Ar megstate meduti?
Elementarus klausimas,ziemuzei atkeliavus
joooo, stakliskiu tai fainas midutis sventine, raganaite, zalgiris (nezmonisko macnumo) jega!
As apie miltus,tu apie tiltus,inr
Kodel? Juk kalbama apie ta pati medu tik stipresni truputuka
nu, klausyk - visai zmogum pavirtai mano akutese! big respect
jup. is esmes gi midus - medaus gerimas (tipo)
O kam tas tipo ?
viskas kas saldu
Jei tiksliai nezinai,geriau patyleki…
NEKENSIU MEDAUS
tavo respect tai as i kisene gi neisidesiu… (juokauju) buta cia uz ka gerbt…
paskutines mano naujienos, skaitytos apie medu, tai, jog jis kazkuo nesvekas zmogaus organizmui , o kaip ten yra as nezinau, man kazkaip vienodai, nes as tai jo nemegstu
zinom zinom. da pasakyk, kad un duonas nezatepsi, ir in lovas nepaguldysi. paleistuve
as ir
pats toks - uz tai as tau ir patinku ania…
Meduje yra apie 19 proc. vandens ir 81 proc. sausų medžiagų. Daugiausia medus turi angliavandenių. Didžiausią angliavandenių dalį sudaro gliukozė, jos meduje yra apie 34 proc., ir fruktozė (apie 40 proc.). Meduje yra 1,5-5 proc. sacharozės, 5-10 proc. melitozės ir apie 20 proc. kitų sudėtingų cukrų. Meduje invertuotų cukrų, t.y. gliukozės ir fruktozės kiekis priklauso nuo to, iš kokių augalų surinktas medus. Pavyzdžiui, grikių meduje invertuoto cukraus yra apie 71,4 proc., viržių - 73,8 proc., liepų - 74,7 proc. Cukraus kiekiui turi įtakos dirva ir klimato sąlygos bei žiedų amžius. Į žydėjimo pabaigą cukraus kiekis žieduose mažėja. Nustatyta, kad svarbiausius medaus angliavandenius - gliukozę ir fruktozę -žmogaus organizmas daug geriau pasisavina negu sacharozę ir kitus cukrus. Gliukozė iš virškinamojo trakto patenka tiesiai į kraują, o fruktozė virsta gliukoze. Šie angliavandeniai, patekę į žmogaus organizmo audinius, tampa pagrindiniu energijos šaltiniu. Meduje yra žmogaus organizmui reikalingų mineralinių medžiagų: geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio, vitaminų BI; B2, Bfi, C, PP ir pantoteno rūgšties. Vitaminų kiekis yra per mažas, kad galėtų patenkinti žmogaus organizmo poreikius. Tą patį galima pasakyti ir apie azotines medžiagas. Jų meduje yra tik apie 0,3 proc. Iš aminorūgščių meduje yra tik fenilalanino ir prolino, o kitų tik pėdsakai. Taigi medus iš esmės nėra nei mineralinių medžiagų, nei vitaminų, nei baltymų šaltinis. Medus visų pirma yra gana didelio kaloringumo angliavandenių šaltinis. Be to meduje yra fermentų, fitoncidų, kai kurių hormonų, baktericidinių ir aromatinių medžiagų.
asiu uzu komplimenta
ania ania, plaukia **** nemune…
parazytas > o siaip as meduti megstu, bet labiausiai kai dar buna su koriais…