Pavasarį jam buvo atlikta artroskopinė kelio operacija. Po reabilitacijos krepšininkas jaučiasi neblogai.

Iš užvakar Palangoje pasibaigusios įžanginės treniruočių stovyklos į liepos 4-ąją Druskininkuose prasidėsiančias pratybas rinktinės treneris Antanas Sireika pasikvietė brolius dvynius Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius, Donatą Zavacką, Dainių Šalengą, Giedrių Gustą ir Andrių Lepinaitį.

"Būtume pasilikę ir Vytautą Danelių, tačiau į Ameriką dėl mokslo reikalų jį ragina grįžti Veik Foresto universitetas. Kadangi Vytautas dar neilgai dirbo rinktinėje, o mes negalėjome garantuoti, kad jis pateks į sudėtį, pažadėjome išleisti", – dienraščiui "Lietuvos rytas" aiškino treneris.

Unicają" treniruos F.Alonso
Data: 2003-06-27 13:39

Ispanijos klubas Malagos "Unicaja" po ilgų svarstymų ketvirtadienio vakarą nusprendė, jog vyriausiojo trenerio postą užims Francisco Alonso, pakeisiantis iki šiol už komandos vairo stovėjusį Božidarą Maljkovičių. F.Alonso buvo pasirinktas iš 3 kandidatų, kadangi jis labai gerai pažįsta pačią ekipą - strategas 5 pastaruosius sezonus buvo "Unicaja" trenerio asistentu. Sutartis pasirašyta 1 sezonui su galimybe ją pratęsti dar metams.

Malagos komanda atsisakė dviejų kitų pretendentų užimti vyriausiojo trenerio postą: Pedro Martinezo (Las Palmo "Aunacable&quotMirkt ir Oscaro Quintanos (Fuenlabrados "Jabones Pardo&quotMirkt.

Kitą sezoną "Unicaja" be Ispanijos ACB čempionato dar rungtyniaus ir ULEB rengiamame Eurolygos turnyre.

.Judinas žais CSKA
Data: 2003-06-27 15:39

Nuotr. cskabasket.com
Maskvos CSKA klubas pasirašė kontraktą su atakuojančiu gynėju Antonu Judinu (30 metų, 199 cm). Sutartis sudaryta pagal sistemą "1+1".

A.Judinas yra žaidęs Volgogrado "Akvarius", Tulos "Arsenal" ir Kazanės "Unics" komandose, o 1996-1998 metais atstovavo Maskvos CSKA.

Praeitą sezoną Antonas buvo vienas stabiliausių žaidėjų Kazanės klube. Rusijos čempionate jis vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 9,1 taško (41,6% tritaškių taiklumas), o FIBA Čempionų taurėje surinkdavo po 9,6 taško per susitikimą (42% tolimų metimų taiklumas).

"Aš labai džiaugiuosi dėl pasirašyto kontrakto. Man didelė garbė žaisti CSKA - stipriausiame Rusijos klube ir vienoje iš pajėgiausių Europos ekipų. Tikiuosi, kad man, kaip žaidėjui, daug duos darbas su Dušanu Ivkovičiumi - geriausiu Europos treneriu", - kalbėjo krepšininkas.

.Stackhouse’as pasilieka Vašingtone
Data: 2003-06-27 21:32

"Washington Wizards" ekipos generalinis vadybininkas Wesas Unseldas šiandien (06.27) paskelbė, jog klubas dar dviems metams pratęsė kontraktą su gynėju Jerry Stackhouse’u. Vašingtono krepšinio gerbėjai Jerry, atstovaujantį jų komandai, galės matyti iki 2006-2007 metų sezono pabaigos.

"Atsisakyti šio žaidėjo būtų buvusi kvailystė ir mes esame labai laimingi, jog jis grįžo į Vašingtoną", - sakė W.Unseldas. "Šis kontrakto pratęsimas mums leidžia išlaikyti stiprią atakuojančio gynėjo poziciją. Nepamirškime, kad tai yra vienas geriausių NBA lygos krepšininkų. Amerikietis visada sugeba žaidimo vadeles perimti į savo rankas ir suvaldyti ekipą.

