VPN: soft vs hardware

VPN: soft vs hardware

Reikia VPN’o, not sure koki hardwara ar softwara pasirinkt sitam reikalui. Jei bus softinis variantas, abiejuose galuose statysiu vpn passthrough palaikancius ruterius, jei hardwarinis - net nezinau ka. Noriu sulaukti rekomendaciju tiek softiniam tiek hw variantui, ka pasirinkt? p.s. softo kaina taip pat svarbi, nes bus naudojama tik legali programine iranga.

Linux + OpenVPN ? Cha cha

Gal gali placiau apie tai? Man reikia pasijungti is savo desktopo iki firmos VPN, protokolas (ar kas ten) yra PPTP.

su PPTP neteko zaisti (tiksliau VPN prijungineti prie pptp). Siaip as dariau viska pagal pvz openvpn.net/howto.html Viskas graziai aprasyta Šypsena

As sitam reikalui planuoju naudot pptpclient Nežinaupptpclient.sourceforge.net

Tai darydamas (kad ir linuxiniu variantu) pasiaiškink, ar firmos VPN’ui nereikės papildomos licenzijos pirkti. Girdėjau, kad kiekvienam prisijungimui (nesvarbu su kuo jungiesi) reikia pirkti po licenziją.

licenzijos kam?

Siaip pas mane vpn. NEreikejo nieko, tik IP adreso. Jungiasi viskas taip pat, tik pas mane jau iskart viskas paruosta tam buvo. Jokios hardware, nieko nereikejo

Ai, dar User name reikia tureti, bent jau mano atveju. PAsidarai per make a new conection, pasirenki vpn ir psio

Linuxas netinka, abiejuose galuose visi kompai windoziniai. Taigi lieka arba windozinis softas arba hardwaras =]

Hardwarinis VPN - tai tipo su dratu du kompus sujungei tiesiogiai, ar kaip įsivaizduoji? Cha cha Visi jie softiniai, tik jei maža dėžė, tai tipo hardwarinis, o jei kažkas panašaus į kompą, tai softinis. Windows 2000 server ir windows 2003 server jau savyje turi nuotolinio prisijungimo klientų valdymą, tam reikia pridėti vpn serverio servisą, vartotojai ir leidimai administruojami įprastu būdu. Jei nėra windowsinio serverio, tada geriau naudoti DI-808HV (arba 4 portų DI-804HV) D-Link’o routerius su VPN. Ten susikonfiguruosi ir viskas veiks. Šie routeriai ne tik praleidžia VPN sesijas, bet ir patys jas valdo (pakelia ir priima). Gal būt, net ir turėdamas win serverį, pasirinkčiau šį variantą. Jei kartais reikia ir spausdinimo serverio, tai tada DI-824 VUP (vielinis, bevielis, printserveris). Aprašymai ir info - gamintojo tinklalapyje. Pagal parametrus, tai įdomiausias būtų Ovislink 9000VPN - ieškojau,bet kad jų pas mus neveža. Aišku, pasidaryti Linux ar kokį FreeBSD serverį, turint seną kompą pigiau, daugiau galimybių administravimui, bet sudėtingiau konfiguruoti ir didesnė tikimybė, kad paves hardwaras.