VHS to CD

VHS to CD

nu man dar niekad nesigavo nieko panashaus, nors su trumpais klipais 4-5min susitvarkau, bet kaip su pvz 1.5h ilgumo vaizdajuoste perkelti i kompa, kad nebutu ten garso atsilikimo, kokybe gera ir galima butu ta viska i cd sutalpinti… Šypsena arba veliau sumontuoti i adobepremjere… :confused:

win2000 AMD 1.1ghz 128ram, 40-50 free gb hdd Šypsena

kokius parametrus ant divxo ir kokia programa capturinimui optimaliausia butu naudoti?

o kokia dabar kombinacija kodeku/softo naudoji?

1. Neparasei kokia korta capturinimui naudoji, nes jei koki nors TV tiuneri, tai kokybei ir garso sinchronizacijai taip ar taip greiciausiai Labas
  2. Capturinimui ir montavimui be abejaus siulau (eilini karta Mirkt)Adobe Premiere.
  3. Montuojama dazniausiai pries spaudziant i DivX ar pan.
  4. http://www.divx-digest.com/software/index2.html#calculators - parsisiusk kalkuliatoriu, pasiskaiciuosi bitrate’a/rezoliucija, kad i CD sutilptum. Siaip geriausia praktiskai pasibandyti kokio bitreito tau reikia, kad kokybe tenkintu. Jei filmuoji saulelydi - uzteks mazesnio, jei zirgu lenktynes - didesnio.

na anksciau tai adobe aftereffects div505 vos ne standartiniai nustatymai o po to su virtualdubu prilibdau garsa…

dabar bandau zaisti su powerVCR II v3 programike… bet pas ja kapturinimas ne pagal kodekus, o pagal mpeg1 mpeg2 dv nustatymus :confused: nera uncomperesd avi ir etc/… Nežinau

o capture plokshte tai tv/fm tuneris acorpo su bt878a chipsais

Nueik i IT kluba, atsidaryk tema "IT- Patarimai" Viena is temu yra apie kapturinima.
Gal bus naudos Nekaltas

Na kam taip kukliai? Mirkt

Va pasigirsiu: nunsprendziau siandien priversti Premiere eksportuoti i DivX su audio mp3 kompresija. Kietas Rezultatai: diena praejo ne veltui - perskaiciau nemazai idomiu straipsniu, radau keleta "teisingu" saitu, "apsigreidinau" DivX 5.0.3 → 5.0.5, prisiinstalinau kruva slamsto, o Premiere i mp3 nespaudzia GirtasNežinauŽliumbia
Finale teko parsisiusti VirtualDub’a perspaudimui ir skaityti tavo patarimus Pavargęs
Ech… visa laime, kad DivX tenka naudoti labai labai retai Veee

Pabandykit kapturinti su AVI_IO, 100% sinchronizacija esant bet kokiam signalui.

hmz suspaudimas na tavo pc klausimas ar isspaus normalia kokybe suspausti i cd. Kitaip sakant software spaudziant reikialingas galingas kompas atkoduoti. Jei spaudziant hardware, ce tai kitas reikalas bet tam daiktui reikalinga achujiena plokste. Patikek ne karta esu bandes gera padaryti taciau jei 1.5h i cd ir sutelpa galiausiai matomi kvadraciukai kai greitai juda ar kazkas tokio. Nu vienzo net nzn kaip tau padet Šypsena

Kiek pas profesionala kaina kainuotu 1h VHS i CD pavertimas,
zinoma jei kas tuom uzsiimaNekaltasNekaltas

2Kulverstukas - Kompo galingumas uzkoduojant video jokios itakos kokybei neturi. Gali su 100Mhz dinozauru per savaite uzkoduoti ta pati, ka su P4 per pusvalandi. Beje, koduojant MPEG2 skirta DVD, softwarinis kodavimas deda i vieta hardwarini kokybes klausimu, bet uztrunka kelis kartus ilgiau. (Cia ant zemo bitreito - <4000, koduojant didesniu - jokio skirtumo).
O 1,5h graziausiai sulenda i CD, koduojant 480*360, XviD, 2-pass, audio MP3 128kb/s.

2PearlHunter - Galiu padeti - http://dvd.ot.lt

Visiskai teisingai. Kokybe cia tik nuo softo priklauso.

[quote]Beje, koduojant MPEG2 skirta DVD, softwarinis kodavimas deda i vieta hardwarini kokybes klausimu, bet uztrunka kelis kartus ilgiau. (Cia ant zemo bitreito - <4000, koduojant didesniu - jokio skirtumo).
[/quote]

Nejaugi? Idomu kiek tu isbandei hardwariniu encoderiu, kad taip isitikines? Ar cia tik informacija is to puslapelio remiesi? Nes kiek as pastebejau, kokybe krenta daugiausiai capturinant, o ne konvertuojant i MPEG2 - jei protingai parametrus parenki. Taigi klausimelis: kokia gi plokste tamsta naudoji tam reikalui?

