Automobiliu po Europa : info, ispudziai, patarimai

as gal jau 8 metus vazineju su auto per PL, ir Lomza man skamba kaip keiksmazodis - be to patys lenkai pripazista, kad ten labai pimpalovas kelias

kelis kartus vazinejau i Hamburga, i Sveryna, i Rostock’a. Kur tau toliau reikia? Nes Berlyno kirst nereikia, kai varai autobahn’u - jis aplenkia ji.

galiu pasidalyt gana geru marsrutu, vaziuojant per Lenkija Vilnius - Berlynas kryptimi. jeigu vaziuot nuo Vilniaus - pradedam nuo Lazdijai-Ogrodniki perejos, toliau 16 keliu iki Augustow, uz jo pasukam i 8 kelia Bialystok kryptimi (geresnis kelias, negu 61 Varsuvos link) Jei kas vaziuos nuo Kauno -> Kalvarija-Budzisko pereja, toliau 8 keliu per Suwalki iki Augustow ir vel 8 Bialystok link. Bialystok apvaziuojam tranzitiniu keliu laikant Varsuvos krypti 8-u keliu iki Ostrow Mazowiecka, ten pasukam i 60 Ciechanow link sostines apvaziavimui - nepatariu vaziuot per Warszawa, jei to miesto nezinai. Uz Ciechanow vaziuojam toliau 60, kertam E77, visa laika 60 iki Drobin, kur pasukam i 10 Sierpc ir Torun link. 10-u toliau varom per Torun (deja, nera miesto apylankos) iki Bydgoszcz (kuri 10 aplenkia), visa laika 10 per Walcz ir Stargard Szczecinski Szczecin link, kur jau pasirenkam Berlyno krypti, pasukdami i E28(A11) Kolbaskowo perejos link. Aprasiau optimalia, mano manymu trasa, nei per ilga, nei per sudetinga. Yra dar opcija per Poznan ir Frankfurt/Oder link Berlyno, bet ten gaunas toliau, o keliu kokybe ne ka geresne, neskaitant gabaliuko autostrados nuo Konin. Jokiu budu nevaziuojam per Olsztyn - ten pajauciam visa “grozi” kelioniu po Lenkija. Patariu Torun - Bydgoszcz atkarpa bei pacius miestus iveikti nakti, kada maziausias eismas. Kitos vietos problemu nekelia. Keliai kai kur siauroki lyginant su LT, bet nieko baisaus. nukopinau si savo posta is: [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/1564 86.231.1-=(321197909](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/156486.231.1-=(321197909) ten ir daugiau patarimu gali rasti, be to, toj pacioj temoj buvo nuorodos i keliu remontus bei apvaziavimus Lenkijoj

man reik i diuseldorfa Mirkt

tadu patarciau lektuva Mirktbet jei tebenori su masina, esmes tai nekeicia - pro kuria pereja bevaziuotum - aplenki Berlyna (pvz. A11 (E28) link Potsdam) ir A2 (E30) Hannover, Dortmund, Duseldorf kryptim

kad tikrai ne vienas vaziuosiu, maziausiai dviese, gal dar daugiau…be to su auto pats malonumas keliaut, gi kaip minejau mano planuose yra ir amsterdamas, briuselis, galbut ir paryzius su bernu Mirkttai su lektuvu gali mazai nepasirodyt Cha cha

nu vistik geras gabalas apvaziuot yra ziurint pagal autoroute aplenkiant berlyna, vistik galvoju bandyt per ta apatini ivaziavima, tik va kaip tas kelias nuo ciechanovo link plocko, kutno, poznanes Kietasgal yra ziniu kaip su nakvynes vietom aplink amsterdama, briuseli, paryziu?turiu omeny kempingus…

nu ketinam vasara masina patraukt i norvegijos fjordus Kietas issamus planas veliau Cha cha

bet taip bekeliaujant po ivairias salis kur jus nakvojate: viesbuciuose (atrodytu brangu), kempinguose (gali buti uz miesto ribu, taip pat kainuoja) ar degalinese parkavimo vietoje savo masinose (nepatogu, taciau gali buti centre ir nemokamai)??? pasidalinkit mintimis ir patirtim Mirkt

Iš savo patirties: jei viešbučiai, tai formulė-1 arba etapo tipo, palyginus nebrangu, minusas, kad dažniausiai reikia rezervuoti iš anksto, o tokiu būdu būni pririštas, kas man nelabai patinka - mėgstu būti nuo nieko nepriklauomas Cha cha Kurortinėse vietovėse: Slovakijoje, Čekijoje pas vietinius gyventojus, šitai man labiausiai patinka: susipažysti su tenykščia buitimi, o ir šeimininkai visada pataria ką būtina tose vietovėse pamatyti ir šiaip apie gyvenimą savo paporina. O šiaip moteliai, kempingai dar, mašinoje dar nėkarto man neteko nakvoti.

