Atvirksciai, Kurejas sukure mus tobulais ir ciapat pripilde Malonumo ir Pasitenkinimo iki Begalybes. Taciau Kurinys t.y. Mes, panorejome daugiau - Mes panorejome tapti tokie kaip Jis! (Vaikas nori buti toks kaip jo tobulas Tevas). Ir prieme toki sprendima Mes nusileidome is tu Aukstybiu iki Musu pasaulio. Kitaip tariant pasislepem uz daugybes uzsklandu, filtru- pasauliu, tam, kad pasislepe nuo Jo igytune “nepriklausomuma” nuo Jo zavingos itakos. Tik sitoje Tamsoje mes turime laisvo sprendimo galimybe ir kai is cia,savo valia iveike Dydziaja Tamsa pakilsime i vieta is kurios nusileidome, busime sitame darbe gave jegos, isminties, tikslingo verzlumo… Atlike sita milziniska darba igysime nauju savybiu. Savybiu tokiu kaip Jo savybes - “Geras ir teikiantis Geri”. Tai salyga, (C"A) kuria Mes pastateme sau budami ten, Jo pilnatveje.
hehe eilini kart prajuokinai… tobulas, bet egoistas(kaip zmogiska ) ar galetum ta dieviska egoizma, kaip nors kitaip paaiskint? Mums nieko netruko, mylejom ir mus mylejo ir dar bile kaip ir pro visus galus mum buvo malonu… bet va vis del to toks pavydas paeme ir uzsinorejom ( uzsinorejau? gla teisingiau, bo pradedu pasimest viena siela ar daug?) tapti dievais, na vis del to tai nepaneigia fakto, kad kurejas viska zinojo ir tokius vis del to sukure ( na jug kiek suprantu dievas neklysta ).
As galiu pasakyt wiena tikek diewa!
Kūrėjo nurodymas ištaisyti egoistinį kurini į altruistinį duotas dėl mūsų, o ne dėl Kūrėjo išaukštinimo. Dabartine žmogaus busena vadinama “olam ha ze”, o kita jo būsena – “olam ha ba” - busimas pasaulis. Pasaulis yra tai, ką aš dabar jaučiu, o kitas pojūtis – tai naujas pasaulis.
Viskas, kas vyksta mūsų pasaulyje, priklauso mūsų kūnui, o kas vyksta dvasiniame pasaulyje priklauso sielai. Kaip matome, kol kas siela ir kūnas nėra sinchronizuoti. Kai mūsų pasaulis veiks pagal tą pačią sistemą, kaip ir dvasiniai pasauliai, o tai bus gmar tikun (galutinis ištaisymas) metu, visi mūsų ir dvasinio pasaulių veiksmai, bei visi laikai susilies į vieną. Jeigu jūs dabar per sekundę pasikeitėte, o toliau pasikeisite tik po 5 metų, tai sekanti jūsų sekundė tęsis 5 metus. Dvasiniame pasaulyje savybių kintamumas vadinamas laiku. Mūsų pasaulyje gali praeiti tūkstantis metų, kad žmogus pradėtų studijuoti Kabalą. Įėjus į dvasinius pasaulius, mes per dieną nueiname tiek, kiek ankščiau per keletą gyvenimų. Štai kur laiko pasikeitimas ir susitraukimas. kabbalah.info/litakab/10paskait/10pask_turinys.htm
O ta vidine busena, kai naivumas tiesiog netelpa, nei dvasiniam, nei fiziniam kune - vadinas “olam bla bla”. Visgi rasai, bet i klausimus taip ir neatsakai. Visu pirma mano tikslas tikrai ne beatodairiskai neigti viska ka skleidziate. Mano tikslas - tera suvesti visus logiskus, galus, o kadangi kiek teko is jusu postu matyt, kad viena nelogiska tiesa jusu grindziate tokia pacia, po jos sekancia . Jei ir pats isigilintum, gal ir susimastytum nors kiek, bet matau, kad diskusija sita man tikrai atsibos, jei ir taip toliau tesis. Paskaitysiu nuorodoj paskaitas ir pateiksiu savo isvadas - laukite tesinio…