Butent, kad mano siulomi dalykai lesu reikalauja zymiai maziau, nei pirkimas tepaliuku… Kai zmogus tingi, ar neturi noro, pasiteisinima visada ras… Bet tai tada ko skustis, kad kazkas negerai… permatoma>
Gal tu pirma saziningai bent tuos, isvardintus dalykus padaryk, o po to jau rupinkis oro tarsha, ir vandens kokybe… Deja, daugeliui tai padaryt yra kazkodel labai nerealu ir sunku…
Problemu esu turejes LABAI dideliu, to pasekoje perskaiciau kruva literaturos. kadangi shundaktariai su savo tepaliukais/kremukais naudos nedave… Uz tat dabar oda … Taip, kad nereikia lia lia…
vienintelis išvardintas - karšta vonia daugiau juk minėjau, kad esu nerūkanti, išgeriu itin retai ir tikrai ne iki sąmonės netekimo, maistą prisižiūriu, kadangi šoku, šokiai šiuo atveju ir sportą man atstoja, tai kame gi problema? o oro tarša ir vandens kokybė turi vieną iš didžiausių reikšmių, kaip ir nitratų pripumpuotas mūsų maistas tai kodėl gi mums apie tai nepakalbėjus?
Permatoma> Oro tarsha veikia pagrinde ish ISORES, jei viskas viduje tvarkoj, oda tikrai sugeba apsigint nuo “puolimo” is isores, vanduo lygiai tas pats. Maudantis galima isipilt ivairiu juros dursku, naturaliu alieju ir tt… Chemijos prikimshtas maistas… Pas mus dar jis labai geras, palyginus su vakaru shalim, ir jei pasistengt nevalgyt ivairiu shokoladuku, sh*duku, pyrageliu, ir tt… O stengtis daugiau darzoviu, vaisiu (na - sezonionio maisto), zuvies ir tt… organizmo uzterstumas, bus kiek imanoma minimalus. Yra paprastas dalykas, oda yra Isoreje, LABIAUSIAI jos bukle veikia vidiniai faktoriai. Is aplinkos kas patenka, tai eina i epidermi, o vidus reguliuoja ir derma ir epidermi, ir to pacio epidermio susidaryma, atsparuma ir tt… Todel, visu pirma, problemu reik ieskot viduje.
o įvairūs vonios aliejai yra natūralus produktas? ten tiek pat “natūralumo” kaip ir drėkinamuosiuose kremuose. jūros druskos - dar geriau žmonėms turintiems sausą kūno odą druskos ją dar labiau išsausina. o yra odos tipas, kad net muilas be šarmų dirgina odą ar naturalūs augalų ekstraktai gali sukelti alerginę reakciją dar vienas dalykas - tavo nuomone, nekenkiantis maistas yra tik saldumynai? turiu tave nuvilti, yra žmonių, kurie negali gerti pieno, kitiems alergines reakcijas, kurios dažnai pasireiškia odos sutrikimais, sukelia vaisiai ir net daržovės, ir nieko tu čia nepadarysi, gali prisižiūrėti kiek nori, o vieną dieną - organizmas pareikš, kad vienos ar kitos maisto medžagos nepriima. suprask, kad paprasto vandens prižiūrėti veido odai nepakanka. ne akmens amžiuje gyvename, kai viskas švaru ir be galo ekologiška. net į oro kaitą jautresnė oda reaguoja! ant rankų pirštų nesuskaičiuočiau žmonių, kurie nenaudoja jokių veido priemonių ir oda - tobula. o kai kuriuos nenaudojančius pasižiūri ir pagalvoji, kad geriau jau naudotų…
dar šis tas. Pagrindiniai odos priežiūros elementai. Sureguliuokime savo mitybos problemas, nes oda - mūsų mitybos ir gyvenimo būdo veidrodis. Venkime žalingų faktorių - rūkymo, alkoholio. Rinkimės ir dėvėkime tinkamus rūbus ir avalynę. Rinkimės kaip įmanoma natūralesnes kosmetikos ir higienos priemones, sau tinkamas. Visada įsitikinkime ar jų galiojimo laikas nepasibaigęs. Bet kokiu atveju kremą naudoti tiesiog būtina, kai oda yra sausa ir jautri. Tada ji labiausiai pažeidžiama, o apsaugą jai gali sukurti tik naudojamos pagalbinės priemonės (kremai, losjonai). distance.ktu.lt/kursai/buitis/as_2.htm mano komentarų, manau, čia nereikia.
