Pusryciu siandien valgiau blynus su grietine.Greita ir skanu.Pietums laukiu sveciu,tad asortimentas bus jau ivairesnis.Bet pagrindinis manau bus keptos stintos(del ju ir pasikvieciau svecius)
perkeliu cia:
As tai siandiena paziurejau zapasus-ateina badas. Avys baiges, zuvis nekimba, liko tik zuikiai. tai siandiena bus triusis. Imam triusi ir supjaustom gabalais,prieskoniai ciobreliai, bazilikas,pipirai, gvazdikelis vienas. Druskos dedu minimum, ziupsneli, pasakysiu kodel.Truputi kristalinio cukraus, labai pataiso skoni. Tadu uzpilama raudonu sausi vynu,kad pasinertu. Kur parasyta ,kad triusis neplaukioja, dar ir kaip, ir net vyne. Tadu uzpilu extra virgin aliejaus apie 150 ml ir primetu zaliu alyvuogiu apie 150g. Alyvuoges sudytos, todel druskos ir nereikia. Viska pamaisome,kad susivienodintu ir paliekame 3 valandom. Tadu triusi visa istrauksiu ir uzkepsiu svieste, vo ble sviestgo ner Uzkepsiu , sudesiu i stiklini inda, ant virsaus marinata ir i orkaite...1.5-2 val te pamiega. jei mazai skyscio papilsiu vyno. paraleliai nuskutu bulbas ir morkas, verdu jas iki visisko suminkstejimo, tadu reiks sugrusti ir.... sudedu konservuotus zirnelius. Nuo caro laiku naudoju Globus. Niekada nenusivilsit, nes buvau nekuriu nupirkes, tai net suo neede. tai va , gaunas tokia morku, bulbu, zirniu tyre i kuria ipilama pieno ir druskos ,jei norit, viska uzverdama ir iskart nuo ugnies. Va tau kiskis su morku-bulbiu kose. Triusis megsta morkas, a mes triusi su morkom. Paraleliai is vakaro uzmerkiau dvi silkes, kurias pirkau Antakalnio parduotuvej Katino dienos ar tai Katino kiausai,pox kaip vadinas... Uzviriau jom marinato. Paprasta, vanduo pipirai, gvazdikelis, lauras. dabar atsals, silkes isdorosiu ir uzpilsiu. Pries valgant marinato uzpilsiu ant ziedais pjaustyto cebulio ,tadu ant silkes ir cebulio uzspausiu citrinos. gausis jopixmat. Prie viso sito raudono vynelio Caberne... valgymas paprastas, nesudetingas ir labai ZJBs
|dabar esu tokioje stadijoje,kad silke uzmarinuota, kiskis orkaitej ir skusiu bulbas ir morkas...
...miltingos , byrancios tiesiog bulves , uzaugusios Zemaitijoje prie Satrijos kalno, augintos ne pardavimui - sau Riebi silke su galvom ir viduriais ikrais ,pieniais - tokia labiausiai islaiko skoni is Qubilo dusinamo turgaus . Ir zali svoguno laiskai rupsnojami tiesiog nuo darzo augancio ant virtuves palanges , tiesiog istiesi ranka ir renkiesi kuris cia sodresnis , platesnis jau perlinkes nuo pavasariskos gaivos kupulio...viska uzgeriant Birzu bravoro ,Sirvenos , naturaliai fermentuotu aluciu...tiesiog stebiuosi , kad siandien nei litu neparemiau maximos
Siandien sriubineje imusiau labai geros astrios ala-gruziniskos vistienos sriubos neistariamu pavadinimu. Namuose atrodo dar turiu naminiu koldunu su jautiena, juos teks ir jamti vakare. Bet as ne apie tai. As apie tai, kad velniskai pasiilgau vilniaus alucio tuose maziukuose buteliukuose ir dabar tai yra ideja fix - uzeiti si vakara i krautuvike sekancioje bromoje ir pasimti pora bankeliu to gero alucio...