"

J.Stackhouse’as į "Wizards" atėjo 2002-2003 sezone, kuomet mainų metu "Detroit Piston" atidavė jį už Richardą Hamiltoną. Naujoje komandoje gynėjas iš karto ėmėsi iniciatyvos ir sustiprino jos žaidimą.

"Tai yra tai ko aš visada norėjau ir esu dėkingas "Wizards", jog padeda man tobulėti ir už tai, kad sudarė su manimi šią sutartį", - teigė žaidėjas. "Aš turiu didelių ambicijų, susijusių su Vašingtono klubu ir, manau, jog naujasis treneris Eddie Jordanas nuves mus teisinga kryptimi".

"Jerry yra labai svarbus norint siekti viršūnės. Jis rezga atakas ir visada rungtyniauja kietai - tai du dalykai, kuriuos aš myliu šiame krepšininke. Jis suteikia galimybę pasireikšti komandos draugams", - gyrė 28 metų ir 198 cm ūgio gynėją E.Jordanas.

Šiame sezone J.Stackhouse’as buvo Vašingtono komandos lyderis. Per vienerias rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 21,5 taško, atkovodavo 3,7 kamuolio bei atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo aikštelėje praleisdamas po 39,2 minutės

D.Adomaitis kviečiamas į Sopoto klubą

ELTA
2003 birželio mėn. 27 d. 15:01

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(9)

Lietuvos krepšininkas Dainius Adomaitis, praėjusį sezoną atstovavęs Vroclavo "Idea-Šląsk" ekipai, gavo rimtą pasiūlymą iš šalies vicečempiono Sopoto "Prokom-Trefl", kuriame rungtyniauja Tomas Masiulis ir Darius Makoliūnas.
Sopoto klubas į savo gretas kviečia net tris Vroclavo žaidėjus, nes trenerio Eugeniuszo Kijewskio (Eugenijušo Kijevskio) asistentu tapo buvęs "Šląsk" treneris Jacekas Winnickis (Jacekas Vinickis).

Reklama

D. Adomaitis turi ir kitų pasiūlymų - jį savo gretose norėtų ir toliau turėti Vroclavo klubas, taip pat kviečia Vilniaus "Lietuvos rytas".

Europos jaunių bokso čempionate lietuviai užsitikrino medalius

BNS, ELTA
2003 birželio mėn. 27 d. 15:02

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(2)

Rumunijoje vykstančiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) bokso čempionate du Lietuvos atstovai ketvirtadienį laimėjo ketvirtfinalių dvikovas ir užsitikrino bronzos medalius.
Sėkmė lydėjo Eduardą Špakovą (svorio kategorija iki 60 kg), kuris nugalėjo pietų korėjietį Ko Jin Suną (Ko Džin Suną), bei Mantą Tarvydą (66 kg), įveikusį airį J. Joice’ą (Dž. Džoisą).

Reklama

Pusfinaliuose šeštadienį lietuviai susitiks atitinkamai su Rusijos ir Baltarusijos atstovais.

Rimvydas Žilinskas (svorio kategorija iki 70 kg) aiškia persvara ketvirtfinalio dvikovą antrame raunde (6:21) pralaimėjo Kazachstano atstovui Maratui Kijasovui ir pasitraukė iš tolesnių varžybų.

Iš viso čempionate startavo septyni lietuviai.

Pasak Lietuvos bokso federacijos generalinio sekretoriaus, lietuviai, trūkstant lėšų, į čempionatą išvyko mikroautobusu, todėl 2000 km kelionė su sustojimais truko beveik tris paras. Komandai vadovauja treneriai Eugenijus Vaitkus (Klaipėda) ir Saulius Simė (Palanga).

Gintaras Krapikas tikisi aukštaūgių pagalbos

Kristina Kučinskaitė, "Respublika"
2003 birželio mėn. 27 d. 10:09

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(15)

ELTA
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai kitą savaitę suvažiuos Į parengiamąją stovyklą Druskininkuose. Trečiadienį jiems baigėsi dvi savaites trukusi stovykla Palangoje. Iš viso vasarą bus surengtos trys stovyklos, kurių metu paaiškės rinktinės nariai, rugsėjo mėnesį Lietuvai atstovausiantys Europos krepšinio čempionate Švedijoje.
Po šios stovyklos treneriai paskelbė krepšininkus, kuriuos norės matyti besitreniruojant kartu su rinktinės senbuviais Druskininkuose. Iš įžanginėje treniruočių stovykloje žaidusių 11 kandidatų į liepos 4 dieną Druskininkuose prasidėsiančią stovyklą kvietė 6 žaidėjus: brolius Kšištofą bei Dariušą Lavrinovičius, Dainių Šalengą, Andrių Lepinaitį, Donatą Zavacką bei Giedrių Gustą.

