akmens sienelė


akmens sienelė

Pernai lapkričio mėnesį savomis rankomis iš skaldytų akmenų sumūrijau pavėsinės sienelę 2X5 m. Pavyko puikiai. siūlau visiems papuošti savo namus skaldytais akmenimis. tai labai paprasta.

Akmenskaldžių amatas - nykstantis. Tikrų akmenskaldžių liko tik vienas kitas. Kiti išmirė dėl garbingo amžiaus. Todėl šis amatas labai patrauklus. Reikia turėti pačius paprasčiausius įrankius: specialų kūjį (svoris nuo 8 iki 16 kg), kastuvą akmenims atkasti, laužtuvą akmenims paridenti, 1 kg svorio plaktuką ir kaltą su kietmetalio ašmenimis (pažymėta Bk, volframo karbido). Jeigu jums seks pasakas, kaip tai sudėtinga, netikėkite, akmenis gali skaldyti kiekvienas.

Sako: sila jest - uma nenado Cha cha suskaldyt gali kiekvienas, o perskelt taip kaip reikia, ir su mazom pastangom, jau reik moket. Akmenys man irgi lab patinka, gal ateity ir pabandysiu…

o per kiek laiko padarėte?

Skaldytojo patirtis dveji metai. Internete apie tai puikus straipsnis: surinkite paieškos žodžius skilo akmenys, garavo žmonės… O mūryti dar tik mokausi. Per visą vasarą sumūrijau trys didžiulės apimties darbus: 14 m atraminę sienelę, paskui erdvę po laiptais. kai atėjo ruduo vis tiek negalėjau sustoti. Akmenligė savo padarė. Per nepilną lapkričio mėnesį sumūrijau sienelę (matyti nuotraukoje) 5X2 m, skaldyto akmens apdaila iš abiejų pusių. galėjau ir greičiau, tačiau buvo prastos oro sąlygos lijo. kelis kartus paplauti akmenys krito žemėn, todėl teko mūryti iš naujo. Tačiau užbaigiau sėkmingai.

Gaila foto mazyte… o kuria prasme “skaldyto akmens apdaila”?

Skaldytas akmuo iš abiejų sienelės pusių. Gali būti tik iš vienos pusės. Visoje Lietuvoje reklamuoju ir skatinu statyti iš skaldyto akmens. Žaviuosi senaisiais dvarų statiniais iš skaldyto akmens. Gaila, kad skaldytą akmenį statybose išstumia betonas ir dar pigesni pakaitalai.

Sau muryciau, bet nepasitikiu savo jegom, per daug naujas man materiolas… Šypsena

Nieko baisaus! Tai, kad nepasitiki savo jėgomis, reiškia jas vertini kritiškai! Kartą kaimynė, eidama pro šali su kibiru karvei melžti pasityčiojo, kad sienelės (ta kuri 14 metrų ilgio) man užteks porai metų. Labai supykau, tačiau to neparodžiau. Pradėjęs gegužės mėnesį, baigiau rugpjūčio! Nuo to laiko mano gebėjimus ji vertina pagarbiau. Aš galiu tau parodyti, užtruks pusdienį (blogiausiu atveju vieną darbo dieną), paskui viską darysi savo rankomis kaip profesionalas.

Jau galima pradėti mūryti naujus statinius. Lauke pakankamai šilta. Jeigu kas pasiryžtų tai padaryti savarankiškai, įdomu būtų pamatyti kaip sekasi.

Man ir kitu darbu per akis… Šypsena nors tikrai noreciau pabandyt, ir jei statysim nama, tai akmenu tikrai bus TaipPas mane kaiminka vis sakydavo: kaip tau gerai, kaip tu viska moooooki… Cha cha nors nei te moku nei ka, tiesiog “nemoku” pasakyt lengviausia Šypsena

Parduodu skaldytus nerūšiuotus akmenis. gal kas nors žino, kur galima patalpinti nemokamą skelbimą? dėkoju.

Turiu pavesinių iš akmenų naturalių nuotraukų įvairių, jei kam reik į privatą rašykit atmesiu.

Visa bėda - iš kur gauti įrankių, t.y. tinkamai padarytą ir užgrūdintą kūjį (6, 12 ir 18 kg), bent porą kaltų su kietmetalio antgaliais skirtingomis galvutėmis (posvyrio kampas svarbus), plaktukų, kotų kuvaldoms ir plaktukams. Visa kita ateina su praktika.