Iš savo patirties: jei viešbučiai, tai formulė-1 arba etapo tipo, palyginus nebrangu, minusas, kad dažniausiai reikia rezervuoti iš anksto, o tokiu būdu būni pririštas, kas man nelabai patinka - mėgstu būti nuo nieko nepriklauomas Cha cha Kurortinėse vietovėse: Slovakijoje, Čekijoje pas vietinius gyventojus, šitai man labiausiai patinka: susipažysti su tenykščia buitimi, o ir šeimininkai visada pataria ką būtina tose vietovėse pamatyti ir šiaip apie gyvenimą savo paporina. O šiaip moteliai, kempingai dar, mašinoje dar nėkarto man neteko nakvoti. bet kad ir tuose kempinguose ar viesbuciuose pigiuose, jei keliauji 10 dienu, tai susidarys koks 500-800 Lt…o jei masina patogi ir leidimas yra degalinese ta daryt kodel gi ne??tik su dusu jau prasciau… tik idomu kaip su tais leidimais nakvoti masinoj degalinej nieks nesusidures??

o moteliai pigiau nei formule1 ar acccor viesbuciai ivairus? Ir kur galima rast moteliu tinkla internete(pageidautina skandinavijos salyse) dekuj Šypsena

kaip jus manot, gal kas zino del automobilio visu tamsintu langu (ir priekiniu, ir galiniu)??ar yra baudos vakaru salyse uz tai??kokia lenkijoj situacija siuo klausimu??

O kur jau cia zadi taip lekti?# svenskaturistforeningen.se/hihostels.com/openHome.sma ale paziurejau Stochholme hosteli ir uz 20$ galima gauti, galvojau baisiau bus…

Praeita vasara masina keliavome iki Kroatijos. Pro Slovakija, Vengrija. Kroatija pravaziavom visa issilgai - “zemyn” pajuriu, “aukstyn” kalnais. Keleta dienu praleidom Slovenijos kalnuose. Ir grizom pro Austrija, Cekija, Slovakija atgal. Nors pries tai jau teko siek tiek buti Kroatijoje, bet ispudziai Gerai. Nepakartojami vaizdai Myliu.

dekui. Alus planuojam masina keltu persikelt i svedija, tenai biski i siaure pavaziut iki norvegijos fjordu. Ko gero iki trondheimo. Šypsena pagal plana gautusi 5 nakvykes hosteliuose/moteliuose…+2 kelte…

nu idomu ar atrastum moteliu uz 50 lt ties Amsterdamu, Briuselium, Paryzium ir Bernu?? kazkaip atrodo po 100 lt minimum… o gal vis delto yra tokiu??

Na už 50 lt kažkaip nemanau kad realu motelyje. Kempingas ir tai kažkur apie 20 eurų būtu O šiaip va linkų, susirasi pats: eurocampings.net/ čia rasi daugybę kempingų visoje Europoje etaphotel.com Etapo viešbučių tinklas, kambarių kainos ~40-50 EUR, kas gerai, kad kambariai yra dviem suaugusiems ir vaikui. Tik šituos reikia rezervuoti iš anksto. Yra jie ir Amsterdame ir Belgijoje bent keli. hotelformule1.com Kitas “pigių” viešbučių tinklas, čia kainos dar mažesnės nei etape, tik šituose patogumai būna koridoriuose, taip pat praktiškai visada reikalinga išankstinė rezervacija. Dar vienas papildymas: kempingai visame pasaulyje: budgettravel.com/camp.htm Būtų šaunu, kad dar kas pametėtų linkų apie pigesnius viešbučius, motelius ir kempingus Europoje

nu vakaru europoj tai etap ir formule1 pigiausi, jei vienas, tai kai kuriose salyse gali kambary gaut uz 25 eurus

tai vat, kad ne vienas Kietasisivaizduokit, jei keliauji apie 10 paru ir naktis pigiam motelyje ~50 euru, tai vien ant nakvynes sumoj 500 euru…+kuras, maistas, nenumatytos islaidos, tai manau gautume pora bilietu i egzotiskesne sali jau Šypsena