Reklama

Trumpas atostogas turėję ir intensyviai treniruotis vėl pradėję krepšininkai sako, jog stovyklos -bene tinkamiausias būdas pasirengti atsakingoms varžyboms. Vykstantys į Druskininkus žaidėjai ir treneriai pripažįsta, kad dar neišblėso Palangoje patirti įspūdžiai. Kitą savaitę bus bandoma galutinai įtvirtinti tai, ką sportininkams pavyko sužinoti pajūryje.

"Respublika"apie Palangoje vykusią stovyklą kalbėjosi su Lietuvos rinktinės vyr. trenerio asistentu Gintaru KRAPIKU.

Nevienodai pasirengę

  • Kokius įspūdžius parsivežėte iš Palangoje vykusios kandidatų į rinktinę stovyklos?

  • Mano nuomone, į stovyklą atvykę krepšininkai buvo ne vienodai fiziškai pasirengę. Tie, kurie praėjusį sezoną žaidė "Žalgiryje" ar "Lietuvos ryte", buvo tinkamos formos. Kiek sunkiau buvo krepšininkams, rungtyniauti baigusiems prieš keletą mėnesių. Iš tikrųjų nebuvo labai svarbu, kokios fizinės formos į žaidėjai atvyko į stovyklą. Daug reikšmingiau tai, kad visi jie vienodai stengėsi treniruotis. Jei tokiu tempu sportininkai dirbs toliau, gerų rezultatų pasieks greitai. Meistriškumo yra ne pas visus, bet entuziazmo ir noro žaisti tikrai užtenka. Juk nė vienas negimė krepšinio meistru. Geriausius rezultatus pasiekia tie, kurie vykdo trenerių užduotis, stengiasi ir daug dirba. Bet kokiu atveju, stovyklos padeda sutvirtėti kiekvienam žaidėjui.

Čempionatas - labai svarbus

  • Kaip vertinate Lietuvos rinktinės galimybes patekti tarp keturių stipriausių Europos komandų?

  • Liepos mėnesį pradėsime rengtis čempionatui. Tikimės, jog prie rinktinės prisijungs Arvydas Sabonis ir Žydrūnas Ilgauskas. Taip pat viliamės, kad visi stipriausi užsienio klubuose žaidžiantys lietuviai papildys rinktinės gretas ir ruošdamiesi ar žaisdami nepatirs traumų. Mums Europos čempionatas bus labai svarbus. Jame spręsis, kas pateks į olimpines žaidynes. Galimybių patekti į stipriausiųjų ketvertuką turime. Bent jau stengsimės tai padaryti.

  • Jei pavyks suburti "svajonių komandą", ar rinktinė užpildys visas žaidybines pozicijas pajėgiais krepšininkais?

-Jei į rinktinę atvyktų visi garsiausi Lietuvos žaidėjai, mums nieko netrūktų. Manau, jog A.Sabonio ir Ž.Ilgausko galimybės žaisti rinktinėje yra vienodos. Daug kas priklausys nuo jų savijautos, sveikatos ir noro. Jei jie būtų dviese, didelių problemų nekiltų. A.Sabonis ir Ž.Ilgauskas galėtų dažnai vienas kitą keisti, o mes bet kuriuo momentu aikštelėje turėtume stiprų žaidėją. Juk dar yra ir Eurelijus Žukauskas, kurį visi žinome kaip aukšto lygio centro puolėją. Taigi racionaliai paskirsčius laiką nė vienas iš jų nepersitemptų. Toks variantas būtų tinkamiausias

A.Visockaitė pasiekė naują Lietuvos rekordą

BNS
2003 birželio mėn. 27 d. 06:00

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(1)

Trečiadienį Šveicarijoje vykusiose tarptautinėse lengvosios atletikos "Spitzen Leichtathletik Luzern" varžybose naują Lietuvos moterų 100 m bėgimo rekordą pasiekė Agnė Visockaitė.
Lietuvos sprinterė distanciją įveikė per 11,34 sekundės, įvykdžiusi planetos pirmenybių bei olimpinių žaidynių normatyvą.

