Jeigu protingai viską susiplanuosi + turi bent jau rūbus ir pati viską užsisakinėsi,tai 1000 lt + dar šiek tiek užteks ir Austrijoje. Aš čia skaičiuoju važiavimą savo mašina, nakvynė padorioje vietoje,grupinė slidžių nuoma,savas maistas, alkoholis tik iš parduotuvės ( o ne bariukuose) + vienas du pasėdėjimai per naktį diskone ar kokiame klube, be išsidirbinėjimų.
Kad nekiltų bereikalingų ginčų,galiu pasakyti, kad praeitais metais panašiai ir išleidau (ant šeimos užteko 3600 lt).
Niekas jau beveik nebeveža - viskas užmušta tame Coleul d’ Soleil (kažaip panašiai jis vadinasi)tam laikotarpiui.O kitos nakvynės yra gerokai brangesnės.
Sėkmės įveikiant tą serpantina link Alpe d’ Heuz - man tai prireikė 1 litro viskio,kad nebekreipti dėmesio į tai kas vyksta už autobuso lango
Zulike!Man buvo sunkoka gaut kelione be komandosnezinau net su kuom gyvensiu!Bettai isspresbutu lengva jei vaziuotume4-6 tada visos firmos saukia "Prasom"mokekit ā‚¬!Ir vaziuojam!
Pasiimk kedus,lengvą sportinį kostiumą, glaudes - ten į SKI pass kainą įeina misto baseinas, teniso kortai, krepšiuko salė (nesėdėsi gi visą laiką namie ir nekvasinsi ). Už atskirą nedidelę kainą yra puiki čiuožykla, o šalia jos yra atviras baseinas ir labai fainas žaidimų baras.
Jeigu perki pilną Ski pass ,tai gauni nemokamus įėjimus į diskonus, tik ten eiti reikia po 2 val nakties, nes iki to laiko žydrieji ten linksminasi .
Visą maistą,alkoholį ir jei reikia inventorių ir ekipiruotę pirkite Grenoblyje, nes pačiame Alpe d’Heuz kainos užlenktos vos ne 50 proc.
Būtinai aplankykite ledo skulptūrų muziejų - jis yra 2700 m tarpinėje stotelėje link Pic Blanc.
P.S.Prieš važiuojant pasitikrink ar galioja ten sveikatos draudimas ir būtent slidinėjimui, nes sulūžusius pastoviai veža nuo kalnų, o vienam mūsų kolegai lūžus rankai, teko susibašliuoti apie 800 eur už gipso uždėjimą, nes Lindra draudimo jie nepripažino.
Labai gerą klausimą Žulikas užkabino. Matot, slidinėjimas laikomas padidintos rizikos užsiėmimu ir draudimas tokiai kelionei kainuoja lygiai dvigubai brangiau. Labai gali būti, kad drausdamiesi kolegos tiesiog nesusiprotėjo to pasakyti agentui, o tas savo ruožtu nepaklausė. Va ir problemos. Man rodos čia tas atvejis ir buvo su Lindra.
Kad jau prakalbome apie draudimus,tai noriu mestelti dar keletą patarimų pirmą sykį vykstantiems į vakarietiškus kurortus.
1.Galima draustis pas mus nuo nelaimingų atsitikimų slidinėjant ir tai kainuoja šiek tiek pigiau nei ten, bet būtina akcentuot,kad važiuojate slidinėti ir tada mokėsite lygiai 2 kart brangiau.Bet galima draustis ir vietoje - pvz.tokiame Alpe d’Heuz galima šiek tiek damokėti prie ski pass’o kainos ir gausi jų draudimą.Tokiu atveju niekas neišsidirbinės ir neieškos ar galioja lietuviškas draudimas,ar yra agentai toje šalyje ir pan.
2.Jeigu nuomojatės inventorių, gerai įsiskaitykite į tai kas parašoma kvituke (pažiūrėkite ir kitą jo pusę), nes ten dažnai būna smulkiom vos įskaitamom raidelėm parašyta,kas bus jei sulaužysite inventorių arba jis bus pavogtas.Ten pat rašoma kaip elgtis tuo atveju ir kaip būsite nuskalpuoti, jei elgsitės ne taip kaip parašyta (bet nuskalpuoti vis vien būsite).Jeigu tame kvituke nieko neparašyta apie tai,kad inventorius yra apdraustas, reikalaukite apdrausti arba apsidrauskite patys (man buvo taip,kad paskutinę dieną pavogė slides ir teko susibašliuoti apie 300 eur).
Niu as apsidraudes keliose draudimo bendrovese!Del inventoriaus sau galvos nekvarsinu-turiu savo.ir cigareciu nusipirksiu ant sienos ar Prahoje.O del muziejaus dekoju!Nezinojau,kad toks beesas.
Yra ten dar kažkos tai laukinių žvėrių zagonas šalia trasų ir irgi padarytas kažkoks tai muziejus, bet aš jo neradau (baimės ir taip buvo pilnos akys, kai pamačiau tuos kalnus - visgi tai buvo pirmas kartas po 10 metų pertraukos ir visokių Karpatų).
Nepramazinkit naktinio instruktorių leidimosi nuo kalno su fakelais - liuks vaizdas .
mano ir draugai buvo. Sake be stipraus geralo negali paslidinet, nes saltis 25 siekia
[/quote]
Aš buvau šią vasarą pailsėti Norvegijoje, tai galiu pasakyti, kad stiprūs gėralai labai greitai baigiasi , o vietoje jų nusipirkti ganėtinai problematiška (mažai vietų kur jais prekiaujama) ir ypatingai nepigu - už 1 ltr vietinės pigiausios vodkės mokėjome 360 NOK.
Skirtingai nei kitose shalyse ,Suomijoje ir Shvedijoje alkoholio parduotuves yra specializuotos.Geras vynas chia kainuoja pigiau nei Lietuvoje,bet kiti gerimai daug brangesni,todel geriau ‘‘atsargu’’ atsivezhti ish Lietuvos.,pvz.alaus bokalas Svedijoje - 13-18 Lt.
Aš buvau šią vasarą pailsėti Norvegijoje, tai galiu pasakyti, kad stiprūs gėralai labai greitai baigiasi , o vietoje jų nusipirkti ganėtinai problematiška (mažai vietų kur jais prekiaujama) ir ypatingai nepigu - už 1 ltr vietinės pigiausios vodkės mokėjome 360 NOK.