Gavau šį sarašiuką, kai truputį turėjau problemėlių su sveikatėle, sakė, kad jos padeda sveikti ir kitom akim žiūrėt į aplinkinį pasaulį. Nežinau kiek tame yra tiesos, bet dalį knydų perskaičiau ir nei viena po kol kas nenusivyliau, ypač išskirčiau “Sinuhė egiptietis” ir “Sidharta” Gabriel Garcia Marquez – “Šimtas metų vienatvės” Paulo Coelho – “Alchemikas” Richard Bach – “Džonatanas Livingstonas Žuvėdra” Antoine de Saint – Exupery – “Žemė žmonių planeta” Mika Waltari – “Sinuhė Egiptietis” Erich Maria Remark – “Gema” Hermann Hesse"Sidharta" Erich Maria Remark – “Stotis ties horizontu” Herbjorg Wassmo – “Dinos knyga” Susanna Kubelka – “Ofelija mokosi plaukti” Galina Dauguvietytė – “Perpetuum mobile” Virginia Woolf – “Savas kambarys” Kazimieras Vasiliauskas – “Šviesi vilties žvaigždė” Jonas Mekas – “Dienų raštai” William Heinesen – “Geroji viltis” Noelle Chatelet – “Moteris mėlynais drabužiais” Dominique Gloecheux – “Rožinis gyvenimas” Romain Gary – “Aušros pažadas” Birutė Mackonytė – “Lošimas septyniais laikrodžiais” Noelle Chatelet – “Moteris aguona” Uschi Fellner – “Šaunios moters gudrybės” Herbjorg Wassmo – “Karnos kraitis” Herbjorg Wassmo – “Laimės sūnus” Susanna Kubelka – “Šiandien madam pareis vėliau” J. B. Theilacker, B. Sobeck – “EQ Kelias į sėkmę” Klaus heinrich – “Drugeliai prie ligonio lovos” Aleksandra Marinina – “Taip susiklostė aplinkybės” Colin Dexter – “Tylus Nikolo Kvino gyvenimas”
galima skaityti daug bet geriau dar ir gerai suprasti ka skaitai. nes matau yra tokiu kurie priraso 20 protingu knygu o speju kad mazai ju skaite ir net ir tu esmes nesuprato. taigi tiems ´patiems protingiausiems´ patariu perskaityti KAMIU ´KALIGULA´ ir pasigilinti i sia knyga. kiekvienam kuris pasakys kad pilnai suprato ir isnagrinejo sia knyga ir jam joje nebera ka veikt pazadu I SNUKU uz melavima.
Mano sarasas (Arba kitaip - Fantastika) R. Bach Dzonatanas, Livingstonas Zuvedra + Iliuzijos L. Ron Hubbard, Karo laukas - Zeme Harry Harrison, Plienines ziurkes serija Poul Anderson, Voru pasaulis serija Ziulio Verno, Negyvenama sala
na, o Kubelkos bandei bent vieną?
o ta Cveigo - tai dėl to, kad Cveigo, ar dėl to, kad tai “vienas įspūdingiausių romanų pasaulinėje literatūroje” (taip parašyta ant knygos viršelio)?
O tai ka is Kubelkos rekomenduotum?
paklausiau, nes šiaip čia daugiau knyga, o ne . tad ir susidomėjau, ar patiko
Is tikruju tai yra pirmas Cveigo perskaitytas kurinys, beje rekomenduotas ir tikrai labai idomus bei intriguojantis.Skaiciau jau gana seniai, todel atmintyj ne viskas islike, bet knyga yr senesnio leidimo ir nieko panasaus neparasyta, kad tai “vienas ispudingiausiu romanu pasaulineje literaturoje”
Sinuhe egiptieti visia nesenai skaiciau nuostabi knyga kai pradedavau skaitti negaledavau atsiplesti visa diena
Na gal 20-ties knygu sarasiuko ir nepateiksiu,bet niekad nemirstancios knygos: Remarkas “TRYS DRAUGAI” Dzovanis Bokacis"DEKAMERONAS" Marijo Pjuzo “KRIKSTATEVIS” Bachas “ZUVEDRA” Antanas Skema"BALTA DROBULE" Taip pat siulau kartais atsiminti ir paprasciausias pasakas,jos daug ka pasako,pamoko,jose nemazai gyvenimo tiesu.
