Mamyčių pasaulis. IX-asis sezonas

Sveikos.
Maniskis nera ragaves pirktines tyreles, gal del to valgydavo mano virtas…Gi pasirinkimo nebudavo kitoCha cha O mesa perkam arba turguje is anytos pazistamos pardavejos , arba is IKI…(nepakenciu as to turgaus, tai perka arba vyras, arba jo mama)…Jei su mazium perku is
IKI- tai viena pardaveja atnesa is pacio cecho, atseit sviezesnes…Kiek tiesos nezinau, bet malonuŠypsena
Maximoj kazkada pirkau, tai ziuriu-kilmes salis LenkijaNežinau kazkodel lietuviska man mieliau, nors gal ir nesiskiria…

Paskaitau as cia jusu vargus ir siurpai krecia, visgi sunku su tais maziukais. Bet pritarciau toms, mamoms, kurios nerikdo… Butent del skirtingumo. Vaikai dar pilvelyje ir per gimdyma patiria stresu, visi skirtingai. Nevisada galim atspet ko jie verkia. Ar noretumet, kad jus, taip verkiancias kas imtu ir paliktu viena kambaryje… Oi, ne… Aisku, kiekvienam savi metodai… Mes tai ilgai kamavomes. Nakti ismiegojo, kai suejo trys metukai. O iki to visokie shokiai pokiai vykdavo, na, aisku, kuo didesne, tuo ilgesnius tarpus ismiegodavo, vis reciau verkdavo, tiesiog prabusdavo, prasydavo vandens, buckio, daineles, etc. Aisku, sunku buvo labai. O ir po to uzmigdyt buvo sunku dar labai ilgai. Turedavau dainuot, pasakas sekt. Bet viskas praejo, isaugo ir susinormalizavo. Amzinai tai netruks. Tiesiog tuo save ir raminkit-vaikas augs ir keisis, viskas bus gerai. O trys valandos miego is eiles tai tiesiog didziule prabanga, yra mamyciu, kurios neturi ir to.

Dar pieno gamyba mazina metu arbata.

Apsvaigęspirmojo nemaitinau,o antraja maitinau iki 9.5MEN.Pradzioj mane su tuo valgymu kiaura para nukankino,ir putesi kaip ant mieliu.Pirma menesi berods 1.5kg priaugo!Apakęs Kokia palaima buvo ismiegoti bent 4val Nekaltas

Sveikutes, Mamytes, kazkaip seniai beskaiciau Bite+, tai dabar kai perskaiciau ka prirasete, tai tiek minciu kyla! Šypsena

Idun, Aronija , o kokie tie miegmaisiukai buna: specialus vaikiski, kur juos galima nusipirkti?

Idomu, kad Namu darzelyje bus grupe nuo 1 iki 2 metu, nes buvome atviru duru dienoje pries rugsejo 1 d., tai tada sake, kad priimines tik nuo 2 metu, su retomis isimtimis ankstesniam amziui, jei vaikutis tikrai mokes pats naudotis tualetu ir valgyti… O siaip nelabai man ten patiko. Intuityviai jauciu, kad jiems dar reikia daugiau laiko gerai isivaziuoti. O siaip, kaip jau kazkas rase, tikrai ten 1 aukletoja (iki pietu - 2) 20-ciai vaikuciu, tai taip pat kaip valdiskame darzelyje, o tokie pinigai! Turetu buti kokia viena aukletoja trims vaikams uz tokius pinigus, nes siaip tai uz ta suma galima vaikui nusamdyti aukle, kuri skirs visa demesi vienam vaikui, o ne 20-ciai. Dar ir darbo valandos man netinkamos, reiketu moketi uz papildomas valandas po 8 Lt/val, ir man pvz. gautusi 1200 Lt/men.

Sapnu mergelka , maniskis jau didesnis vaikis, 8 menesiai dabar, bet miega 3 kartus per diena, tik trumpiau, 30 - 40 min. Nuo atsibudimo momento, as ji vel migdau po 2 - 3 valandu, priklausomai nuo jo elgesio ir savijautos (jei labiau zirzia - tai greiciau). Kai buvo 3-5 menesiu, tada irgi atsisakydavo valgyti, o as nesuprasdavau, kas jam yra. Ogi pasirodo, jis labiau noredavo miegoti negu valgyti, o as jam valgyt siulydavau, tada jis issierzindavo, ir jau nieko nebegaledavo: nei valgyti, nei miegoti. Vat nuo tada pradejau migdyti kas 2-3 valandas, ir viskas su maitinimu MP susinormalizavo.

