BITĖS plius laboratorija 2006: dalyvių diskusijos

Dalyvausim.

As, manau, dalyvausiu, bet noreciau sulaukti atsakymo i kelis klausimus:

1. Kodel jums butinai reikalingas "source" kodas?
  2. galima naudotis savo hostingu (man taip patogiau), savo duombaze, bet tureti priejima prie Jusu API funkciju?
  3. Ar yra kokie apribojimai komandos nariu amziui? Jei prie manes (studento) gal dar prisides brolis (moksleivis).
  4. Registruotis reikia dabar (kai tik zadu pradet daryti), ar kai jau bus viskas baigta ir veiks?
  5. Butina (ar gerai butu ar pan.) atsizvelgti i telefonus su nespalvotu ekranu, ar uztenka tik spalvotiems (kuriu daugiausia) paruost?

Kolkas berots viskas. Aciu.

Firmos darbuotojai ir taip turi ka kurti. Tikrai nemananu, kad uzsakymu (uz kuriuos, bejem ir pinigus darbuotojai) ir galimybiu pasireiksti ar isbandyti savo jegas truksta.

O ka studentams daryti? Eiti, kaip nekurie IT srityje studijuojantis i kavines dirbti? Koki nors uzsakyma (pvz. sukurti puslapi) studentai gali rasti tik per pazistamus.

Paklaustum, kodel tik per pazistamus?

Atsakymas:

1. galimi uzsakovai paprasciausiai net nezino, kad toks egzistuoja kazkur.
  2. tikrai nemanau ar yra kas nors, kuris nori rizikuoti ir duoti uzsakyma kazkokiam nepazistamam studentui.
  3. tarkim studentas pirma karta siaip ne taip suranda galima uzsakova. Tas jo ir klausia "O ka esi padares?" Na ir tuo uzsibaigia. Kaip gali buti padares, jei dar neturejai kam daryti?
  4. pasakytum, tai eik i normalias IT firmas (o ne kavines) dirbti? O ten (nesakau, kad visur taip, bet studentu, taip pat nemazai…) - reikalavimas: kad butu baiges arba bent paskutinio kurso studentas. O ka pirmo, antro kurso studentams? Na jei yra kur priimtu ir nebaigusi, tai sunkiai suderinamas darbo laikas su studijom. Tada galvoji, kas geriau - ar uzsidirbti, bet moketi uz moksla, ar truputi daugiau pasimokius (bet nedirbant) nemoketi uz mokslus ir gal prie to dar gauti stipendija.

O jei dar tu "tinkamu" pazistamu nera? Tada is vis - net ir paprasciausio puslapiuko (kuriame butu tik telefonai, adresas ir pan. dalykai) kokiai nors mini firmeliai nepakursi.

Beto, jei jau isivelia profisionalai, tai kokio velnio dar vargintis ir gaisti laika studentams? Tokiu atveju studentas galetu ko nors pasiekti tik sugalvojes "superine" ideja, nes kitur ji paprasciausiai nurungtu visi tie vadinami profesionalai.

Jei tikrai esi profisionalas, tai ko dar galvoji apie visokius konkursus? Sugalvok ideja, ja igyvendink ir jei reikalinga, paprasciausiai pasirasyk ta nelemta sutarti, kad ir su Bite. As tikrai nemanau, kad esant realiems pinigams, kas nors atsisakys bendradarbiauti.

O del prisidengimo studentu - dauguma istatymu galima apeit, o ka cia kazkoks konkurselis. Sena patarle - kaip kas moka, tas taip soka. Jei moki tik prisidenginet, tai prasau daryk, tik pasiziurek, kad tas, kuriuo prisidengsi po to nepasiustu taves iskart i kelias vietas, nes (jei tiket konkurso aprasymu) viskas priklausytu tam uzsiregistravusiam, taigi liktum be nieko. Nors zinoma ir si dalyka galima apeit, bet cia jau kiekvieno sazines reikalas…

Na užregistravau vieną įdėją. Tikiuosi tiks.

