XP XXXX+ overclockinimas ant ABIT NF7

XP XXXX+ overclockinimas ant ABIT NF7

Jei netingit, sio ABITo turetojai, ar siaip kas uzsiima XPX XXX+ overclockinimu pasidalinkit patirtimi, pastebejimais ir galu gale mestelkit savo rezultatus.

Kaip jau minejau siandien pasiemiau ABIT NF7 (nForce 2) ver.2.0 mama +256DDR PC2700 ir kartu XP1700+ 0,13 revB.
Siandien pilnai nespejau kiek tempia tas CPU, kolkas sustojau ties 166*12=2GHz (2400+) be itampos kelimo (kooleris GlacialTech Igloo 2400). Uzkuriau Windausus, paleidau NBA2003, na lyg ir normaliai. Temp stabiliai laikosi tik 40C (aplinkos 21C). Su senaja mama Chaintech 7VJDA + 1800+ 0.18 @2200+ teperatura nieko neveikiant laikydavosi ~47-48C.

Tiesa, mamos biosas ver10, reiks pasinaudot KillerBee patarimu ir atsisiusti ver16.

Tau matyt labiau pasiseke su procu, man jau ant 2GHz teko pakelt voltaza. Ziurek gal ir 2.3Ghz isspausi. Kelk atminti kol leis. Padidejes atminties pralaidumas yra Gerai, o tik po to daugikliu. Mano patarimo gali neklausyti, pas tave v2.0 Siai versijai biosas yra atskiras. Apie ji nieko negaliu pasakyti.

Beje, AMD 0.13 procams didesnis voltazo kelimas yra mirtis. Max galima kelt 0.1V. vat as irgi pagalvojau bandyti statyt 200*10. Ryt pranesiu kaip sekesi

Ruosiuosi as irgi keisti savo mamke. Dabar Soltek 75-KAV, tai vienas is variantu yra Abit NF7-S. Bet turint omeny, kad artimiausiu metu gali pasirodyti naujos chipsetu versijos, galvoju, gal biski palaukti Nekaltas

Aš irgi keisiu savo aparatą. P4 2400 stumsiu, nes vasarą labai domiuosi šašlykais ir alumi, o ant rudens imsiu. Kas bus geriausio tuo metu ir imsiu, nesu fanatikas, jokiam proco gamintojui pirmenybės neteikiu. Bet aiškiai žinau, NF7 turėtojai tuo metu bus senienų skyriaus žvaigždėsCha cha
Esu apsvaigęs nuo Lithuania Auksinė ir mano mintys apie kompus jau rugsėjyje, tai man labai juokinga, kai vaikinai šlovina praeities mamasCha cha

Nepergyvenk, as irgi vasara gersiu alu, rudeni darysiu pachma, o vot ziema pradesiu ieskoti savo naujam kompui matkes, o pavasaru nusipirksiu. Taigi, mano akimis ziurint, tu juokingai atrodysi pries mane su savo seniena. O kaip as zvengziu, kai mano dukra nusipirks kompa 18-o gimtadienio proga, kaip jus gaidiskai atrodysit su savo kompais Juokiasi Tiesa, pamirsau pridurti, tai ivyks po 14 metu Cha cha

P.S. Durnos snekos, vienzo, niekada nieko neaplosi, nes visada atsiras zmogus, kuris nusipirks kita diena kazka naujesnio ir geresnio, nei tu nusipirkai.

Hm, aš tik norėjau pasakyt, kad vasarą kompas man nereikalingas. Nu tu piktokas šiandien. Dar norėjau pasakyt, tai ką šlovina visi nėra geraiIgnoruoju O NF7… Vienžo, kompas yra š jei neduoda tau valgyt, man neduoda, tai vasarą jam neskirsiu dėmesio anei lito.

Post skriptume tu esi labai nemandagus, ir tavo tėvai jei sužinotų, iškarštų tau šikną.

O pas mane sūnusTūsas

[quote]
pH rašė:
kolkas sustojau ties 166*12=2GHz (2400+) be itampos kelimo (kooleris GlacialTech Igloo 2400). Uzkuriau Windausus, paleidau NBA2003, na lyg ir normaliai. Temp stabiliai laikosi tik 40C (aplinkos 21C). Su senaja mama Chaintech 7VJDA + 1800+ 0.18 @2200+ teperatura nieko neveikiant laikydavosi ~47-48C.

Nu geras!pas mane irgi mama su nForce2 Leadtek ir su XP1700 0.13
reikes pabandyti.jeigu liks su kuo parasyti zinute butinai pasigirsiu.

Tiesa tai pavyko padaryti pakelus FSB ar atblokavus procesoriaus daugikli?

Bent jau ant XP 1700+ 0,13 daugiklis neuzlockintas. Koki nori toki renkiesi.

Beje vakar galutinai isanalizavau savo proco galimybes:
Be itampos kelimo 20010=2GHz dirba stabiliai (suzaistos dvi NBA 2003 rungtynes). Siek tiek kilstelejus itampa 20010,5=2,1GHz.