Vilka , taip keista buvo skaityti, kad jums truksta veiklos. Nes pvz. as atvirksciai, noreciau nors diena ar keleta dienu nieko neveikti, tiesiog praleisti su mazium namie, bet taip neiseina. Karta i savaite einam i Ankstyvojo muzikinio ugdymo studija (AMUS) (jums netiks, nes laikas nuo 11:30 pirmadieniais), karta i savaite einam i baseina (cia galima bet kokia diena bet kuriuo laiku), o karta ar du i savaite mus aplanko mamos su vaikais, kuriu as daug pazistu (dvi mano kaimynes turi mazu vaikuciu, dvi geriausios drauges irgi pagimde siemet, keliais menesiais veliau negu as, ir dar yra mazi 4 bendradarbiu vaikuciai). Prie viso sito veziojau savo mazyli i masazus, po to po gero menesio pertraukos i manksta Antakalnio poliklinikoje, dabar vel samdysimes masaziste, tik jau si karta i namus. O siaip mums daugiau negu viena veikla netgi neiseina padaryti, nes reikia pries tai mazyli migdyti, maitinti, keisti sauskelnes, kur nors vaziuoti, o grizus ir vel miegoti. O jei dar i lauka iseiti? Tai uzsiemimas visai dienai garantuotas.

Egle , o kodel tau atrodo juokinga muzikos uzsiemimai su maziuku iki 1 metu? Mes lankome AMUS, kur pamokeles metu skiriama demesio muzikos klausymui (kelios minutes klasikines muzikos, o taip pat mokytoja skambina ivairiais instrumentais), mazyliai tikrai idemiai klausosi, taip pat daug ritminiu zaidimu, mazyliams (ne mamoms) labai smagu, jie krykstauja, juokiasi. Ispudi sustiprina tai, kad zaidziama ne su vienu vaiku namuose, o ju yra daug, jiems smagu stebeti vieniems kitus, taip pat dainuojame lopsines. o mamoms tai yra gana intensyvi manksta, nes ivairiu zaidimu metu vaikucius reikia ivairiai kilnoti, linguoti, supti Šypsena Mamoms, aisku, irgi imanoma ten susidraugauti, pabendrauti, gauti kokiu nors patarimu, bet man tas nera aktualu, nes as ir taip prisibendrauju kitur Cha cha Cha cha Butent einu ne del saves, o del vaiko. Paskui ir namuose zaidziam, as jam dainuoju, jis atpazista daineles, zaidimukus, dziaugiasi, kai zino, kas bus toliau zaidime. Beje, visose dainelese melodija ir zodzius lydi kokie nors judesiai vaikui, taigi jis aktyviai “dirba” Šypsena

Dar noriu pasidalinti savo dziaugsmais:

http://www.biteplius.lt/lt/2content.diary_view_my/1759040-=(1791688467

Krokodiliena, maniškei laringitas, jau visa savaitė namie. Kai naktį pradėjo "loti" nesupratau kas tai. Dabar namus pastoviai drėkinam, labai jau sausas oras. Padeda ir garų vonios. Nuo kosulio geria actifed, pradžioj ventolin davėm. Dabar tik naktį kosėja, dieną beveik ne. Tikiuosi liga jau traukiasi.

O kaip taviškiui, kiek jau laiko serga? Kaip supratau, dabar ligoninėj?

Naturalaus kailio tapkiukais uzverstas tiek Kalvariju turgus, tiek Gariunai. Ir manau, turetu but kazkiek pigiau, negu piliagatvi. Bent jau tokia situacija buvo pernai, bet nemanau, kad kas nors pasikeite…

negalvoju aš apie Mirena Ne greičiausiai pabūsim nestandartiniai šitoj situacijoj ir kankinsim vyrišką šeimos dalį Drovus tik dar iki galo viską reikia išsiaiškinti ir Vyras galutinai įtikint Nekaltas

Mirena ir tabletes yra tas pats.

visas žiemas su tokiais ir gyvenom - pirkti Pilies g., gal ir dabar rastumėt Labas

Kolkas visai neismanau apie vaiku sirgimus, ir kiek tos ligos trunka, bet esu Ievalotos pusej…
O man vat pasistojo klausimas. Ka ziema, nevaikstanciam vaikui det ant koju? Turim keleta kombinzoniuku, bet visi jie be tu “maisiuku” ant koju. Ju atskirai pirkt nera nei vienoj vilniaus parduotuvej. Dabar uzsidedam 3 kojines ir keliaujam, o ziema ka? Batu gi nepirksi Kvankt?
galvoju ka but faim tokie odiniai tepukai su naturaliu kailiu, bet kad ir tokiu ne kvapo…

Bitute, na bet kokia pradžia yra sunki - ir su vienu, ir su dviem, bet pamažu viskas susidėlioja, visi atranda savo vietą, savo laiką, savo ritmą.
Gėlė