Baklava

Baklava

o aš visai netyčia radu baklavos receptą va čia http://kadtaunebutuliudna.blogspot.com/ gal kas norės pasigaminti namie. Cha cha

jums prireiks:
2 lapelių šaldytos mielinės tešlos
puodelio lazdyno riešutų
5 šaukštų rudo cukraus
1 šaukštelio cinamono
3 šaukštų medaus
3 šaukštų vandens
keleto šafrano žiedlapių (nebūtina)

Jei naudojame šafraną, jį užpilame 3 šaukštais vandens ir paliekame.
Atšildome tešlą.
Riešutus maišydami paskrudiname sausoje nedegančioje keptuvėje apie porą minučių.
Paskrudintus riešutus, cukrų ir cinamoną susmulkiname smulkintuvu.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, dedame vieną tešlos lapelį.
Riešutų masę tolygiai paskirstome ant vieno tešlos lapelio, uždengiame kitu tešlos lapeliu.
Tešlos nekildiname, o iš karto kepame iki 180 laipsnių prikaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Medų ir vandenį, kuriame mirko šafranas, kaitiname apie 5 min., kol ištirpsta medus.
Išėmę iš orkaitės pyragą, su visu kepimo popieriumi dedame į gilesnį indą ir aplaistome tirpdytu medumi.
Dedame į šaldytuvą ir leidžiame medui pilnai susigerti, geriausia palikti per naktį.
Viskas, skanaus!