Klausimas KillerBee: kaip padaryt, kad kraunantis kompui rodytu 2400+, o ne 2000MHz. Nerandu kur uzzymeti, kad rodytu reitinga

Na jei visa vasara gersi, gali gauti kokia kepenu ciroze ir rudeny tau nereiks jokio kompo Cha cha.
O siaip as vasara speju ir dirbti, ir prie juros paatostogauti, ir alucio su saslycioku uzkirsti, ir koki NBA 2003 su draugeliais sumesti.

Sakai nForce2 valdymo mikroschema praeitis? Baisu

ar ne pergirezhtai ishsireishkei? Ant rudens bus nforce3 PRO lustas, bet iki tol tai nforce2 yra high-end Nekaltas

ne, neatsakingai pasakiau. Nuvertinti nforce2 nebandau. Tačiau ant rudens be abejo VIA ką nors išperės, ir tas pats Nforce3 paplis. O tai sumažins Nforce2 patrauklumą.
Aš tai naiviai tikiuos, kad ATI padarys gerą chipsetą Penciumui. Nu nepadarys, ir jei normaliai su Atlon64 viskas bus gerai, tai manau teks patapt piktu Atloniniku, ir kiekviena proga loti: AMD Rulez, Amd rulina ir AMD foreva and kills PxxxxCha cha

ikaliau as sau ABIT NF7-S v2.0 pries pora savaiteliu ir likau labai patenkintas. Siaip su cpu nelabai pasiseke - emiau 2400+, kuris padla pasirode downgraded from 2500+, o ne bent jau from 2800+ kaip as norejau tiketis. Taip kad norint kazka isspausti tenka kelti itampa kardinaliai, o tai man nera labai malonuNe. Siaip tos kalbos apie kompu senejima mane juokina, vistiek per 2 metus vidut. 3 motinas pakeiciu, taip kad stengiuosi koja i koja su technologija zengti. Pentiumu 4 nekenciu nes Inteliui saus i galva ir vel socketa keis, vel stumk motina ir pirk nauja, o su AMD viskas daugmaz ik siol buvo aisq - Socket A ir AMEN. Zinoma, Socket A jau issiseme ir galbut Barton 3200+ bus vienas paskutiniu procu jai, nes ir nForce 3 jau naudoja kita socketa, tiesa skirta 64 bitam, bet tai jau permainu vejai artejantys manau…

[quote]
pH rašė:

Bent jau ant XP 1700+ 0,13 daugiklis neuzlockintas. Koki nori toki renkiesi.

Beje vakar galutinai isanalizavau savo proco galimybes:
Be itampos kelimo 20010=2GHz dirba stabiliai (suzaistos dvi NBA 2003 rungtynes). Siek tiek kilstelejus itampa 20010,5=2,1GHz.

Klausimas KillerBee: kaip padaryt, kad kraunantis kompui rodytu 2400+, o ne 2000MHz. Nerandu kur uzzymeti, kad rodytu reitinga

Keista.Bet kiek zinau AMD Athlon daugiklis yra uzblokuotas.Reikia paciam
sujungti L1 kontaktus ir tada keisti jemperiais arba BIOSuose.
Tai gal BIOS raso taip kaip yra o faktiskai procas yra likes XP1700+
1470Mhz ?
P.S.
kadangi mano motinoj nera daugiklio dzempriu tai keliau FSB.Kol
kas kompas dirba esant 145 FSB visi kiti dazniai standartiniai.
bandysiu toliau.Mirkt

Jokia ten nemirtis, ausinti reikia tinkamai ir viskas.Šypsena

Is kur istraukiai? Tikiesi, kad Via isleis super duper cipseta? Nemanau, nebent prisivys.

Niekaip.Šypsena Reitinga pats gali pasiskaiciuot.Cha cha Nors gal jeigu tiksliai nurodysi 2400+ daugikli ir magistrale tai gal reitinga ir rodys. Na as del to nesiparinau.Cha cha

Senu atlonu (0,18) daugiklis buvo uzblokuotas. Thunderdird’u (iki 1,4GHz)buvo galima L1 kontaktus jungti piestuku, naujesniu Palomino XP1500+ iki XP2100+ 0,18 piestuku sujungti nebeimanoma, nes buvo isgremstas griovelis, kad tokie kaip mes neturbintume. Pats turejau XP1800+ 0,18, tai teko nesti pas eletrotechnikus, kad uztrumpintu lituokliu. Bet brudas vistiek eidavo tik ant 2200+.
O dabartiniam mano XP1700+ 0,13 nieko daryt nereikejo. Daugiklis NEUZLOCKINTAS.

Veiksmas tesiasi:
FSB 160 Mhz proco voltazas 1,6v.Kompas dirba stabiliai.Negaliu patiketi Pavargęs. Tiesa buvau surizikaves ir paleidau ant FSB 166Mhz voltazas reikejo statyti ant 1.65v nes nenoredavo krautis.Dirbo normaliai,bet kada
pasileidau DOOM3 po desimt minuciu pats issijunge.Buvo Baisu
Bet nunulinau BIOS ir vel viskas veikia.Tiesa as dirbtinai sumazinau
kulerio apsukas 50%,ant jo maitinimo pakabinau varza nes labai
nervindavo triuksmas.Neturbinant taip jau dirba apie 4 menesius.
Gal yra minciu del FSB166Mhz.Nenoreciau kad butu BaisuPavargęsIgnoruoju