O būtų verta daryt mano (pagal mano vardą ir el. paštą suprasit) tinklapio WAP versija? Pas jus jau panašios informacijos puslapis yra, bet joje yra tai, kas yra viename mano tinklapio skyriuje. O yra dar ir kiti. Tiesa, WAP versijos galiu nespėti to įgyvendinti per šį laiką (o gal ateityje reiktų?), nes šiuo metu aš visą savo tinklapį perdarau iš naujo, beto yra ir kitų dalykų, kurie labai "suvalgo" laisvą laiką…

Gerbiamas studente, yra didele galybe vietu kur galite pasireiksti, sis konkursas lt pirma kregzde. Google (http://www.google.com/programming-contest/) jau seniai skelbia tokius konkursus, tik ten nera apribojimo “students only”. O topcoder.com svetaine tik is to ir gyvena ir beje net isvyste savo software development process.

neswarbu, gal gali pateiks koki pvz.?

Galima kaip nors paklausinėti daugiau informacijos, bet kitaip būdais, kad niekas nesuvoktų ką aš žadu daryti?

O dėl termino irgi sutinku, parengti kokybiškas paslaugas per tokį laiką bus tikrai nelengva. Ypač, kas žada daryti didžiulius projektus arba kelis.

Tautvydas, tavo svetainę mano sesę kiek prisimenu mėgsta, ji knygas skaito tokiomis temomis, kiek prisimenu ji minėjo, kad kai kurias vietas galėtum patubulinti. Tiksliai negaliu pasakyti ar ten kas neatitinka ar kas.

wow as apsalus nuo jusu elgesio…

di-di, kodel?

Gavau is Bites hostingo,bet nzn kokiu adresu galetu vartotojas pasiekti mano puslapi? Gal kas zinot?

Sveiki.

Ar galite pasakyti, kas ir kokiais atvejais yra "nesmarkiai" nukentėti dėl neišbaigtumo - simuliacijos?
Sutinkame, kad organizatoriai turi teisę keisti konkurso taisykles, tad prašome patikslinti terminą "realiai veikianti paslauga". Žr. taisykles: "Paslauga turi realiai veikti bent trijuose skirtinguose mobiliųjų telefonų modeliuose".

Matote, reikia gi įsivaizduoti, kiek galima nusisvaigti ir paleisti tik simuliaciją. Šypsena

Ar bite serveris palaiko php programavimo kalba jai taip tai kokia jos versija.ar yra galimybe naudotis MySQL duomenu baze?

Nezinomasis,

tave gali pasiekti kiti vartotojai adresu <http://lab.biteplius.lt/~userXX/> Vietoje XX reikia įrašyti tavo userio numerį

Gotenks

Kortelės jau išsiuntinėtos ir turėjo pasiekti visų pašto dėžutes, jei buvo gerai nurodytas adresas.

Jei kam kortelės neatkeliaus iki antradienio kreipkitės į su jumis kontaktuojantį asmenį

Ivedus mano userio numerį, puslapio neranda. mano userio numeris yra 6

Vaidas

Šis konkursas skirtas visoms Lietuvos mokymo įstaigoms. Mokiniams, studentams, dėstytojams, mokytojams ir mokymo įstaigų darbuotojams.

Klausimas butu toks: kaip bus vertinama ar studentas pats parase soft’a. Realiai softas gali buti rasytas profesionalu visai nesusijusio su mokslo istaiga, o darba pridavineti galima prisidengus studentu.

Ir dar vienas klausimas. Kodel apsiribojama tik mokslo istaigomis. Manau yra pakankamai daug firmu darbuotoju , kurie noretu sudalyvauti konkurse.

as manau kad teisybe ka ji sake bet kol nesibaigia tai ant rimto ziaurei idomu o poto kai baigiasi tai sake verkiu istisas dienass