Violetinės spalvos \"kristalas\"- kas tai?

Violetinės spalvos "kristalas"- kas tai?

Violetines spalvos "kristalas" kas tai? Jis jau tris metus ant mano darbo stalo. Kokia jo reiksme ir kokias savybes jis turi? Apibudinant galiu pasakyti, kad panasiu buna ir rausvos spalvos.

AMETISTAS puikiai ramina mentalinę įtampą ir su ja susijusius galvos skausmus. Skatina koncentraciją, budrumą, bet kartu veikia atpalaiduojančiai. Tinka dirbantiems protinį darbą, ypač ten, kur aplinkoje daug įtampos. Pakelia kraujo spaudimą. Vienas iš svarbiausių akmenų meditacijoms. Tai dvasinio tobulėjimo akmuo. Mažina patinimus (pridėjus prie reikiamos vietos), temperatūrą, ramina kvėpavimo takų, plaučių, odos, nervų ligas.
Biuruose ar darbo kambariuose galite laikyti didelius kristalus, žeodas ar drūzas. Greitam įtampos ar galvos skausmo nuėmimui pakanka nedidelį kristalą palaikyti rankoje.
Gerai nešioti karolius, auskarus, pakabučius. Rėminamas į sidabrą ir žiede nešiojamas ant bevardžio piršto.
Ametistai dažnai apšvitinami, parduodami sintetiniai arba falsifikatai.

O kaip atskirti ar jis apsvitintas, sintetinis ar falsifikatas?

Kaip supratau jis turetu idealiai tikti mano darbo vietai ir darbo pobudziui. Tik neaisku ar padeda. Kazkaip paskutiniu metu esu issiblaskiusi ir uzsisvajojusi.

siaip jau nereiskia, kad mineralas pades isspresti visas tavo problemas. Dar gi juos reikia kazkaip valyti ir pakrauti…
Sintetiniai ir auginti paprastai nuostabiai skaidrūs be jokio taškelio, debesėlio; dažytų - spalvos sodrios ir ryškios, kaip ir kaitintų

Hm… itariu, kad jis vis delto tikras. O valymu ir pakrovimu uzsiima … direktorius Cha cha . Tikriausiai tai nera gerai. BEt gal labai nepakenks. Siaip labai idomu pasidare, kas tai per akmenukas.

keista, kad direktorius pakraudineja, jis turetu buti baisiai pasineses tada ant tokiu dalykeliu… Šypsena

Nu jis pas mus hobi turi. Itariu dabar apleista, bet vis linksma pastebeti zmonese siokias tokias keistenybes. Aciu Labas

Hm… Jei ką tai be AMETISTO, vieletinių akmenų būna ir daugiau… Pvz.: AMETRINAS, ČAIROTAS, FLUORITAS, SUGILITAS, LAPIDOLITAS, TURMALINAS. Bet kadangi Ametistas yra labiausiai paplitęs ir tavo atveju, tikriausiai, geriausiai tinkantis akmuo, tai parašysiu dar šitą apie jį:

Ametistas stiprina dvasines ir kūrybines galias, nuramina mintis ir padeda išspręsti problemas. Jis sušvelnina charakterį, pažadina romumą, draugiškumą, meilę žmonėms. Šis akmuo simbolizuoja spiritualistinį pradą, pokyčius, tikėjimą, nuolankumą, liūdesį, altruizmą. Vyskupų ametisto žiedas yra dvasingumo ir tyrumo ženklas. Senovėje karaliai iš ametisto gamindavosi taures, kad gerdami alkoholinius Taurė išlaikytų protą šviesų ir aiškų. Čakra: Kakta, viršugalvis. Zodiako ženklai: Vandenis, Žuvys, Mergelė, Šaulys, Ožiaragis (nors siūlyčiau ženklų nurodymais per daug netikėti, nes įvairiose litaratūrose, jie labai skiriasi Mirkt)

ametista gali pakrauti ji nuplaudama su saltu vandeniu ir padedama ant saules, kad prisigertu jos sviesos. grazus akmenelis tas ametistas… Šypsena