Afrika

Afrika

Sveiki,

planuoju pakeliauti Afrikoje, tad turiu pora klausimu. Ar reikia vizos kokios ten patekt? Plauksiu is Maltos keltu i Tunisa. Gal zinot i kuria puse geriau keliaut? Nenoriu Tunise uzsibut, norisi daugiau egzotikos pamatyt. Gal kas zinot ligas, nuo kuriu deretu pasiskiepyti ten vykstant? gal yra koks sarasas?

Laukiu ziniu, aciu.

As buvau (Afrikoj) tik Maroke.Labai grazi gamta,tik tiek,kad labai daug visur siuksliu,ir labai varginga salis!
Kaip Egipte?Ar verta vaziuoti(skristi)???Ar buvai prie piramidziu?

Praeita pavasari buvau kaip turikas Mozambike… Kaip po karo visai nieko (tik per daug juoduku) Cha cha
O ankstiau jaunysteje kai laive dirbau buvau Mauritanijoje ir Nigerijoje.
(Nigerijoje i krante nejau Cha cha ) Ziauresnes valstybes ir zmoniu turbut nebuna…
pvzd. ten yra apie 250 ivairiu kalbu nepanasiu viena i kita, ir perplaukes upe negriukas tampa kaimo priesu ir iskart buna sukapjamas i gabalus. Blokposte (prie BTR ar tanko)neidejes 50usd i pasa prie vizos - pasas greiciausia gali but ismestas arba viza ispleshta (jei tavo baltas veidukas neitiks mentui) ir bus pranesta kad esi cia nelegalei ir isveztas i duobe…
Net pvzd. Nigerijos juoduku veidai ir odos juodai fioletine spalva atrodo labai ziauriai ir pyktai. Tuo tarpu Mozambike juodukai gana draugiskiau atrodo ir nuo tamsiai rudos spalvos siurpai nekrato Šypsena . Nors Mozambiko uzmestije i mus visai negeranoriskai ziurejo.
Esu tikras kad mergaite argentina - ne ta sali pasirinkai filmukui Cha cha

taigi visa didele tema uzvesta apie Egipta. Piramides be abejo verta pamatyt, tos didybes niekas neperteiks, nei foto, nei filmai. Bet ilgai ten prie ju nera ka ziuret. Luxore yra daugiau ka pamatyt, nei Kaire (kur piramides).

ten kur “saugu” dazniausiai nebuna piguCha cha