Antiena

Antiena

Gal kas zinote kaip skaniai pataisyti anti? Man daug dziaugsmo nesukele, kai ja parnese namo Kvankt? , bet vis tiek reikia kazka skaniai is jos paruost, kad neapsikiaulint Drovus
Niekada nesu jos gaminusi, o ir valgiusi tik karta, paprastai kaip vista iskepta, tai nieko gero Nekaltas

Ka tik Delfyjemaciau idomu recepta is antienos.Pasiskaityk.

Skaiciau Taip .Turetu buti neblogai, egzotiskas receptas musu skrandziams. Bet as turiu visa anti ir galvoju ja kepti orkaiteje. Kiek radau receptu, tai tinka medus marinavimui, dar radau su alumi

Antis, įdaryta makaronais

Antis,
200 g makaronų,
200 g slyvų,
2 morkos,
2 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
pipirų, druskos,
lauro lapų.

Išdarinėtą antį gerai įtrinti druska, maltais pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu. Makaronus išvirti ir nuvarvinti. Iš išmirkytų slyvų išimti kauliukus, sumaišyti su makaronais, gabaliukais supjaustytomis morkomis, užpilti ištirpintu sviestu ir viską atsargiai išmaišyti. Šiuo paruoštu įdaru prikimšti antį ir užsiūti. Kepti skardoje, įpylus truputį vandens, pridėjus prieskonių. Dažnai palaistyti susidariusiomis sultimis.
Tiekiant į stalą, aplink antį apdėti slyvų be kauliukų, užpilti padažo, kuriame ji kepė.

Kubiška troškinta antis

1 antis,
4 svogūnai,
4 šaukštai aliejaus,
200 g džiovintų slyvų,
5 bulvės,
1 šaukštas acto,
2 šaukštai degtinės,
1 stiklinė obuolių sulčių,
2 skiltelės česnako,
raudonųjų pipirų,
druskos pagal skonį.

Išdarinėta antis supjaustoma gabalais, įtrinama druska su česnaku ir apkepinama aliejuje. Sudedami stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama keli šaukštai vandens bei acto, užbarstoma raudonųjų pipirų ir uždengus patroškinama. Bulvės supjaustomos, sudedamos prie troškinamos anties ir uždengus toliau troškinama, kol jos suminkštėja. Sudedamos obuolių sultys, išmirkytos slyvos ir uždengus pakaitinama 10 min. Supilama degtinė. Ištroškinta antis su priedais sudedama į pusdubenį. Valgoma su daržovių salotomis.

pasiziurek http://kulinarija.man.lt
Ten yra daugiau receptu Paplepėkim

Aciu! Skaiciau, kad antiena turi kazkoki specifini kvapa, ar degtine arba alus (daznai minimas prie antienos) panaikina ta kvapa?

Ne antienos gamint dar neteko, manau kad turetu panaikint specifini kvapa

Įtrynus antį rozmarinu, tik šio prieskonio kvapas ir jaučiasi, nelieka jokių kitų spec. kvapų Gerai (nors man asmeniškai kepama antis neskleidžia kažkokio nemalonaus kvapo Nekaltas )

-itrint druska, pipirais, kvepianchiaisiais pipirais, mairunais. ir kepti…

-itrint prieskoniais, prikimsht neilgai troshkintais raugintais kopustais, ir kepti

  • itrint prieskoniais, prikimhst obuoliais ir kepti

kepu ~2h. tas parduotuvines, mazhesnes, iki 2Kg. i skarda nepilu jokio vandnes, antis laaabai riebalu daug turi, tai ji ir taip skardoj plaukios. likus 1h iki kepimo pabvaigos, sudedu bulves skustas. viskas.

kiauliena, jautiena, vishtiena, antiena, zhasiena - kiekviena mesa turi specifini kvapa. KAM JI NAIKINTI? jis nera nemalonus - anaiptol!
jei nepatinka antiena - pirk vishtiena. Nekaltas

Atrodo paprasta Šypsena
Tai kad as jos ir nepirkau, parnese namo ir viskas - daryk, ka nori Nekaltas

o kiek laiko prieš kepant reik antį įtrint?

kepk kaip vista tik ant silpos ugnies,kartu iskepk antaniniu obuoliu,ir brukniu arba vysniu uogiene

dariau taip:
visu pirma itryniau paukstienos prieskoniais, palikau pusdieniui;
prikimsau antaniniais obuoliais ir ismirkytomis slyvomis;
padariau toki padaza is alaus, prieskoniu ir rudojo cukraus (juo slaksciau kol kepe)
kepiau apie 1,5-2 val.
Visai nebogai gavosi, ypac patiko slyvos, jos dave toki idomu skoni.
Visiems, kas valge, patiko.

nu tai smagu tada, kad visiem patiko, kitaip būtume labai liūdėję Valio

daug prieskonių ir dar ką nors ;D

Na as tai supjausciau juos ir prikimsau, nes obuoliai labai dideli buvo, o salia anties ir cielu iskepiau. Tiesa, nei lupau, nei dar ka dariau, tik nuploviau.

prie obuolių tinka cinamonas arba inbieras,skaičiau su obuoliais šita recepta knygoj.