Beabejo … yra naturaliu alieju, kuriais gali ir islipes oda issitrint.
Organizmas per viena diena neims ir nepareiks jei jau taip atsitinka, reiskias atsirado kazkokiu rimtu problemu…
Ne tu pirma ir ne tu paskutine, prifarshiruota per visus galus grudamos reklamos, apie “Buutinus” kremus odai…
Naudok, i sveikata… Bet naudosi juos ir visa likusi gyvenima. Jei tave tokia perspektyva tenkina, tai - prasom. Spygauk cia nespygavus, jei kada rimciau pasidomesi odos problemom (ne tik Cosmopolitanuose destoma “ishmintim” apie drekinamuosius kremus ) suprasi…
neturiu problemu su oda , tai ir nenaudoju jokiu kremu, kaukiu itt.manau kol oda jauna nereikia daug priemoniu ishskyrus paauglystes spuogu prieziura.kartais kai oda pasidaro sausa padarau drekinamaja kauke…
nu ka zinau, man nei i galva neateitu nenaudoti kremu. siandien mes valgome per daug chemijos (netgi vaisiuose ir darzovese jos netruksta), kad vien is vidaus galetume patenkinti odos poreikius
tokius kremus moterys naudojo jau ir tada, kai tu dar vystykluose gulėjai pora “išmintingų” pačio susigalvotų frazių ir nematymas toliau savo nosies. patikėk, skirstymas į odos tipus yra ne šiaip kažkieno dainelė sudainuota ir jei net alergologai (beje, mano mama yra viena iš jų) rekomenduoja sausą odą tepti drėkinamaisiais kremais (aišku, ne kokiu “sovietskij” už 0.99), kurie yra artimi natūraliems produktams (nes 100% tinių naturalių nerasi), vadinasi kai kuriems žmonėms tai yra reikalinga. p.s. “Cosmopolitan” neskaitau ir kremus perku tik iš vaistinių ar gamina mama darbe. todėl, manau, savo žodžius gali atsiimti
Jos daug ka naudojo, nuo seniausiu laiku. Alkoholi zmones irgi vartoja nuo nezinia kada…
Dabar tu man pasakyk, KAS ir KADA nustate NORMALU ir NEnormalu odos tipa?? + Ar zinai toki dalyka, kad odos tipas pastoviai keiciasi? (merginoms, net per menesines… )… Kas pasake, kad vietomis siek tiek issausejus oda yra NENORMALI?? A? DAUGUMA turi pacia normaliausia oda, tik nezino kaip issidirbinet (tiksliau, media ikisha savo shlamshta, reikia nereikia…).
Visu pirma, tepti verta, jei oda STIPRIAI issausejus (ir jei taip yra pastoviai, kazkas negerai. galbut per mazai skysciu geria zmogus ar pan… ). Antra, Naturlaiu kremu NERA. viskas yra perdirbta vienaip ar kitaip, cheminiu budu. Ir jei tarkim raso, kad ieina kokia nors zalia arbata, arba kokio medzio ekstraktas, tooli grazu, kad ten butu kazkiek naturalumo. Jei idomu, issiaiskink, kokiu butu visa tai buna apdirbama… Kitas dalykas - Alergija. Ir tu galvoji, kad tepliodamasi sumazinsi/panaikinsi ta alergija?? Juk ji irgi salygojama VIDINIU faktoriu (jei kalba tarkim eina apie maista.)… Visada kazkas buna negerai viduje, isores tepliojimas tolygus pasekmiu naikinimui, o NE priezasciu… Roxy>
Ot kur logika pas zmones… Valgai chemija, kvepuoji chemija, tai dar ir tep reikia chemija?? joo… Uz tat ir klesti kosm. kompanijos. Pardavinedamos iliuzijas…
divinity, jau pradejo erzinti tavo visazinio pozicija ir kitu nuomoniu neisiklausymas. as tik noriu pasakyt, kad valgyti NE chemija siais laikais gana sudetinga. net turguj is dieduko retai kada nusipirksi “natur-produkt”.ir nors nori sveikai maitintis (ir maitinti oda is vidaus) tai padaryti gana sunku. (jau girdziu tave sakant, kad reikia tik noro ar pan.)
