VU, ISM, dar kas nors…?
Apskritai, kas per TUPAS poziuris apie tas teorines zinias… Be teoriniu ziniu- tu esi uzprogromuotas robociukas, galintis atlikti ribota operaciju skaiciu, kurias apriboja, tas pats, teoriniu ziniu bagazas,… Taip, praktika- labai svarbus dalykas, bet kas tau neleidizia savo zinias pritaikyti studiju metu dalyvaujant ivairiausiuose vykdomuose projektuose, konkursuose ir t.t. galu gale, juk ir isidarbinti galima bandyti ! Apskritai, nesamone toks poziuris i teorija… O jei nori buti geru praktiku- eik i technuske arba proftecha, ten kaip ruoshiau nuostabisu praktikus ir teorijos nereik per daugiausia mokintis, kuri, kaip zinia lavina mastyma ! Dar nereikai pamirshti koks kontingengentas desto VU ir ESM.
Zmogus- gerai isisavynes/isigylines teorinias zinias, visad greiciau mokinsis ir suvoks esama situaciaja negu geras praktikas…
Fizikas Dimka .
Cia daug buvo kalbeta apie Mykolo Romerio universiteto ekonomikos studijas,
taigi stai cia yra naujos MRU Ekonomikos ir finansu valdymo fakulteto
bakalauro studiju programos "Finansų ekonomika" interneto svetaine,
ten galima rasti absoliuciai visa informacija apie studijas ir stojimus,
programa tikrai verta demesio:
noreciau paklausti…esu tiesiog pasimetusi…situacija tokia;noriu studijuoti, neakivaizdiniu, buhalterine apskaita arba ekonomika, tik neapsisprendziu ar i kolegija stoti ar i universiteta, ar studiju lygis, stiprumas kuom nors skiriasi…bijau, kad universitete galiu nepavezti, nes jau 5 metai, kaip vidurine baigusi, turiu seima, ir nenoriu savo laisva laika tik knygoms ir kalimams skirti, o studijuoti labai noriu, nes pavargau dirbti 12 val per diena, noriu kazko siekti…prasau kas nors ka nors pakomentuokite…
Na, man atrodo, studijos Tavo problemos neisspres. Buhalterine apskaita - gan konkretus pasirinkimas. Tada, jei baigtum kolegija - galetum dirbti buhaltere. Bet norint tapti GERA buhaltere - patikek, reikes arti po 12 valandu kasdien ir nemanau, kad uz itin dideli atlyginima. Su mokslais - is kalimo gausi kruva isleistu pinigu ir nuli rezultato.
O ekonomika - jei pasirinktum univera, kalimo neisvengsi. Mano giliu isitikinimu, neakivaizdininkai ekonomistai ar vadybininkai - tai sudmaliautojai. Daugumoje atveju. Is tokiu univeras kazkiek uzsidirba, be to ir destytojams nauda - nes jie dar gauna dovaneliu is studentu. O ir niekas nesistengia jiems kazka perduot is ziniu, o ir patys jie nesiekia to. Istojimas i kolegija ar i univera - kaipo faktas dar nieko neissprendzia. Esme - kad zinotum, ko nori ir kaip to sieksi. Jei zinai, kad istojusi i ekonomika, gausi, o savarbiausia - PATI sieksi ju ir ZINOSI bei MOKESI jas taikyti arba tiesiog besimokindama lavinti savo mastyma ir plesti akirati - tada taip, studijos apsimoka. Tada ir apie gyvenimo keitima galima galvoti…
tokia mano subjektyvi nuomone.