Reklama

Ankstesnis A.Visockaitei priklausęs šios rungties Lietuvos rekordas - 11,35 sek. - buvo užfiksuotas daugiau nei prieš trejus metus.

100 m bėgimo rungtyje trečiadienį lietuvė užėmė antrąją vietą, pralaimėjusi rusei Marinai Kislovai (11,11 sek.). Trečia finišavo britė Joice Maduaka (Džois Maduaka) - 11,35 sekundės:

  1. Marina Kislova 11,11 sek.
  2. Agnė Visockaitė 11,34
  3. Joice Maduaka 11,35
  4. Chinedu Odozor (Nigerija) 11,44
  5. Martina Feusi (Šveicarija) 11,55

Europos vicečempionės Seime niekas nelaukė

Dalius MATVEJEVAS, "Lietuvos žinios"
2003 birželio mėn. 26 d. 13:01

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(22)

"Lietuvos žinios"
Europos moterų šachmatų čempionate sidabro medalį iškovojusiai Viktorijai Čmilytei nutiko tai, ko dar nebuvo patyręs nė vienas Lietuvos sportininkas. Antradienį šachmatininkė turėjo būti pagerbta Seime, tačiau specialiai iš Rygos į Vilnių atvykusi šachmatininkė su tėvu ir treneriu Viktoru Čmiliu bei treneriu Gediminu Rasteniu prie Seimo durų sužinojo, kad čia jų niekas nelaukia.
Viktorijos Čmilytės ir Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) santykiai yra atšalę jau prieš keletą metų, tačiau vykti į sostinę šachmatininkę įtikino jos tėvas, pritarė ir jos kelionę į Europos čempionatą Turkijoje finansavusios Šiaulių sporto mokyklos vadovai. Sportininkės pagerbimą rengė LŠF vadovai, o federacijos prezidentas yra Seimo narys Julius Sabatauskas.

Reklama

Nelaukė

"Buvo labai keista. Atvykusi su oficialiu LŠF kvietimu į Seimą, kur turėjo įvykti kažkoks nedidelis pagerbimas, apdovanojimas, susitikimas su žurnalistais, supratau, kad niekas manęs nelaukia. Nesusitikau ir su mūsų prezidentu, - vakar apgailestavo Čmilytė. - Man buvo pasakyta, kad kažkas nepavyko organizuojant renginį, galbūt pavyks rytoj. Nesakyčiau, kad nutiko kažkas labai baisaus ar jaučiuosi labai įžeista. Neatvykti negalėjau. Tačiau gaila, kad mano federacija, kuriai atstovauju tarptautinėse varžybose, taip keistai pasielgė. Kokios to priežastys, nežinau, nes su LŠF atstovais neteko pabendrauti. Man buvo nurodyta konkreti valanda, kada atvažiuoti, ir tuo laiku atvykau. Rytoj teks laikyti du paskutinius egzaminus, todėl šiandien (vakar - aut.) Vilniuje būti tikrai negalėčiau".

Viktorija teigė kol kas nežinanti, ar prįimtų dar vieną kvietimą atvykti į kitą oficialų LŠF renginį. "Nežinau, ar kvies", - abejojo šachmatininkė.

Be paaiškinimų

"Mums taip ir nepaaiškino, kodėl taip atsitiko, - negalėjo patikėti tuo, kas įvyko, Čmilis. - Buvome Seime sutikę LŠF viceprezidentą Antaną Zapolskį. Lifte sutikome LŠF buhalterę Mariną Mališauskienę, didmeistrio Vidmanto Mališausko žmoną. Jie abu buvo labai sumišę. Paaiškino, kad prezidentas išėjo į Seimo posėdį. Nesuprantu, kodėl pagerbimas rengiamas per posėdį. Nejaugi nebuvo galima suderinti laiko. Buvome gavę oficialų kvietimą, specialiai iš Rygos atlėkė dukra. Jai dabar sesija, laiko egzaminus, todėl šiandien (vakar - aut.) anksti rytą vėl išvažiavo atgal".

