alergija uodu ikandimams
Ikandus uodui iskyla didziuliai istine spuogai, ir dar nerealiai niezti, jiem gyjant lieka randai, ir taip ant viso kuno. Gal zinot yra kazkokie antialerginiai vaistai kad taip netintu, gal antibiotikai ar kazkas. Baisu net pagalvot apie vasara.
Antibiotiku nuo alergijos gerai,kad dabar ir neparduoda daugumos vaistu be receptu,nes kai nuo alergijos pradeda gydytis antibiotikais tai…
tai ir prasau patart kuo, neleksiu gi bet ko pirkt, o apie vaistus nelabai nutuokiu.
bent jau dabar odu nera
Siaip tai cia dar nera rimtoji alergine r-ja. Tiesiog kuo daugiau kasai-tuo didesni guzai formuojasi ir po to didesni randai lieka. Man tas pats… Ka daryti? Ogi stengtis nesikasyti!! Uodu neserti!! O jei jau labai blogai - yra tam skirtu tepaliuku-vaistineje pasiulyt turetu.
Kai ikanda i blauzda tai iskart puse jos ir sutinsta dar nespejus ne prsiliest jau nekalbu apie kasyma. Zinau, kad yra tepaliuku kurie padeda nuo niezejimo, bet kad zmonems pasirodyt neimanoma jei matomoj vietoj uodas igelia. Negi nera vaistu kad mazintu tinima, kad kai uodas ikanda butu normalus spuogelis o ne istines plotas???
zvaigzde kazkada buvo tokia, padedavo kazkiek, o dabar vaikstau istinus … Atrodo, kad kazkodel esu uodams kazkoks gardesis, jei i miska nuvaziuoju, tai debesim puola ir tik mane valgo jeigu draugams po 1-2 ikandimus, tai mano visas kunas sukandziotas Ir net nereikia kasytis, kaip viskas tinsta ir niesti Tiesa, psilo-balsamas kazkiek padeda, ta niestejima nuramina …
Turbut labai skani esi. Gali pabandyti panaudoti homeopatinius preparatus, pasiteirauk vaistineje(homeopatinej). Alergines reakcijos susijusios daznai su kepenu - tulzies pusles veiklos sutrikimais, pasitikrink ar viskas tvarkoje.
Pas mane ta pati beda tik su baisesniais “priedais”: toj vietoj, kur ikando uodas, patinsta, o po keliu dienu (nesvarbu-kasaisi ar ne) dar ir “nusidazo” tokia melynai-violetine spalva… atrodo klaikiai bet stebuklingo vaisto dar neradau…
Na jautrumas vabzdziu ikandimams pasireiskia labai skirtingai. Tai tikrai nereiskia kad kai kurie vidaus organai funkcionuoja blogai. Galiu patart apsauga nuo uodu ilandimo, kad jie visai neikastu. Vaistinese yra daug visokiu purskalu ir tepaliuku. Tai pats geriausias variantas. Tik ziurek, kad nebutu alergijos vaisto sudedamosioms dalims.
Pagal tave, nenormali organizmo reakcija - tai viskas OK?
Turiu ta pacia problema… Prie visu tinimu, randu, demiu prisideda ir kitos problemos, pvz. auksta temperatura, alpimas ir panasiai… Vaistu nera… tepalai, purskikliai mazai ka pades(isbandziau daugybe rusiu ir tam kad nelistu tie uodai, ir tam kad nebutu niezulio…) Jei alergine reakcija labai stipri - geriu tavigyla, suprastina ar kitus panasius vaistus nuo alergijos… Tai aisku nieko gero, bet kitos iseities nera…
as asmeniskai nenaudoju jokiu vaistu… norsir yra alergija… siaip kai tik ikanda uodas tai tepu vaistais ir stengiuosi nekasyt… tai ir isvengiu randu
mane tai uodai irgi megsta, bet prikandziodavo, as apsidraskydavau, paskui silpnu spirito tirpaliuku aptepdavau ir taip iki uzgijimo kankindavausi bet vat praeita vasara per nakti i akies voka ikando ir virs lupos, tai nezinau, ar ten uodai kokie mutantai buvo ar kokis velnias, bet istino tos vietos …atrodziau “super” …o idomiausia, kad per diena tas tinimas atlegdavo, o ryte pabusdavau vel uztinusi…ir taip kelis rytus …nuo to laiko nekenciu kaimo turizmo sodybu ir aplink skraidanciu uodu
Siaip tai jei manai, kad turi alergija, galima issitirt - daro testus ivairiems alergenams. As galvojau kad irgi alergiska uodams, bet vis tik testas to neparode.Vaduojuosi nuo uodu tiek profilaktiskai (visokie purskalai-bet perku tik vaistinese), o jau post faktum: psilo balsam, fenistil gel (jei gerai pamenu pavad.), kai jau itin blogai - geriu tavegil. Ir svarbiausia - nekasyti. Tada viskas greiciau ir sveikiau gyja.