zmogus. kas tai?

zmogus. kas tai?

Turiu parasyti trumpa,glausta per daug neiisipleciant rasineli tema:
"Zmogus-tai…" Gal kas galetu padeti???

Gal prisimink, ka Sekspyras sake apie zmogu, koks tai nepaprastas sutverimas, kaip jame dera ir meile, ir neapykanta, ir tiesa, ir melas.Koks jis ir doras, ir nieksas.Jame geris ir blogis visada greta.

Dar aristotelis sake, kad zmogus - socialinis gyvulys. Gali pasasyt apie visuomenes, bendravimo reiksme individui. Apie tai, kad budamas atskirtas nuo kitu zmoniu, jis tiesiog sulauketu.

Esu parases gan nebloga zmogu apibudinanti straipsneli, kai buvau truputuka "susibesines", bet cia tingiu spauzdinti, o ir nesuprastas galiu likti… Šypsena

jeigu rasyt apie zmogu, tai tik kaip apie zarnu pilna sutverima. aisku jis ir geras ir blogas ir pan., bet jeigu tau reikia trumpai, tai pasirink kokia konkrecia siaura sriti. jeigu kas sugebes paneigti, jog zmogus tera zarnu, nerviniu mazgu ir pan. rinkinys - nepasididziuok, paspausk jam ranka. sekmes!

"Zmogus-dvikojis padaras be plunxnu"-Aristotelis.

"Matyti kancia-malonu,kancia sukelti-dar maloniau:tai negailestinga taisykle,bet sena,tvirta,zmogiska-pernelyg zmogiska taisykle"
Nyce.
Didesnes tiesos pasakytos apie zmogu negali buti.

Zmogus yra tai, ka is jo padaro supanti aplinka ir pasaulis. Kai pradedu analizuoti kas as esu, tada suprantu, jog i zodi AS sutelpa viskas: motina, tevas, namai, nubalnoti keliai, kiemas, mylimas suo, mokykla, knygos, muzika,lietus, sutikti zmones, nelaimes, dziaugsmai, sapnai, net gi mano kambario tapetai, vaikysteje taip nemegtas karstas pienas su pleve ir pirma karta paragauti apelsinai bei milijonai kitu dalyku, kurie gal ir nezymiai, gal ir labai tyliai bei neryskiai imponavo mano gyvenime. Butent jie kuria vienoki arba kitoki zmogu.
Si tema is tikruju labai plati…

Zmogus - tai padaras vaiksciojantis ant dvieju koju ir mastantis nu kazkas tokio Nekaltas

…vienas is daugelio gyvu vaiksciojanciu organizmu ant sios nykios zemeles… Pavargęs

Pradek nuo adomo ir ievos, kad Dievas juos sukure, o visa kita mes pasirinkome "laisva valia" : ir geri ir blogi …

Vienu žodžiu: Siela.
Dviem žodžiais: Sudvasintos Dulkės.
Trim: Savo likimo kalvis. Angelas

tobula konstrukcijaŠypsenajei kuris nors raumenelis atsisako-tai ir tavo gerai savijautai-gudbajŠypsenazmogus-ir vertybe ir gyvybeŠypsenatik nepamirst reikia sudeliot skyrybos zenklu visurŠypsena