Šachmatininkei ir treneriams buvo pažadėtos premijos, apdovanojimai, tačiau iš Vilniaus teko išvykti tuščiomis. "Tuščiai nuvažiavome į Vilnių ir niekas net nepaaiškino, kodėl taip atsitiko, - atsiduso Čmilis. - Seime niekas net nežinojo, kad turime ateiti. Rastenis ten ne pirmą kartą, todėl į vidų dar patekome. Mes su Viktorija būtume apsisukę ir nuėję. Rastenis pasikalbėjo su žmonėmis apačioje, susiskambino su Sabatausku, tada mus įleido. Pasirodo, prezidentas buvo kabinete, kai jam skambino, o kai atėjome, jo jau nebuvo".

Tad Europos vicečempionė kol kas buvo pagerbta tik gimtuosiuose Šiauliuose. Šachmatininkę pasveikino miesto vadovai, "Tauro" gamykla padovanojo televizorių. "Jeigu ne šiauliečių parama, Viktorija į Europos čempionatą nebūtų nuvykusi", - įsitikinęs Čmilis.

LŠF finansavo tik Lietuvos čempionatą laimėjusios Dagnės Čiukšytės kelionę į Turkiją. Čmilytė moterų čempionate nedalyvavo. "Labai ilgai buvo delsiama paskelbti čempionato datą, - paaiškino šachmatininkė. - Kai tai pagaliau buvo padaryta, jau buvau priėmusi kvietimą dalyvauti greitųjų šachmatų čempionate Islandijoje". Savo lėšomis į Turkiją vyko ir Europos vyrų čempionate dalyvavę Eduardas Rozentalis bei Šarūnas Šulskis.

Bjauriausias nesusipratimas

"Tai yra bjauriausias nesusipratimas, - taip visą istoriją pavadino Sabatauskas. - Negalėjau jų sutikti, nes tuo metu posėdyje turėjau kalbėti iš tribūnos. Čmilytė su treneriais turėjo girdėti per radijo tašką Seime, kad tuo metu kalbu. Prašiau palaukti, tačiau atėjęs nieko neradau. Mano kabinete buvęs Zapolskis tikrai prašė palaukti, tačiau jie atsisakė. Pasijutau labai bjauriai".

"Supratau, kad kažkas yra ne taip, kai tik išaiškėjo, jog mums neužsakyti leidimai į Seimą, - teigė Rastenis. - Yra tekę ten lankytis, todėl žinau, kad taip renginiai neorganizuojami. Paaiškinau, kur ir kodėl atėjome, - leidimai buvo išrašyti. Tačiau nuėję į Sabatausko kabinetą ten radome tik Zapolskį. Jis pasiūlė nebent palydėti iš Seimo. Juk ne mes turėjome siūlyti palaukti, kol Seimo narys grįš iš posėdžio. Prie lifto Seime yra televizorius, kuris rodo tai, kas vyksta posėdžių salėje, tačiau tada kalbėjo tikrai ne Sabatauskas".

LŠF prezidentas teigia, kad buvo bandoma pakeisti renginio datą, nes paaiškėjo, kad antradienį nebus Seimo vadovų. "Neturime kontaktinių Čmilytės duomenų, todėl jų nepasiekė informacija, ir jie atvažiavo vakar. Ne kartą mačiau, kad ponas Čmilis nešiojasi mobilųjį telefoną, tačiau jis atkakliai atsisako pasakyti jo numerį. Čmilytė gyvena Rygoje, tačiau nežinome nei jos adreso, nei telefono numerio, - tvirtino Sabatauskas. - Leidimai į Seimą buvo išrašyti operatyviai, kai tik sužinojome, kad jie atvyko. Nesuprantu, kodėl jie mūsų nepalaukė. Labai džiaugiuosi Viktorijos laimėjimu, dėl jos kreipėmės į Kūno kultūros ir sporto departamentą, į Vyriausybę. Yra numatytos premijos už Europos čempionate užimtą antrąją vietą. Stengiuosi kiek įmanoma šitą procesą pagreitinti. Tikrai nenorime šachmatininkei pakenkti, juk pats jai iš asmeninių lėšų nupirkau bilietą į varžybas Indijoje".

