Braškės žiemai…gal pasidalysit patirtim kas kaip darot…
Man skani uogienė: braškės su apelsinais ir citrinų sultim, pernai pasidarėm, visiem labai patiko .Nors aišku skaniausios braškės žiemą buvo ištrauktos iš šaldiklio ir atšildytos…
O ką skanaus ant žiemos gaminant iš braškių jūs???
as tai perku parduotuvej ziema
as tai dar vasara pasistengiu pasidarbuot taip, jog iki sekancio derliaus apie shias uoggas galvot netektu
Sumetam i saldikli pora kibiru.
Geriau pagal skoni kol kas nesigavo.
Bet va melynes is saldiklio istrauktos kazkokios nesavos, be skonio.
Is kaimo prisivezu daug uogieniu, o braskiu niekada neuzsaldau ziemai, braskes reikia vasara valgyt -)
Geriausiai tai įkišti į šaldiklį.
Tiesa, mano atžalos mėgsta kai braškes apibarstytas cukrumi užšaldau šaldiklyje. Tuomet jas dar neatitirpusias galima valgyti, vaikai sako, kad tai kaip braškiniai ledai.
mano mamka mėgsta tixaria užzapasint kameroj ir per kokias Kalėdas padaro staigmeną.
Apibarstytos cukrumi ir idetos i saldikli. Dar sutrintos ir issuktos su cukrumi, taip pat i saldikli. Visas uogas dedame sviezias…
nereikiai ir cukraus barstytyti tiesiog i salikli
mes jau keleta metu neverdam jokiu uogieniu. viska i saldikli dedam: ir braskes, ir serbentus, ir vysnias ir tt. labai skanu saldytas braskes per naujus i sampana issidet
nieko ypatingo, tiesiog uzsaldom, o kai jau uzsimanom vidury ziemos, tai su cukrum pabarstytu ant virsaus suvalgom
Gal man pradeti girtis Galvoji,viena cia tokia sedinti vakaruose
siaip mes paprastai saldom braskes ir paskui labai skanu i sampana imesti arba trintas braskes ,kai uzsisaldai ,paksui issitrauki ziema prie blynu ir prisimenu vasara…mmmmm
aš su mikseriu sumalu,pridedu cukraus,ir per naktį palaikau,kol cukrus ištirps.Sudedu į stiklainiukus, užsuku ir į šaldytuvą,išsilaiko visą žiemą.
dazniausiai virdavau uogiene, bet sia vasara zadu uzsisaldyti, nes taip skaniau, ziema istraukus is saldiklio kvepia lyg sviezios.
As tai kai netyngiu padarau uogienes
ir braskes iverdu taip,kad jos cielos sirupe plaukiotu
nes ta kose makalose nelabai patinka,net skoniai truputeli skiriasi abieju uogieniu
O gal galetum parasyt kaip braskes su apelsinais darai? Labai skaniai nuskambejo
Daugmaž braškių 1,5 kg.
4-5 apelsinai
2 citrinų sultys
1kg cukraus.
braškes, apelsinų skilteles (per pusę supiaustyti) ir išspaustas sultis užbarstau cukrum, pagal receptą duotą mums rašo palaikyti pora valandų. Mes tai laikėm per naktį daugmaž. Ir paskiau išvirti ant silpnos ugnies, kol truputį sutirštėja. Apie pusvalandį.
Nieko įmantraus, bet skonis geras
mes irgi taip pat darom