Kazkodel Remarkas man nepraeina
na, fantastika fantastikai nelygi. nereiktu jau taip spaut i ji.
nieko nebūčiau praradęs jei nebūčiau perskaitęs
paskaityk daugiau verta o pas mane tai 2-as leidimas ir čia taip tikrai parašyta
Kagi pradejau skaityti Milan kundera “Nemirtingumas” lyg ir nieko pirmi 40 lapuku
nu kagi…skaityt megstu tai pabandysiu pavardint NIEKO nepaisydami… Gal kur ir pasikartosiu gal kur ir ne bet tai tik mano nuomone…Knygos ne is eiles ir ne pagal svarbuma`… 1.Biblija.Nebutinai visa.Bet senasis testamentas ir ypac naujojio Jono evangelija 2.Egzupery “Mazasis princas” 3. Herbjorg Wassmo “Dinos knyga” “Laimes sunus” “Karnos kraitis” 4.Dauguma A.Lindgren knygu 5.Remarko “Gema” “Trys darugai” ir “Juodasis obeliskas” 6.Hemingvejaus “Senis ir jura” 7.Baricco “Be kraujo” 8.Tolkieno “Ziedu valdovas” (visas - viso 3 dalys) 9.Skemos “Balta drobule” 10.Simonaitytes “Vilius karalius” 11.Sruogos “Dievu miskas” 12.Putino “Altoriu sesely” (ir patikekit pagal kursa siu lietuviu autoriu kuriniu man dar nereikejo skaityt,bet perskaiciau!) 13.J.Degutyte “Tylos valandos” 14.Gilbert Sinoue “Mano sunui treciojo tukstantmecio ausroje” 15.Radrajo Kiplingo “apie katina kuris mego vaikscioti vienas” 16.G.Dauguvietytes “Perpetum mobile” 17.D.Kazragyte “Kasdienybes rozinis” 18.Juozapas “Apreiskimai” Et…nu daugiau nesugalvoju…aisku kad dar yra simtai tokiu kurias skaiciau bet neatsimenu ir milijonai tu kurias vertetu perskaityt bet dar nespejau…
man labai patinka
Ka perskaičiau iš jos knygų “Ofelija mokosi plaukti”, tikrai gera knyga. Gal tu ir teisi, sakydama, kad ši knyga labiau skirta , bet ir yra ko iš ten pasimokyt ir apie ką paskaityti . Tai įkvepianti optimizmo knyga.
Pabandysiu sudaryti sąrašą knygų, kurias, mano manymu, turi perskaityti issilavinęs ir gyvenimo aktualijas sekantis žmogus… beveik visas knygas iš šio sąrašo aš perskaičiau, jos man paliko didžiausią įspūdį. Jas išskiriu iš visų knygų, kurias aš skaičiau (o pagal mano turimą sąrašą jų yra daugiau nei 200, ir tai toli gražu ne visos), kaip labiausiai vertas dėmesio, o kai kurias, kaip būtinai reikalingas perskaityti… Taigi, pradedam: E. Barouzas “Tarzanas” ir “Tarzanas grįžta” F. H. Burnett "Paslaptingas sodas R. Bachas “Džonatanas Livingstonas Žuvėdra” O. Balzakas “Tėvas Gorijo” A. Burgess "Prisukamas aplesinas (silpnų nervų skaitytojams nerekomenduoju) P. Coelho “Alchemikas” A. Diuma “Trys muškietininkai” A. Dantė “Dieviškoji komedija”(rimtas darbas) A. de Sent - Egziuperi “Mažasis princas” (vaikystės reliktas) R. Granauskas “Gyvenimas po klevu” L. Kerojis “Alisa stebuklų šalyje ir Veidrodžių karalystėje” (vaikystės nuostabiausia knyga) A. Konan Doilis “Užrašai apie Šerloką Holmsą” (loginio mąstymo lavinimui) A. Kristi “Žmogžudytsė Kale traukinyje” (taip pat lavina loginį mąstymą, beto labai įdomu) T. Main Ridas “Raitelis be galvos” S. Parulskis “Trys sekundės dangaus” (silpnų nervų skaitytojams nerekomenduoju) V. Mykolaitis - Putinas "Altorių šešėly (geriausias lietuvių literatūros kūrinys) J. K. Rowling visos trys “Hario Poterio” dalys B. Stoukeris “Drakula” B. Sruoga "Dievų miškas I. Šeinius “Kuprelis” W. Šekspyras “Romeo ir Džiulieta”, “Hamletas” Dž. R. R. Tolkinas visos trys “Žiedų Valdovo” dalys Ž. Vernas “15 metų kapitonas”, “Dvidešimt tūkstančių mylių po vandeniu”, “Paslaptingoji sala”, “Kapitono Granto vaikai” E. Wuertz “Prozako karta” I. Zachert ir Ch. Zachert “Susitiksim mano rojuje” S. Sahem “Dievo namai” Getė “Faustas” atrodo viskas… tikiuosi ne per daug čia prirasiau…