"Nenoriu daug komentuoti, tiesiog buvo nesklandumai, ir viskas, - taip Europos vicečempionės vizitą į Seimą apibūdino Zapolskis. - Tuo metu Seime nebuvo kai kurių žmonių ir visas renginys neteko prasmės. Paskui pasisėdėjimas nepavyko, nes visi svečiai išėjo pasakę, kad nebelauks".

Europos vicečempionės Seime niekas nelaukė

Dalius MATVEJEVAS, "Lietuvos žinios"
2003 birželio mėn. 26 d. 13:01

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(22)

"Lietuvos žinios"
Europos moterų šachmatų čempionate sidabro medalį iškovojusiai Viktorijai Čmilytei nutiko tai, ko dar nebuvo patyręs nė vienas Lietuvos sportininkas. Antradienį šachmatininkė turėjo būti pagerbta Seime, tačiau specialiai iš Rygos į Vilnių atvykusi šachmatininkė su tėvu ir treneriu Viktoru Čmiliu bei treneriu Gediminu Rasteniu prie Seimo durų sužinojo, kad čia jų niekas nelaukia.
Viktorijos Čmilytės ir Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) santykiai yra atšalę jau prieš keletą metų, tačiau vykti į sostinę šachmatininkę įtikino jos tėvas, pritarė ir jos kelionę į Europos čempionatą Turkijoje finansavusios Šiaulių sporto mokyklos vadovai. Sportininkės pagerbimą rengė LŠF vadovai, o federacijos prezidentas yra Seimo narys Julius Sabatauskas.

Reklama

Nelaukė

"Buvo labai keista. Atvykusi su oficialiu LŠF kvietimu į Seimą, kur turėjo įvykti kažkoks nedidelis pagerbimas, apdovanojimas, susitikimas su žurnalistais, supratau, kad niekas manęs nelaukia. Nesusitikau ir su mūsų prezidentu, - vakar apgailestavo Čmilytė. - Man buvo pasakyta, kad kažkas nepavyko organizuojant renginį, galbūt pavyks rytoj. Nesakyčiau, kad nutiko kažkas labai baisaus ar jaučiuosi labai įžeista. Neatvykti negalėjau. Tačiau gaila, kad mano federacija, kuriai atstovauju tarptautinėse varžybose, taip keistai pasielgė. Kokios to priežastys, nežinau, nes su LŠF atstovais neteko pabendrauti. Man buvo nurodyta konkreti valanda, kada atvažiuoti, ir tuo laiku atvykau. Rytoj teks laikyti du paskutinius egzaminus, todėl šiandien (vakar - aut.) Vilniuje būti tikrai negalėčiau".

Viktorija teigė kol kas nežinanti, ar prįimtų dar vieną kvietimą atvykti į kitą oficialų LŠF renginį. "Nežinau, ar kvies", - abejojo šachmatininkė.

Be paaiškinimų

"Mums taip ir nepaaiškino, kodėl taip atsitiko, - negalėjo patikėti tuo, kas įvyko, Čmilis. - Buvome Seime sutikę LŠF viceprezidentą Antaną Zapolskį. Lifte sutikome LŠF buhalterę Mariną Mališauskienę, didmeistrio Vidmanto Mališausko žmoną. Jie abu buvo labai sumišę. Paaiškino, kad prezidentas išėjo į Seimo posėdį. Nesuprantu, kodėl pagerbimas rengiamas per posėdį. Nejaugi nebuvo galima suderinti laiko. Buvome gavę oficialų kvietimą, specialiai iš Rygos atlėkė dukra. Jai dabar sesija, laiko egzaminus, todėl šiandien (vakar - aut.) anksti rytą vėl išvažiavo atgal".

Šachmatininkei ir treneriams buvo pažadėtos premijos, apdovanojimai, tačiau iš Vilniaus teko išvykti tuščiomis. "Tuščiai nuvažiavome į Vilnių ir niekas net nepaaiškino, kodėl taip atsitiko, - atsiduso Čmilis. - Seime niekas net nežinojo, kad turime ateiti. Rastenis ten ne pirmą kartą, todėl į vidų dar patekome. Mes su Viktorija būtume apsisukę ir nuėję. Rastenis pasikalbėjo su žmonėmis apačioje, susiskambino su Sabatausku, tada mus įleido. Pasirodo, prezidentas buvo kabinete, kai jam skambino, o kai atėjome, jo jau nebuvo".

