Apie programavimo kalbas?

Apie programavimo kalbas?

Kuo skiriasi DELPHI, C++ ir C++BUILDER? Ar visose jose naudojama pascal kalba. Kuri placiau naudojama? Ar verta nuo delphio pereiti prie kitos.

C++ is tavo isvardintu populiariausia. Bet jau ir paklausi kuo skiriasi, kaip as taves paklausiu kuo skiriasi pascal nuo logo Cha cha

C++ ir C++ builderis tikrai ne paskalio šeima. O Delphi tai Pascal-like ŠypsenaŠiaip perspektyviausia su C/C#/C++, ypač jei dar ir stosi į programavimą.

Delphi yra aplinka, kurioje naudojamas objektinis pascalis. Nei C nei C++nėra pascalio giminės.

Tada paklausiu kitaip - ar tokio pacio lygio programas imanoma sukurti su delphiu ir c++.Kurios sintakse paprastesne

kuria geriau moki ta ir paprastesne busime programeri Šypsena

Šiaip C yra žemesnio lygio programavimo kalba nei Delphi’je naudojama object pascal, tačiau tai nereiškia, jog ji blogesnė. C yra kur kas universalesnė. Kuom skiriasi C++ nuo C++ Builder, tai C++ Builder naudoja API biblioteką (Application programing interface), o C++ MFC, winAPI, konsolinį. Šiaip Builderis geras kuriant paprastas vartotojiškas programas, tačiau siekiant labiau suderint su sistema naudojama C arba C++. Beje C++ reiškia C plus Classes. Sėkmės.

Turejai ompenyj “…naudoja Borlando API kaip win API wraperi”?

ne. Visual C++ tau patogiai leidzia prilinkinti MFC ir pan, o po windozem programinant visa laika naudoji win api. Tai net nepriklauso nuo kalbos. O C++ standarte niekur neparashyta api win api, posix ar pan.

Ne, nereishkia. Naujausio C standarto (C99) programos net nesikompiliuos po standandatiniu C++ kompileriu; C++ yra zhymiai daugiau nei C plius klases - tai ir template’ai, inline f-jos, STL ir pan.