A. Kamiu / Camus

A. Kamiu / Camus

Katik perskaiciau “Svetimas”.
Kai skaitai, tai taip skaitai ir viskas. Atrodo, nieko ypatinga. Poziuris, beprasmybe, prasme.
Bet perskaiciau ir negaliu negalvot apie sita kurini.
Dabar visai susigundziau “Sizifo mitu”.
Manau, greitu metu, as ji ir perskaitysiUŠypsena

Jo kūryba iš tiesų kitokia, kažkokia traukianti ir žavinti Šypsena
Nors skaičiau tik Krytį ir Svetimą bet labai patiko Gerai

Puikus rašytojas Gerai

Aš nesakiau, kad gyvenimas yra prasmingas. Sakiau, kad Kamiu nepateikia jokių argumentų, kodėl jis beprasmiškas. Tik šneka, kad jis toks yra.

O man "Svetimas" patiko<:
ypač pabaiga <:

ką manote apie camus? ar patinka? kaip sizifo mitas? jis jums labiau filosofas ar beletristas? ir pan. kaip jūsų gyvenimą pakeitė, tas beprasmio pasaulio vaizdas kurį kūrė Camus ir kiti ? absurdas ? laisvė ?

Na, sizifo mitas i beletristika visgi nelabai uznesa … Visai kitaip negu jo ese ir romanai. O del to, kas jis buvo, beletristas ar filosofas, pora kartu yra pasisakes ir pats A.Camus. Va, kaip tik turiu po ranka, tai pacituosiu : “Aš nesu filosofas. Aš nepakankamai tikiu protu, kad tikėčiau sistema. Man tik rūpi sužinoti, kaip elgiamasi netikint nei Dievą, nei protą.” Kažkur esu skaites ir kitą jo pasisakymą, kuriame jis teigė esąs rašytojas, ne filosofas. Tik dabar tiksliai nepamenu jo, negaliu pacituoti Šypsena

o kaip tau jo kuryba, pažiūros?

visgi kazkaip nedristu kategriskai apie ji spresti, sakiciau tik “svetima”, “sizifo mita”, “jungtuves” bei “isvirksciaja ir geraja puses”. Vis ruosiuosi pastaruoju mmetu paskaityri Aktualijas ir kita medziaga, bet vis nesusiruosiu ;( Tai va, dabar apie mano asmenine nuomone. Atvirai pasakysiu, “Jungtuves” ir “isvirkscioji ir geroji puses” man neitin patiko. Kitos nuomones esu apie “Svetima” ir “Sizifo mita”. Svetimas man patiko tokiu originaliu poziuriu i gyvenima ir savo lengva kalba. Sizifo mitas kiek kitokia knyga. Kamiu gali teigti, kad nebuvo filosofas, bet si knyga tam kiek priestarauja. Anyway, gera knyga, tik kartais kiek sungu pagauti jo nubegusia minti ir tenka is naujo sakityti ta pati teksta.

‘jungtuvės’ ir ‘… pusės’ yra jo ankstyvoji kuryba, dar nera suformuotos rimtos pažiūros. ten tik gamtos poetizavimas ir jaunojo panteisto dienoraštis. kurkas rimtesni dalykai yra sizifo mitas, svetimas. kaip tau jo absurdo suvokimas ? kokią įtaką turėjo tavo gyvenime ?

Manau apie Kamiu temą galite plėtoti čia: [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/159343.44 4-=(1516556728](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/159343.444-=(1516556728)

Man Camus kūryboje dėstomos mintys labai artimos manajam požiūriui.

nors Camus ir save vadino rašytoju, tačiau jis ir filosofas ir daug tikresnis, už daugelį dabartinių filosofų, tiksliau filosofijos profesorių. Ir galbūt nuo tokių jis ir mėgino atsiriboti, tapdamas rašytoju. O jo pasaulis nėra beprasmis neigiamai, tiesiog prasmė čia apskritai iškrinta ir toks požiūris iš tiesų žavi - jei visos patirtys yra vienodai vertingos, tai ar bereikia tada slėptis už tokio menkniekio kaip prasmė…

perskaiciau 2 knygas ir labai patiko Taipplanuoju daugiau pasidomet,manau tikrai verta Mirkt

tikrai!.. tik neužsikabink ties absurdu, daugiau mažiau depresuoja tai.