Marinuoti agurkai ir sparagines pupeles
Gal kas galit pasidalinti jau isbandytais receptais kaip skaniai uzsimarinuoti agurkus ir spargines pupeles? Is anksto dekoju
ir dar kaip uzmarinuoti morkytes plz
labai skanus agurkeliai tokiais receptukais: 1ltr. vandens- 1 s. druskos, 1 s. cukraus, 5 s. acto. ir kitas- 6ltr. vandens- 14 s. cukraus, 7 s. druskos, 2 st. acto. pagal abu receptus, agurkai dukart uzpilami. skanaus!
gal galima butu issamiau saltu ar kartu vandeniu uzpilti?
sudejus nuplautus agurkus i stiklainius, reikia uzpilti karsta marinata(kuri parasiau), tada uzdengti stiklainius dangteliais, taip palaikyti maziausiai pusvalandi, geriausiai 1 val. tada nupilti ta marinata atgal i puoda, uzvirinti, uzpilti ir uzsukti.
Marinuoti agurkai
Agurkus nuplikyti virintu vandeniu ir sudėti į stiklainius sluoksniuojant su žalumynais( krapais, juodų serbentų lapai, krienų lapai vyšnių, česnakų lapai ir skiltelės). ir užpilama verdančiu marinatu
1l. vandens
1šk. cukraus
1 šk . druskos
1 šk acto esencijos
mes užpilam 3 kartus; pirmą kartą palaikom apie 15 min kol pasikeičia agurkų spalva; antrą apie 20min; o trečią iš kart užpylus uždarom.
Marinuotos šparaginės pupelės
Pupeles truputį apvirti vienas, po to užpįlus marinatu verdančiu dar apie 10 min pavirti. Ir tuoj pat išpilstyti į stiklainius ir uždaryti.
O pats marinatas toks:
4l vandens
250 ml 9 % acto
4šk druskos
16 šk cukraus
krapų sėklų; lauro lapelių pipirų;
Šiaip atskirai vienų morkyčių mes nemarinuojam , bet pernai keletą stiklainių buvom pasidarę ( agurkai+kalifilioras+morkos) pagal tą patį, ankstesnėj mano žinutėj, parasytą rezeptą -> marinuoti agurkai.
Morkas ir kalafiliorą irgi nuplikyti virintu vandeniu.
o kodel agurkus marinuojant reikia uzpylineti maziausiai du kartus? Siaip reiktu recepto kur tik vienas uzpylimas, kadangi jei marinuoju viena, tai ranku pritruksta tiems pilstymam O ir kas atsitiktu jei tik viena karta uzpilciau?
O cia tas pupeles vienas pavirus reikia nukosti ir uzpylus ant ju marinata 10 min. pavirti?
Marinuotos šparaginės pupelės
Pupeles truputį apvirti vienas, po to užpįlus marinatu verdančiu dar apie 10 min pavirti. Ir tuoj pat išpilstyti į stiklainius ir uždaryti.
O pats marinatas toks:
4l vandens
250 ml 9 % acto
4šk druskos
16 šk cukraus
krapų sėklų; lauro lapelių pipirų;
jei nori uzpilti tik viena karta, tada agurkus turesi pasterizuoti,nes kitaip per ziema neissilaikys. bent jau man greiciau buna uzpilant du kartus.
kaip tai rankų pritrūksta tiems pilstymamas - nesupratau. Juk užsisdedi specialų dangtelį išpili į puodą užverdi, vėl užpili…
Kam tos papildomos rankos
Jei nori vieną kart - užpilk, pridenk, ir stiklainius pakaityk, nes kitaip gali ilgesnį laiką nestovėt
taip nupili vandenį kuriame virė, užpili marinatu ir paverdi …
Vakar uzsimarinavau sokoladiniu agurkeliu Skubedama vietoj pipiru imeciau sauja sokolado rutuliuku tortu puosimui Gaila ideto darbo, o mazu kaip tik bus labai skanus
O paprikas irgi galima marinuoti? Kaip agurkus ar geriau kaip pupeles?
O kas yra specialus dangtelis kad ispilti is stiklainio i puoda? Nu mano marinavimo patirtis labai nedidele
o shitie dalykaj taj roolina… bet man jaw geriow nusipirkt parduotuvej nej kanors apchej daryt
Geras, ir taip sumaišyk , kai atsidarysi neužmirš parašyt ir koks skonis ar gal išrasi naują būdą …
Specialūs dangteliai, pparaščiausiai plasmasiniai dangteliai su skylutėm… kazkada netyčia parduotuvėj pamačiau ir nusipirkau, pasirodo liuks daiktas
Pernai darėm skanios buvo 5 kg paprikos/ Paprika nuplikyt, marinatas
2 lt. vandens
2 šk. druskos
nepilna stiklinė cukraus
1 butelis acto 9%
1 šk. aliejaus
lauro, pipirų, gvazdikėlių
kai marinatas užverda sudėti pasiruoštas paprikas ir pavirti apie 5 min.
Po to talpiai sudėti į stiklainius, užpilti marinatu, ir uždaryti