Tad Europos vicečempionė kol kas buvo pagerbta tik gimtuosiuose Šiauliuose. Šachmatininkę pasveikino miesto vadovai, "Tauro" gamykla padovanojo televizorių. "Jeigu ne šiauliečių parama, Viktorija į Europos čempionatą nebūtų nuvykusi", - įsitikinęs Čmilis.

LŠF finansavo tik Lietuvos čempionatą laimėjusios Dagnės Čiukšytės kelionę į Turkiją. Čmilytė moterų čempionate nedalyvavo. "Labai ilgai buvo delsiama paskelbti čempionato datą, - paaiškino šachmatininkė. - Kai tai pagaliau buvo padaryta, jau buvau priėmusi kvietimą dalyvauti greitųjų šachmatų čempionate Islandijoje". Savo lėšomis į Turkiją vyko ir Europos vyrų čempionate dalyvavę Eduardas Rozentalis bei Šarūnas Šulskis.

Bjauriausias nesusipratimas

"Tai yra bjauriausias nesusipratimas, - taip visą istoriją pavadino Sabatauskas. - Negalėjau jų sutikti, nes tuo metu posėdyje turėjau kalbėti iš tribūnos. Čmilytė su treneriais turėjo girdėti per radijo tašką Seime, kad tuo metu kalbu. Prašiau palaukti, tačiau atėjęs nieko neradau. Mano kabinete buvęs Zapolskis tikrai prašė palaukti, tačiau jie atsisakė. Pasijutau labai bjauriai".

"Supratau, kad kažkas yra ne taip, kai tik išaiškėjo, jog mums neužsakyti leidimai į Seimą, - teigė Rastenis. - Yra tekę ten lankytis, todėl žinau, kad taip renginiai neorganizuojami. Paaiškinau, kur ir kodėl atėjome, - leidimai buvo išrašyti. Tačiau nuėję į Sabatausko kabinetą ten radome tik Zapolskį. Jis pasiūlė nebent palydėti iš Seimo. Juk ne mes turėjome siūlyti palaukti, kol Seimo narys grįš iš posėdžio. Prie lifto Seime yra televizorius, kuris rodo tai, kas vyksta posėdžių salėje, tačiau tada kalbėjo tikrai ne Sabatauskas".

LŠF prezidentas teigia, kad buvo bandoma pakeisti renginio datą, nes paaiškėjo, kad antradienį nebus Seimo vadovų. "Neturime kontaktinių Čmilytės duomenų, todėl jų nepasiekė informacija, ir jie atvažiavo vakar. Ne kartą mačiau, kad ponas Čmilis nešiojasi mobilųjį telefoną, tačiau jis atkakliai atsisako pasakyti jo numerį. Čmilytė gyvena Rygoje, tačiau nežinome nei jos adreso, nei telefono numerio, - tvirtino Sabatauskas. - Leidimai į Seimą buvo išrašyti operatyviai, kai tik sužinojome, kad jie atvyko. Nesuprantu, kodėl jie mūsų nepalaukė. Labai džiaugiuosi Viktorijos laimėjimu, dėl jos kreipėmės į Kūno kultūros ir sporto departamentą, į Vyriausybę. Yra numatytos premijos už Europos čempionate užimtą antrąją vietą. Stengiuosi kiek įmanoma šitą procesą pagreitinti. Tikrai nenorime šachmatininkei pakenkti, juk pats jai iš asmeninių lėšų nupirkau bilietą į varžybas Indijoje".

"Nenoriu daug komentuoti, tiesiog buvo nesklandumai, ir viskas, - taip Europos vicečempionės vizitą į Seimą apibūdino Zapolskis. - Tuo metu Seime nebuvo kai kurių žmonių ir visas renginys neteko prasmės. Paskui pasisėdėjimas nepavyko, nes visi svečiai išėjo pasakę, kad nebelauks".

