Apelsinu serbetas
4 porcijoms reikės: *400 ml vandens *200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių *pusės citrinos sulčių *šiek tiek daugiau nei pusės stiklinės cukraus Perpjauk apelsinus pusiau ir išspausk sultis. Tik pasistenk nepažeisti žievelės, nes tau jos dar prireiks. Išspausk ir pusės citrinos sultis. Šakute atsargiai išskobk apelsinų puselėse likusį minkštimą. Štai puikus dubenėlis desertui! Dar nupjauk jo dugną, kad būtų plokščias ir geriau stovėtų. Sudėk šiuos dubenėlius į šaldiklį, kad sušaltų. Paruošk sirupą: supilk vandenį į puodą, užvirink, suberk cukrų ir kelias minutes pakaitink ant nedidelės ugnies. Sirupą atvėsink, sumaišyk su vaisių sultimis ir pastatyk į šaldiklį 4–5 valandoms, kad mišinys beveik užšaltų. Elektriniu plakikliu didžiausiu greičiu plak masę, kol ji pasidarys puri ir lengva. Reikia, kad ledukai būtų kuo smulkesni ir į masę patektų kuo daugiau oro. Dubenį vėl pastatyk į šaldiklį ir palaikyk 2–3 valandas. Kai šerbetas bus paruoštas, sudėk jį į sušaldytus apelsinų žievelių dubenėlius ir dar bent valandai pastatyk į šaldiklį. Prieš patiekdama desertą papuošk apelsinų ir citrinų griežinėliais, vynuogių puselėmis ir mėtų arba melisų lapeliais. Skanaus!
Mmmmmm
ačiū už receptuką liuks -man tokie visokie patiekaliukai su vaisiais ypač pacynka
kaip grazu;> tik akimirka pagalvojau kad ten alyvuoges;D
Atrodo tai super.
Tikrai labai super ledai gaunasi. Gaivus, saldziai rugstus ir be jokiu konservantu, emulgatoriu, standikliu, dazikliu ir t.t. Juos galima gaminti ir is svieziu ar saldytu uogu. Vietoje 200 ml sulciu, reikia imti toki pat kieki trintu uogu: braskiu, vysniu, melyniu. Karta pabandykit ir pirktiniu ledu tikrai nebenoresit. Galima sudeti serbeta i sandaru plastikini inda ir kelias savaites laikyti saldiklyje. Jei pirma karta suplakus ledus vis dar lieka stambiu leduku, pasaldykite ir dar karta suplakite. Tada vel palaikykite saldiklyje. Labai svarbu kuo smulkiau viska suplakti, kad mase butu kuo vientisesne. Zodziu, nuosirdziai rekomenduoju isbandyti.
alyvuoges? :o
Parasyta vynuoges, bet man irgi labai jau i alyvuoges nesa
Cia tokios tamsios mazos vynuoges. Alyvuoges cia juk netiktu
visai skaniai atrodo…
atrodo labai skaniai, ir papuošimas labai gražus. . ir aš galvojau, kad ten alyvuogės .
seip tai skanu cia
mmm.
Reiks pabandyti .
Tikrai verta