Visu pirma reikia nusipirkti karve. Poto ja pamelzt. Piena suraugint. pasidaryt varske.Ta varske uspilti neraugintu pienu is silditi kol pasidaris kaip gumine. Tada ja nupili.
ta gumine varske vel dedi y puoda, ir ant nedideles ugnies verdi. Pridedi druskos, ir sodos. Maisai kol pasidaro vientisa mase. Ir sudedi i dubeni. Tada atausta ir buna suris.
Be sodos nesigaus lydytas suris.
As esu dariusi irgi. Tik nepyliau pieno. Varske istryniau su kiausinio tryniu ir druska (pagal skoni), ipyliau truputi lydyto sviesto, imaisiau sodos ir ant mazos ugnies po truputi maisydama kaitinau, kol varskes gumuliukai issileido. Gaunasi lydytas suris.
Tik jo tepumas priklauso nuo varskes kokybes. Iki siol neissiaiskinau, kokios reikia, kad suris teptusi, o nesipjaustytu
na bet tuo atveju, kad jai niekas negamins tai ir nenusipirksi irgi manau sutiksi. aisku gamina firmos bet ne is dangaus nukrenta ant prekistalio. o beto pagamintas is naturali medziagu be jokiu keminiu medziagu yra sveikesnis. perki bet nezinai ka perki ir kaip ji pagamino.
Na sito negali niekas turbut atsakit kada koks iseis. tas priklauso nuo varskes kokibes. perdaug pakaitinsi piena varske bus sausesne per mazai slepe nors ant duonos tepk nevienodai gaunasi ir suris.
jo ner cia ko, daug ka galima, cia nekvaili susirinko kurie nezino kad galima parduotuvej nusipirkti toki defecitini produkta… kaip sakoma fludint nereikia… ne i tema.
Tai tada pradėk kiaules, vištas sau augintis, bulves, rugius ir kitus vartojamus produktus - na ir kas, kad parduotuvėj galima nusipirkti, bet pats sveikesnius, be konservantų užsiauginsi grietinę suk, sviestą su muštuku mušk, sūrį spausk - maža ką gamintojai tau gali įkišti dar patarčiau linus auginti, apdoroti ir rūbelius sau nusiausti - natur produkt
O jei rimtai, stengiuosi nepirkti gatavų patiekalų, o kiek galima daugiau gaminti pati. Nu bet namudinis sūrio darymas, tai čia jau biški per daug, negi nesutinki, pupuli?