malda

nei karto nesimeldziau,bo nemokuLiūdnas
Ale del to nesijauciu sukudesNe

moxlodidelio nereikia.ir is vis ,patys nuosirdzeusi zodziai-gereusia malda…

I Dieva tikiu.
Nenauduojau ne vienos "oficialios/pripazhintos" maldos, jos savo kurybos, kurios leidzhia man geriau ishreikshti save.
Jau apie 1,5 metu tyliai tikiu, jokiu maldu.

Sveikinu! …kartais zmogui duodama tai kaip avansas. Nuo tos dienos zmogus jau zino ko turi siekti gyvenime, nes jau yra ragaves. Visas gyvenimas duotas butent tam, kad ismoktume samoningai, pastoviai ir amzinai buti tokiose busenose. Tas zavesio jausmas tampa pastoviai augantis…
Angelas

-> M7263
Aciu, bet avansas netinka. Susapnuoti savo angela sarga, su juo sapne susest ir rimtai pasneket, gal net savo mokytoja gaut - puikiai tinka valdomas sapnas ir malda jame(o gal dar toliau kazkas uz maldos?). Tai jau ne apie malda "zirniu i siena" forma eina kalba.Drovus Naujas poziuris:naudoti malda jogoje. Ka manot apie tai?

Taip, sis jausmas istiesu nepakartojamas, bet ji reikia puoselet ir auginti. Kad po kurio laiko galetum savo siluma,meile dalinti aplinkiniams. To puoselejimui istiesu puikiai tinka malda.

Gal Dzen zinovai ta pavadyntu kense?

jau seniai nesimeldziauNeNekaltas

Stengiusi kas vakarą.O ir sekmadieniais nubėgu kunigo sasnausko į Bernardinus Vilniuje paklausyti.Visai savaitei gerų minčių pasisemi

Stengiuosi kad kiekvienas geras darbas zmonems butu mano malda Dievui…

Avansu tai pavadinau, nes nepavyksta zmogui daug kartu pakartoti tokiu susitikimu. Duodamas impulsas, galima pavadinti ji dovana.
Malda visada yra tai ka tuo momentu jaucia tavo sirdis (Dievas neziuri i zmogaus veida, Jis mato jo sirdi) ir zodiai-zirniai tikrai neturi jokios reiksmes. Bendravimas ten vyksta is sirdies i sirdi. Butent tai ir yra Malda.

Apie Dzen daug nezinau todel analogo negaliu nustatyti. Bet tik uzmetus aki i lietuviskus jogos puslapius krenta i aki atsidavimas Budai ir meditacija(juk turim krikscioniska agregora ir malda). Dauguma nuosirdziai metasi i kuri nors tikejima ne suvokimo o tikejimo pastangomis(kitoj temoj mineta fraze:tikiu nes negaliu paaiskinti). Tai ir vercia malda zodziais, zodzius zirniais. O juk maldoje sulaukti dievo atsakymo ar nera tas pats impulsas? Tai greiciau darbas su savim, savo tikejimu, o ne dievo malone. Tam neturetu protas melstis atskirai, sirdis atskirai tais paciais tos pacios maldos zodziais. Sutinku, kad cia gausybe kompleksu. Man atrode keista ankstesnes krikscioniskos mokyklos maldos forma: malda klupant ir nuleidus galva. Dabar keiciasi forma, bet nuolankumas privalomas. Ar atsistoti pilnu ugiu pries dieva ir ziureti jam tiesiai i akis yra taip bedieviska? Kaip tik prisimenu Don Huano klausima krikscioniui Kastanedai: kokia nauda tau is tavo dievu?
Gauti kokiu dovanu ar maloniu - labai jau materialiai skamba. UZ KA? uz malda? uz prasyma? Cia netinka tokia iprasta kasdiene logika. O ji yra, kitokia. Tai dvasinio pasaulio logika, gal taisykles. Gal turit pamastymu apie tai?
Dievas neziuri i zmogaus veida, Jis mato jo sirdi - nuostabi fraze. Ja galima ir prigasdinti ir paglostyti.

Bendravimas vyksta is sirdies i sirdi. Butent tai ir yra Malda.
Stai cia ir gludi tamsumos. Zinomom salygom aiskiais metodais pasiektas suvokiamas rezultatas ir atkartojamumas! Kitaip nusirisim iki Kazlausko akademijos. Dazniausias, taip keliant sau reikalavimus, atsakymas - mes juk ne sventieji! O taip, pamirsau, - mes silpni, nuodemingi, ir visada gailimes.Atrodo vel viena koja nepataikiau i krikscioniskos maldos vezes. Gal del to, kad yra maldos, kaip davasinio tobulejimo, kelias, kuris atves i pasauli kuriame netinka skaityklos taisykles: susipazinai, vedamas smalsumo, ir vel atgal i gatve. O kada nors nelaime vel atves iki sios "skaitklos" nors trumpam uzmesti aki i savo sielos veidrodi -malda.

Rombu>>>>
Manau,jog malda tai lyg pokalbis su Dievu. Bent jau as melsdamasi dekoju Jam uz viska, ka jis man duoda per diena. Prasau paramos sau ir kitiems. manau, jam taip, kaip ir mums, labai svarbu: isiklausant isgirst, suprasti vienas kita, aisku ir save.

Butent, kartais malda tau padeda susimastyti, net ir psichologiskai blogai jausdamasis zmogus, pasimeldes, gali pasijust geriau. Isivaizduokit, kad yra siena tarp musu ir Dievo. Tai per malda, ta siena susiaureja iki minimumo.

Kai netiki savim, malda ir tikejimas kazkuo, tarkim, Dievu "priduoda" pasitikejimo savimi…del to galbut gyventi lengviau su malda, ypac tiem zmogelikams kurie nepasitiki savo jegom…bet seip manau visi ramybes turetu ieskot maldoje…ar seip…tikedamas Dieva…Angelas Gėlė Drovus

Flirtas

Aš tikiu į Dievą, tačiau nesimeldžiu vakarais. Man kažkotais maldos nepadeda

Taip - geras… duodantis… buitinis… medinis… dievas.
Taip meldziausi kai ismoke,kai buvau mazas. Veliau uzaugau. Manau, kad mamos taip visais laikais meldziasi. O ju vaikai gali jausti(net ir fiziskai!) tokia malda kaip svelnu palaimos dvelksma. Puiki buitine malda, kur suvokimas apibreztas tik siandiena, o zingeidumas budingas tik vaikystei. Tikiu, nes negaliu paaiskinti. Maldos remuose pasaulio suvokimas nuo ryto iki rytdienos ir ribojimas is virsaus - viskas bus duota(arba: priklauso ne nuo manes). Budingai savo amziui, negaliu susitaikyt su tokia malda. Krikscionybes pozicija - vistiek visi susitaiko ir … galu gale meldziasi.