Zinau zinau, as visazinis, issisokelis, neklausantis kitu nuomones ir tt… Ir man vienodai sviecia… Su oda problemu turejau apie 3-4metus, per ta laika perskaiciau galybe informacijos, todel zinau ka sneku… Jei kazkam nepatinka ar nesutinka, ju problemos… Vistiek matau, kad dauguma svaicioja pasiskaite viena ar kita “Jusu odai reikia dregmes, ir suteikti ja gali tik musu naujasis…” … Roxy> Pas mus, palyginus su vakarietishkom shalim, dar LABAI geros salygos maitintis sveikai (ir pigu, skirtingai nei uzhsieny). Butent, reik tik noro (kurio dazniausiai neatsiranda, kaip ir valios, atsisakyt vienu ar kitu dalyku… Bet tai ko jus norit tada? Uzuot snekeje, kad tas ar tas neimanoma, eikit ir darykit, ir viskas pasidarys imanoma… ) …
buvai nors vienam tam uzsienyje? Ten puse vaisiu supermarkete is vietiniu ukiu O pas mus? yra tik 2 iseitys arba paciam auginti arba eiti tiesiogiai pas ukininkus, kurie del maiso obuoliu nesisudeliauja as cia nesiskundziu, o tiesiog palygines konstatuoju fakta ai ka cia aiskinti ir taip viska zinai, o mes visi tik durneliai p.s. kas paneigs, kad tavo problemos ir buvo del tavo kaltes? Suda valgei o yra kam ir nuo gero maisto blogai
Bacilas> Buvau, ir ne vienam… Jau tik nereik sneket apie tenykshchius vaisius/darzhoves/ir net papraschiausias vihstas, kurios auginamos “pagreitintu” budu. Ten pvz naturali/normali vistiena (kuri pas mus iprasta, kolkas…) kaipnuoja 3x daugiau, nei uzauginta seriant chemikalais… Jau kam kam, mum skustis tikrai nereiktu, nes dar valgom labai gera maista (zinoma, jei norim)… Ir geras pastebejimas, geriausia turet savo, bent jau sodyba, kur obuoliu galetum parsivezt. Ukininkai ateity gyvens labai gerai, nes ekologishkas maistas bus auxo vertes… Taip, mano problemos buvo susiijusios su maistu, bet kol tai issiaiskinau, suzinojau daug dalyku apie oda, jos pireziura ir tt… Bet kokia chemija, turetu but paskutinis dalykas jos prieziuroj. reik pradziai padaryt viska ka imanoma, naturaliai. Deja, daugeliui lengviau tepliot kremus, nei is tikruju pasistengt. Paziurek, reklama apie tai kisama per visus galus, pradeda juos naudot net pacios to nepastebedamos, ko jau veliau sunku atsisakyt, ypach jei oda pripratinama… Vat ir gaunasi “Nustojau naudot kremus, ir is kart viskas blogai ir tt…”…
nu jo, dar melagiu isvadinai, bet gal tau geriau apie mane zinoti tu gi 3 metus knykas skaites ir zinai ka as naudoju ir kur as gyvenu, palaukau tavo tokia nuomone gryztam prie temos. Mano nuomone gyvenam kur gyvenam ir turim ka turim. Sutinku su tavo nuomone, kad reikia pradeti nuo mitybos ir priestarauju tavajai, kad tikrai reikia griebtis kitu priemoniu, kai isbandytos nepadeda. Naudojant normalias ir teisingai kosmetikos priemones galima problema isspresti. Tonikai, sveitikliai ir kremai tikrai padeda. Beje jom naudoti irgi reikia nemazai ziniu ir pinigu. Dar priestarauju nuomonei, kad as ir visi kiti girtuokliai rukaliai, kurie tik ir laukia isganingos reklamos kur pades jiem ispresti savo problemas. Kazkodel man atrodo, kad 90% zmoniu rupinasi savo sveikata ir daro ka sugeba, todel jiem reikai padeti, o ne bukagalviais laikyti
Na, pavardink, kokia dantu pasta naudoji, kokios firmos dzinsus nesioji, kokie namie skalbimo milteliai, kokios firmos Tv…?
Jei problema yra vidine (kaip DAZNIAUSIAI ir buna), ne velnio tu jos neisspresi, net su paciom "sustriausiom? ir brangiausiom kosm. priemonem… Gali laikinai apmazint pasekmes…
Na man toks pasakymas siek tiek juokingai skamba, nes gatvej kas antras ruko, sportuoja kas 10tas, savaitgali pilna apsiputusiu, pripylusiu ir ktk… veidu… As ne taip rupinimasi suprantu. Gal tiesiog musu poziuriai i tai skiriasi…