Alpinistai patarimai, pasiruošimas, įranga ir pan.

Aš irgi tik po Aukštuosius Tatrus vaikščiojęs… O rugpjūtį niekas neveža. Apskritai, kažkur skaičiau, kad jei karšta vasara būna, tai rugpjūtį Monblaną gali iš viso uždaryti, nes tirpstantys sniegynai sudaro nemažą lavinų galimybę. O vėliausiai veža būtent Ditma liepos 16-29 dienomis. O dėl nuolaidų, tai užsisakyk bet kokią knygą iš knyguklubas.lt ir turėsi kortelę, su kuria Dtmoje gausi ~100 Lt nuolaidą Cha cha

del sniego lavinu irgi esu kazka girdejus, bet sia vasara gali but kitaip nes europoj ziema labai uzsibuvo Cha cha del knygu klubo tai reiks, pradejau pirktis Kelioniu Horizonto serija, tai gal ten rasciau konors ko nera knygynuose arba pigiau, beto dar ir nuolaida gauciau, butu labai nieko Cha cha siaip as buvau Ditmos kalnu pristatyme ir laimejau 10% kelionei i Juodkalnija Juokiasi tik tiek, kad ji mane nelabai domina ir laikas velgi netinka Cha cha siaip labiau noreciau varyt su KCS vistik idomiau ten jau daugiau alpinistinis zygis butu, virves, kates ledkirciai karabinai ir ttt…bet kaip paciai pradziai gal Ditmos uzteks Šypsenatik dabar labai i laika orientuotis reikia…

Na virvės, katės, ledkirčiai ir šalmai bus ir pas Ditmą. Cha chaTikiu, kad su KSC geriau, pats vykčiau su jais jei laikas tiktų. Tai su Ditma kas nors ruošiasi keliauti ??? O tai mano visi draugai ir pažystami, išpradžių su entuziazmu lyg ir pritarę, vienas po kito atsisakė. Likau vienas Žliumbia Reikia kompanijos Cha cha

laipiojimo uolomis atveju yra svarbu, kad vietos butu kuo maziau. “firminis” batukas turi pada is mikroporines gumos, kuri suteikia puikia galimybe patikimai atsiremti i vertikalia siena dideles trinties deka. yra keli tokiu batuku tipai, pritaikyti skirtingoms uoloms. niekam nepatariu skolintis batu - apart grybelio, skolinti bateliai siulo nepatikima atrama, nes buvo jau visom kryptim istampyti (zmoniu pedos yra skirtingu formu, nors ir tas pats dydis). jei kas mazai laipioja, neapsimoka investuoti i “profesionalius” batelius, pakaks 2 dydziais mazesniu futbolistu “butsu”, nuo kuriu reikia nupjauti guminius dyglius… tikrai puikiai tarnauja.

kates reikalingos ne sniegui, o ant ledo Mirktdel batu: geriausi is naturalios odos, su storu guminiu arba kauciukiniu padu (“vibram” tipo), ilgais aulais (kad patikimai apsaugotu pedos sanari) - jie labiausiai universalus ir lengviausiai impregnuojami, gerai kvepuoja. tik jei pirksi naujus batus, butinai pries ta isvyka juos “isvaiksciok”, nes kitaip po 2 dienu kalnuose gali but ragas pedoms… Nekaltas

laipiojant vienas instruktorius negali priziureti daugiau 4 zmoniu (2 poros), jei labai sudetinga, instruktorius lipa poroje su “cajniku” o 9 zmones vienam instruktoriui atitenka tik turistaujant

vadinas kalnuose nebuves… jei is tikro brangi sveikata ir nori ko nors ismokti, tai tik su KSC. Del pazymejimo… na, as nezinau kaip dabar, bet anksciau tai vaziuodavo ir be pazymejimo. Tik bent kazkiek treniruotes pasivaiksciot tekdavo (bet tavo paties labui ne menesi, o daugiau pasitreniruociau).

bet jei rasei apie neamputuotos pedos laisve judeti - tai viskas, ka parasiau, tebera aktualu Mirkt

o pats, jei ne paslaptis, kiek kartu buvai i K-2 be deguonies ikopes? Nekaltas