90w / 4 omu
Vyrai padekit. Tai yra stiprintuvo 90w prie 4 omu ir 46 w prie 8 omu schema is Radio 1986-12 zurnalo 34-35 psl. Darau ja gal koki trecia karta ir niekaip nesigauna. Kaista galiniai tranzai nors tu ka - srove per kur nors viena tik dideja dideja. Ir detales naujas naudojau ir visur visaip matavau. Buvo bajerukas, kad atjungus viena galini tranza kt827 groja vienas petys su siokiu tokiu pastiprinimu, bet nei sis juk nei tas. Gal cia schema durna ir nenusireguliuoja kazkas? Blyn neviltis apima po tokiu nesekmiu… taip ir norisi viska trenkti i kampa.
Kaista ? Į schemą pasižiūrėjus matosi, kad turi kaisti. Termostabilizacijos tai nėra. Apskritai netikusią schemą išsirinkai. Durnesnio ramybės srovės (tok pokoja) reguliavimo kaip čia nesu matęs. Beje ar tikrai įdėjai D9G diodus ? Ten turi būti tokie ir tik tokie. Man rodos, kad panaši schema buvo Radio žurnale dar iki 89m (kol prenumeravau)
Padaryk koki P3a rodo ellioto, pagal klasikine LTP > VAS > galas schema. P.S. Shian D9G gaut problema, juolab jie germanio, 1n34 lygtais panashus bus.
Bet ir sugalvok tu man
Man atrodo,kad termostabilizacija sudaro tie D9 diodai,pritvirtinti prie galiniu tranzistoriu radiatoriu VD5,VD6 prie VT3,o VD8,VD9 prie VT4 radiatoriu.
Nu ir neturejimas ka veikti… Perki TDA7294 uz 12Lt ir turi 100wx4r stiprintuva.
aprašymą reikia skaityti. puiki konstrukcija, buvo populiari tarp studentų. visi komentarai čia teisingi, pritariu 100% kad tokių net galvoti daryti neverta.
Aciu uz komentarus. Problema ir yra kad zurnale sios schemos aprasymas gana skurdus. Apie termostabilizacija buvote teisus - D9G butent ir atlieka ta funkcija, tik as galvojau, kad ji veikia per ilga laikotarpi arba kuomet dirbama dideliu apkrovimu. Todel emiau kitus diodus, bandysiu su D9G (evitoje dar parduoda). Sutinku, kad schema atguvenusi (20 metu visgi), taciau tai daugiau ambicija, nes dar 8 klaseje pradejau ja konstruoti ir karts nuo karto vel pabandydavau Beje, o kas termostabilizacija atlieka panasiose tik rimtesnese schemose su galiniais tranzistoriais? Gal kontroliuojantys tranzistoriai kaip cia VT1 ir VT2 pritvirtinti ant to paties radiatoriaus?
termostabilizacijos sprendimų yra įvairių … aukščiausia klasė gaunasi kai kažkas tvirtinamas prie galinio tranzo radijatoriaus - ar termorezistorius, ar stabilitronas …
man irgi tas pats buvo- buvau tokia susirinkes. Tai rezistoriaiemiterinese grandinese net ruko . Ir generavo ant super zemu dazniu , arba tiksliau- kazkaip lievai veike griztamasis rysys nuolatinei srovei… Neprisimenu kokius as diodus kisau, nors anais laikais stengiausi naudotis instrukcijomis . Dabar guli numesta . Jei vis delto prades veikti- duok zinoti
Galiu patikinti, kad schema puikiai veikia, pakartota yra daug kartų su visokiais OS. o infražemo dažnio generatorius tai liuks dalykas - sunku tokį padaryt. neardyk, išlaikyk technikos pažangos vardan