alus labai skanu atsigerti ypac vakare pries miega arba po darbu su draugais tik va kad priklausomybe tikrai yra :d nes
vakarais labai apie ji galvoji ir nori o kavineje neiseina be jo
kazkur skaiciau kad jei per menesi pasigeri du kartus tai jau esi pradedantis alkoholikas. Dar neisivaizduoju sauletos vasaros, karstu merginu ir salto alaus. Kokia cia dar gali buti priklausomybe? Juk pats prof. J.Basanavicius yra pasakes “Alus - gerti sveika”. cia kaip vaistai ir atgaiva sielai ir kunui, o be to ir recepto nereikia
sumaise BEAR su BEER
kai noriu alaus pasiteisinimu neieškau, nuvaziuoji nusiperki. O uzsinori taip visada ant savaitgalio. Bet, kad kasdien gerti vakarais ar per pietus tai
Kazkaip galvoj sukasi siek tiek kitokios mintys, negu “darymas tai su meshka”. Meshku nenoriu, labiau patinka , tad ir iskrypelisku pasiteisinimu netenka galvoti. Ar as kazka netaip supratau?
pirma reikti patikslinti ka vadinat priklausomybe - ar jeigu kartas nuo kartu uzsimanai alaus gurkstelt (na tarkim kas antra diena ar pora kart i savaite), tai jau priklausomybe? o gal priklausomybe tu vertini kaip liga? jei apsidairysi pamatysi kad mes priklasomi nuo tiek dalyku, kad net neverta apie tai kalbet, o alus tikrai nera ta priklausomybe kurios reik labai jau kratytis, nes alus gerti sveika ir skanu. problema virsta jei prabylam apie liga, kai zmogelis niekad neissiblaivo (tik per savo laidotuves).
Tai tikrai yra tiesa, tiek, kad apie tai mazai kalbama ir rasoma.
Turiu keleta pazystamu kurie neigia, kad jie alkoholikai, nes jie geria tik alu. Ryte vienas pazystamas tik atsikeles isgeria bokala, po to aplanko viena ar kita pazystama kuri pakviecia isgerti kavos, kol zmogus geria kava bichas isgeria 2 bokalus, per pietus isgeria vel du bokalus, o pavalgyti nueina namo, tada iki kokios 5-6-os valandos isgeria dar vieka bokala, o vakare eina i koki kluba ar bara kur priklausomai nuo nuotaikos isgeria nuo poros iki kokiu 6 bokalu alaus, kartais geria iki kol viskas uzsidaro. Beda ta, kad nuo alaus jis visada siek tiek ikauses, apsnudes ir kuo toliau tuo durnesnis darosi. Jam dabar apie 33 metai, alu mochina nuo kokiu 14-15-os, visiskai blaivo jo galima sakyti ir nesu mates, arba paxmielnas, arba jau isgeres, bet visiskai girtas buna retai nes matyt daug isgerti jau nebegali, o ir alkoholis nebe taip veikia.
Man jo gaila, nors ir pats negaliu teigti, kad esu nepriklausomas nuo alkoholio. Tiek, kad alaus beveik negeriu, nes jo poveikis man nepatinka ir turiu beda, kad po 2 bokalu turiu butinai isgerti dar kokis 6 ar 7, o po to pagirios buna ne per lengviausios. Pries keturis metus buvau priprates per pietus isgerti bokala ar du, pasekmes - po pietu darbe budavau tingus ir nieko doro nepadarydavau, per kelis metus priaugau 12 kg svorio, metus gerti alu svoris normalizavosi ir jauciuosi kur kas zvalesnis antroj dienos pusej.
Zodziu alus nera tonizuojantis gerimas ir prie jo tikrai lengva priprasti ir ne taip lengva atprasti…