Jurgis Kairys tapo oro lenktynininku

Lina Navickaitė, "Kauno diena"
2003 birželio mėn. 26 d. 10:08

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(30)

Jurgis Kairys
ELTA
Žymiausias mūsų šalies akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys rytoj dalyvaus pirmose pasaulyje oro lenktynėse, kurios rengiamos per didžiausią kada nors Austrijoje vykusią aviacijos šventę. Penktadienį ir šeštadienį Celtvego mieste šeši garsiausi pilotai išmėgins jėgas įveikdami sudėtingą kliūčių ruožą, įrengtą visai prie pat žemės.
Lietuviui oro lenktynėse teks varžytis su triskart pasaulio čempionu vengru Peteriu Bešenej, britais Polu Bonhomu ir Styvu Džonsu, vokiečiu Klausu Šrotu ir Aleksu Maklynu iš Ispanijos.

Reklama

Lenktynių dalyvių laukia ne pačios lengviausios užduotys - 600 ir 250 metrų teritorijoje reikės įveikti penkis kliūčių ruožus, kuriuose stovės po dvi 18 metrų aukščio kolonas, viena nuo kitos nutolusias per 10-12 metrų. Vartus primenančios kolonos bus ne betoninės, o pripučiamos, tačiau praskrendant pro jas pilotams teks pademonstruoti kuo įmantresnes akrobatines figūras.

Tarp kliūčių ruožų akrobatinio skraidymo meistrai turės trumpam, bet labai tiksliai nutupdyti lėktuvus tam tikroje pakilimo tako vietoje.

Lėktuvai skris vidutiniu 240 km/val. greičiu, o užduotims atlikti skirtos 2 min. 40 sek.

Vakar lenktynių trasą per treniruotę pirmą kartą išbandė ir J.Kairys, į Austriją išskridęs specialiai parengtu lėktuvu "Su-26". Jis "Kauno dienai" teigė spėjęs įvertinti dalyviams keliamus reikalavimus.

"Šiam pasirodymui rengiausi prieš išvažiuodamas, ir tai davė rezultatų - trasa nebeatrodo neįveikiama", - sakė pilotas.

Lenktynes vertinanti komisija už pilotų klaidas skirs baudos taškus, kurie virs papildomomis sekundėmis. Baudų taškai bus skaičiuojami, jeigu lenktynininkas startuos per anksti, užkliudys kliūtis, klys atlikdamas akrobatines figūras.

Pirmųjų pasaulio lenktynių nugalėtoju taps greičiausiai kliūčių trasą įveikęs pilotas, pademonstravęs įspūdingiausius akrobatinius triukus ir išvengęs klaidų.

Trys lietuviai pateko į pasaulio čempionato ketvirtfinalį

BNS
2003 birželio mėn. 26 d. 10:08

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(5)

Rumunijoje vykstančiose planetos kadetų (iki 17 metų amžiaus) bokso pirmenybėse kovą dėl medalių ir toliau tęsia trys Lietuvos atstovai iš septynių. Ypač sėkmingas lietuviams buvo trečiadienis, kai pergales aštuntfinalyje iškovoję visi trys boksininkai atsidūrė per žingsnį nuo medalių.
Sunkiausiai sekėsi Mantui Tarvydui (svorio kategorija iki 66 kg), kuris įtemptoje kovoje tik 13:9 įveikė vengrą Albertą Kallai. Kiti du Lietuvos atstovai įtikinamai laimėjo savo kovas: Eduardas Špakovas (60 kg) 17:6 nugalėjo Alžyro boksininką Chouaibą Oussacį, o Rimvydas Žilinskas (70 kg) 21:13 - turką Kayahaną Aksoy.

Reklama

Kovą dėl medalių pirmadienį pradėjo 252 boksininkai iš 42-jų šalių.

IOC diplomas - R.Grinbergienei

BNS
2003 birželio mėn. 26 d. 10:08

Versija spausdinimui
Pranešimas redaktoriams
Nusiųsti
Skaityti komentarus(4)

Trečiadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) diplomą "Moteris ir sportas" įteikė LTOK atkūrimo iniciatyvinės ir darbo grupės narei, žurnalo "Ekstra" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojai Romai Grinbergienei.
Šis IOC apdovanojimas skiriamas skiriamas moterims, anksčiau aktyviai sportavusioms, o vėliau tapusioms ištikimomis sporto propaguotojomis ir puoselėtojomis.

Reklama

R.Grinbergienė jaunystėje rungtyniavo Lietuvos moterų rankinio rinktinės sudėtyje.