Ežerų stintos

dar neaišku kokie orai bus, gal nebus daug šalčioNekaltas

tikriausiai ten kuojas gaudote ir galvojate kad stintas Liežuvis

Kvankt?Kvankt? gal Apsvaigęs

tai kad nebuna ezeruose stintu

čia tavęs gal nebūna Kvankt? Šypsena

žada, bet laiko stintoms gaudyt liko nedaug… ką darysi. Kita vertus per šeštadienio stintininkų meetą ( Šypsena ) Man nebuvo šalta, tik nagai gėlė. Apranga mano papigiajska, ale jos neperpučia ir neperlyja ir kažkiek kvėpuoja. Tep kad prakaitas išgarauoja po ėjimo, klynas ir subinė nešlampa nuo šlapdribos ir zjbs, šalčiu skundėsi į vakarą tik tie, kas žvejojo su fufaikem. Dabar dar pirštines kitokias nusipirkau (su durelėm Šypsena ), ir ryt gausiu keletą cheminių japoniškų, berods, rankų šildytuvų, kur 24 val Kvankt? veikia. Sąlyginai nepigu, ale 8Lt šąlančioms rankoms sušildyt negaila.

P.S. mašiną servisan vėl pridaviau, gerai, kad maišiuke buvo nauja kepurė baisi žvejybinė, antraip troliko laukdamas būčiau ausis nušalęs…

yraTaip, nuo ledynmecio likusiosTaip

to: GD
o kaip skonis ezerines stintos ? ar skiriasi nuo paprastu juriniu ? kurios skanesnes ? Nekaltas

nežinau kaip kitiems, bet man ežerinės skanesnės ir be kirmėlių Kietas

Irgi naujas narysVelniūkštis Aš taip irgi galvojau prieš 6 metus, kol Asvejoje ir Baluoše neužsiroviau ant jų…

Jeigu neklystu,tai ezerine stinta dar vadinam seliavaNekaltasar cia ta pati zuvis???Jeigu klystu-pataisykitNekaltas

KlystiKietas
Seliava (lot. Coregonus albula, angl. Vendace) - lašišažuvių žuvis, priklausanti lašišinių (Salmonidae) šeimai. Žuvis panaši į silkę. Nugara pilkšvai žalsva, šonai sidabriški, pilvas baltas. Žvynai vidutinio dydžio, lengvai iškrintantys. Apatinis žandas atsikišęs į priekį ir užsirietęs į viršų. Turi lašišinėms žuvims būdingą riebalinį peleką, Nugarinis ir uodeginis pelekai pilkšvi, apatiniai skaidrūs. Nugariniame peleke 8-9 (11), analiniame (9) 10-13 (14) šakotų spindulių. Šoninėjė linijoje turi 70-91 žvynus. Ant pirmojo žiauninio lanko būna 36-52 ilgos, tankios žiauninės lazdelės. Akys gana didelės
Seliava minta vėžiagyviais. Subręsta trečiaisiais, kartais ir antraisiais gyvenimo metais. Neršti pradeda lapkričio antroje pusėje, baigia iki gruodžio vidurio, kai vandens temperatūra nukrenta iki 5°C. Neršia 1,5-3 m., o esant dideliam vėjui,- 10-15 m gylyje, ant smėlėto, žvirgždėto, retai ant dumbluoto dugno, kur gausu moliuskų kriauklelių (dreisenų), arba ant povandeninių augalų (elodėjų). Vislumas - 0,8-20 tūkst. ikrelių.
Seliavų ikrus naikina pūgžliai ir kitos žuvys
Lietuvoje gyvena giliuosiuose ežeruose. Dažna verslinė žuvis. Paprastai sugaunama 15-18 cm, 50-90 g. Taip pat pas mus auginama Ladogos ežero seliava, vadinama ripusu, kuri pasiekia iki 1 kg svorį.
XXXXXXXXXXX
Stinta (Osmerus eperlanus, vok. Stint, Europäischer Stint) - stintinių (Osmeridae) šeimos žuvis, kurios plačiai paplitęs porūšis - Europinė stinta (Osmerus eperlanus eperlanus). Kūnas ilgas (15-18 cm, retais atvejais 30 cm) ir žemas. Nugara žalsvai rusva, šonai melsvai sidabriški, pilvas baltas. Žvynai maži, ploni, matinio atspalvio.
Labai dažna verslinė žuvis. Turi specifinį, panašų į agurkų kvapą. Būna praeivės ir sėslios stintos. Praeivės stintos gyvena Baltijos jūroje, nerštui plaukia į Nemuno žemupį. Sėslios stintos gyvena gėluose vandenyse (Lietuvoje giliuose ežeruose bei Kuršių mariose) ir vadinamos stintelėmis.

Aciu,dabar zinosiu jau TaipApkabinimas

Tai ar turi kas sviezesniu ziniu is stintu zukles, kazkas ruosiesi i asveja, kaip ten gal kas zino?

kai bus ziniu parasys

Kas, blin, mane sekmadienį paims ežeran? Žliumbia

Gal as paimciau bet dar tiksliai nezinau ar vaziuosiu, o kaip kibimas siomis dienomis gal kas zino?

šaltuko biskį numato sekmadienio rytui Baisus, ale be tik mane kas prigriebtų- važiuočiau, juk paskutinis savaitgalis kai stintos dar kibs teoriškai Kietas

Kodel paskutinis - pernai pakankamai sekmingai gaudem ir kovo men

A mes su Gintu xod kaniom darysim Labas
jei gyvas liksiu - papasakosiu