Winxp sp2 servisai kuriuos galima isjunkt

Winxp sp2 servisai kuriuos galima isjunkt

aisku jau zinok kad sustabde kai kuriuos servisus (nereikalingus) kompas pagreiteja siek tiek nu nelieka jie be reikalo pc atminty, tai va paieskojau intike ir radau siuos servisus…
jei kas turit ka pridurt tai rasykit

** Perspėjimas: patarčiau neišjungti visų šių servisų iškart, jei nesate įsitikinęs tuo ką darote. Išjunkite iškart tik po vieną, pažiurėkite ar viskas veikia ir tik tada toliau junkite kitus. Išjungus kai kuriuos servisus, gali nebeveikti kuri nors jūsų naudojama programinė įranga ar jūsų naudojamas operacinės sistemos funkcionalumas, todėl išjunginėjant po vieną, bus lengviau atsekti, kurio serviso funkcijų tai programinei įrangai reikia ir atstatyti ta servisą atgal. Ta pati taisyklė galioja ir protokolams!**

Computer Browser Service - jei esat vietiniame tinkle, šis servisas gali būti jums reikalingas, nes jis saugo kompiuterių sąrašą vietiniame tinkle.

Distributed Link Tracking Client Service - servisas skirtas sekti sąsajas tarp kompiuterių viename domaine. Jei jūs nepriklausote windowsiniam tinklui, tai turbut jis jums bus nereikalingas.

DNS Client Service - išsaugo DNS vardus kompiuterio atmintyje. Jei jis bus išjungtas, DNS vardai paprasčiausiai nebus saugomi ir niekas nuo to nenukentės.

Error Reporting Service - išmeta įžymųjį dialogą nulūžus kokiai nors programai. Jei nepranešinėjate apie savo pastebėtas ir patirtas klaidas microsoftui, manau, šis servisas jums nereikalingas.

Help and Support Service - jungiasi prie online microsofto pagalbos, kai vartotojas naudojasi Help and Support pagalbos sistema, kuri yra pasiekiama per Start meniu.

IPSEC Services - jei nesinaudojate IPSec protokolu, arba jei apie jį nesate girdėjes jis jums tikrai nereikalingas.

Print Spooler - jei neturite printerio - galite išjungti.

Remote Registry - norite, kad kas nors galėtų iš nutolusio kompiuterio skaityti jūsų registrą? Nemanau.

Security Center - stebi kai kuriuos jūsų sistemos saugumo nustatymus, taigi jei norite matyti ar jūsų ugniasienė ir antivirusas įjungti, jums šio serviso prireiks, o daugiau jis nieko vertas, todėl patarčiau išjungti.

Server - teikia spausdinimo ir failų apsikeitimo servisus vietiniame tinkle. Jei nesate jokiame tinkle, ar nesinaudojate jokiais microsoftinio tinklo privalumais, šį servisą tikrai patarčiau išjungti.

Shell Hardware Detection - jei jums nereikia įvairių įrenginių AutoPlay funkcijos, patarčiau jį išjungti.

System Restore Service - jei nesinaudojate ar esate nepatenkinti automatine Windows operacinės sistemos atsarginių kopijų kūrimu - junkite lauk.

Task Scheduler - jei nesinaudojate automatiniu įvairių funkcijų ir programų paleidimu , šis servisas jums nereikalingas.

TCP/IP NetBIOS Helper - jei nesinaudojate failų dalijimusi Windowsiniam tinkle - patarčiau išjungt.

Windows Time Service - jei netingite pats kartas nuo karto nustatyti laikrodį nesinaudojant sinchronizavimu su interneto laiko serveriais, patarčiau jį išjungti.

Wireless Zero Configuration Service - jei nesinaudojate bevieliais įrenginiais ar nesijungiate prie bevielio tinklo - junkite lauk.

Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) - jei naudojate kokią nors kitą ugniasienę - galite jungti lauk.

kaskada compiuter bilde buvo parasyta kuriu nereik tai ir issijungiau tuos… napajutau kad kompiuteris lengviau dirbtu

niu gal gali tada parasyt ar kaip
atskanuot
Šypsena

praverstu ir man

kad nebezinau ka as ten jungiau…
paieskok pas kokius draugus seno compiuter bildo numerio

konkretus tu labai Cha cha

mano draugai jau tokiu zurnalu nevarto
Šypsena))

niu ka padarysi

teks ieskot dar

http://www.beemerworld.com/tips/servicesxp.htm
http://www.theeldergeek.com/services_guide.htm

Nerekomenduoju bet kam isjungineti servisus, ypac daryti juos disabled. Reikia tureti gera supratima ka daro kuris servisas.

Kaip autoriaus parasyta Error Reporting Service atjungimas gali sukelti dideliu bedu, nes kai kurios programos tarpusavyje komunikuoja per sita servisa Šypsena As buvau ji disablines ir nustojo veikti kazkokia programa, dabar jau neprisimenu kokia. Tai tik prisimines visus veiksmus kuriuos buvau padares pries nustojant veikt sugebejau atstatyti Šypsena

nu pas mane notebook naujas
man siaip idomu nes kartais eina nereikalingi servisai

error as padariau manual kolkas neturiu problemu

PC resursu taip mazai sutaupisi,~2% ant seno PC.servisu isjungimas daugisu reikalingas saugumo sumetimais.

F6. Tokį mazochizmą dariau su PII-350 64MB RAM. Automatinį išjungimą kažkaip išspręsti galima, nebepamenu. Bet į tokį PC ne XP kišti reikia Cha cha.
O dėl servisų išjungimo tai xer ten ką išloši, daugelis jų tykiai tupi dalį RAM apžioję. O šiais laikais tai labai pigus komponentas…

[quote]tupi dalį RAM apžioję. O šiais laikais tai labai pigus komponentas…
[/quote]
Vau! kazka ppraleidau? RAM atpigo? kur? man noutbukui reikia dvieju kaulu po 1GB Taip

nu ram neatpigo tikrai Šypsena))

nu as nesu paranojikas ir kad i mano kompa kasnors lausis bet zvilgtelkit cia

http://www.critical.lt/?page/today#servisai

medis geras linkas bet jei butu in lt
tai dar geriau

Šiaip jau F5 mano žiniomis. F6, jei nori kokį driverį įmest papildomai Šypsena