Carlos Castaneda. KELIONĖ Į IKSTLENĄ
istraukele is knygos:
" Mirtis yra mūsų amžina palydovė. Ji visada mūsų kairėje, per ištiestą ranką už nugaros. Mirtis vienintelė išmintinga kovotojo patarėja. Kai tik jis pajunta, jog viskas krypsta į blogąją pusę ir greitai bus sunaikintas, gali kreiptis į savo mirtį ir paklausti, ar tikrai taip yra. Jo mirtis pasakys jam, kad klysta, kad niekas nesvarbu, išskyrus jos prisilietimą. Jo mirtis pasakys jam: "Aš dar tavęs nepaliečiau". "
Pati geriausia knyga kuria man teko skaityti tai visiems laaaabai gerai zhinoma Antuanas de Send-Egziuperi Mazhasis princas
ir jei dar shiame pasaulelyje yra zhmoniu neskaichiusiu shitos knygos … privalot ja perskaityti
"<…>
-Lik sveikas,- tare lape.-Shtai kokia mano paslaptis.Ji labai paprasta: matyti galima tik shirdimi.Tai kas, svarbiausia, nematoma akimis."
[quote]{ji} rase:
Pati geriausia knyga kuria man teko skaityti tai visiems laaaabai gerai zhinoma Antuanas de Send-Egziuperi Mazasis princas
ir jei dar shiame pasaulelyje yra zhmoniu neskaichiusiu shitos knygos … privalot ja perskaityti
"<…>
-Lik sveikas,- tare lape.-Shtai kokia mano paslaptis.Ji labai paprasta: matyti galima tik shirdimi.Tai kas, svarbiausia, nematoma akimis."
[/quote]
Kazkas cia minejo Ivanauskaite, patiko visos pirmosios 4 - 5 jos knygos, o "Ragana ir lietus" savo laiku buvo kultine Gal kas skaite velesnias jos knygas, kaip jos?
Is tikro nerealiai faina knyga… Nezinau kodel ji nera itin populiari ir zinoma, nes tikrai turetu tokia buti. o pats ja suradau atsitiktinai, kai is neturejimo ka veikti vercaiu visas knygu lentynas chatoj. Zinokit kaip atsisedau ant knygom apkauto fotelio, tai taip ir prasedejau, kol visa perskaicaiu…
labai patiko Musiu valdovas. Tik niekai nepamenu kas parase. Lyg tia Goldingas ar kazkas pan… tokia nedidele knygute, is pradziu atrodo paprasta, banali, gana vaikiska istorija ‘a la Robinzonas Kruzas’, bet viduj turi labai gilai prasme. kai baigiau ja skaityti, tai koki puse valandos negalejau atsigauti - toki ispudi paliko…
Na del geriausios net nezinau, ju daug… labai daug geru knygu…
Bet vat blogiausia tarp labiausiai egzhaltuojamu knygu yra Coelho "Alchemikas" totalus slamstas!
Siandien eidama miesto centru negalejau neuzeiti i savo megiama knygyneli.Nors ant stalo stovi net trys pradetos ir nebaigtos skaityti knygos, vis tiek negalejau iseiti nenusipirkus dar vienos knygos.Pasiemiau jau bestseleriu tapusia Tim Guenard "Stipriau uz neapykanta".
[quote]Si knyga skiriama tiems, kuriu atmintis suzeista, tiems, kurie negali atleisti, tiems kurie kencai ir saukiasi vilties…
[/quote]
gera temikė prisirašiau net 14 knygų, kurias reiks perskaityt. Wo pasiūlyt galiu Patricia Duncker "Haliucionuojantis Foucault (Fuko)"
Nu kažkas nerealaus buvo kai skaičiau, ir paveikė taip stipriai. Ko iš pradžių tikrai nesitikėjau.