[quote]2PearlHunter - Galiu padeti - http://dvd.ot.lt
[/quote]

2PearlHunter: kainos tikrai studentiskos, as uz tiek neapsiimciau ne pro kur.
2cinic: o jeigu as su tavo kamera per diena 4 val prifilmuosiu, tai gausis, kad tu man 1h medziagos uzh 11 LT apdorosi, neskaitant kameros lauzymo? Cha cha Nieko asmenisko, bet jei jau taip nevertini savo laiko, tai bent kameros pagailetum, tegul ir ne stebuklas ji Mirkt

2Piktuolis

Buvau nusipirkes:

Pinacle Bungee DVD
Aviosys DVD Plus 3010
Dazzle DVC II

Grazinau, nes netiko.

Pas pazistamus &quot;vestuvininkus&quot; bandziau Canopus ir Matrox, tiksliu modeliu nepamenu.

Pagr. ko man reikejo - DV i DVD. Todel kapturinimas cia atkrenta. Kokybe skiriasi tik nuo spaudimo. Su siomis plokstemis real-time spaudimas CBR pasiteisina tik dideliuose bitreituose >4000 kaip minejau. VBR spaudzia ne visos plokstes. O tos, kurios tai daro, per 1 spaudima niekaip tiksliai nesutalpins tarkim 2h i 4.36GB. Yra galimybe spausti antra karta, su tikslesniu &quot;pataikymu&quot; i pagedaujama dydi, bet velgi gaistamas laikas. Min/Avg/Max bitreitu nustatymai negelbeja, nes kiekvienas video individualus. Beje, hardvarinems plokstems antra karta koduojant pageidautina &quot;sumaitinti&quot; video tip-top nuo tos pacios vietos, kaip ir pirma karta. Bet koks poslinkis kenkia.

Tuo paciu per 2 pass’us su CCE sofwariskai galima uzkoduoti kilobaito tikslumu, mazu bitreitu, ir kas svarbiausia - tikrai geresnes kokybes, nei tai padarytu hardwarines plokstes. Visa sita tinka dideles apimties video failams, 2h+. Mazesniems dideja bitreitas ir jokio skirtumo nelieka.

Su dabartiniais P4/AMD Barton’ais nuo 2.8/2800+ darbo trukmes susilygina. (kapturinimas per fireware + 1 pass + 2 pass, su softwaru pries hardwarini 2 pass’u kodavima VBR).

Del analoginio kapturinimo - jei tvarkingas soursas - jokio skirtumo nesimato nukapturinus per hardwarine ar papr. plokste su video-in. Tik va klausimas - ka veikti su nukapturintu MPEG-2? Montuoti sudetinga. O VHS turi tokiu dziaugsmu kaip mirguliuojanti apacia (kartais virsus), analoginiai trugdziai ir pan. Galima per kelis filtrus perleidus gauti minimaliai uzblurinta vaizdeli, kuris ziuresis geriau nei originalas.
Bet cia jau kiekvieno skonio reikalas.
Reikia pripazinti, kad blogos kokybes analoga hardwaras kapturina geriau.

Analoginiam signalui naudoju ATI AIW 7500.

Del kameros - parasyta, kad &quot;1&quot; video valandos irasymas i CD/DVD. Del lauzymo - negaila, savo jau atitarnavo.

Geras atsakymas Taip
Turiu pripazinti, kad, norint pratesti sia tema, man reikia susirinkti daugiau informacijos. Na bet as dar sugrysiu Mirkt

Ka patartumet pirkti ish analogui kapturinti apie 2 - 3 stukas? kad butu kaina suderinta su kokibe ir kad ant tos pacios plokstes butu vaizdo in/out ir garso in/out ?

Uz tokia kaina Lietuvoje: Canopus DVRaptor RT2 + ADVC50, Pinnacle DV500 DVD, Matrox RT.X10

As rinkciausi DVRaptor, bet cia tik todel, kad esu uzkietejes Canopus gerbejas Mirkt

2cinic:
taip ir nesupratau apie ka mes cia: apie spaudima i mpeg2 tiesiai is videokasetes, ar susivedus i kompa, jau po to spausti i ta pati mpeg2. Nes montuoti toki formata tikrai net labai sudetinga Šypsena Siaip kiek paskaiciau, su ATI AIW 7500 galima capturinti netgi analogini video i mpeg2 ir net nepametant freimu. Tikrai sunkoka man tuo patiketi, gal galetum pasidalinti patirtim?

Del konvertavimo is DV i Mpeg2 - atrodo tenka pripazint, kad velgi softwariniai encoderiai kokybe vistik lenkia hardwarinius. Nekalbu apie tuos n-iolika tukst. $$ kainuojancius, o apie savo StormEncoderi. Siaip VBR yra kaip ir visuose, bet tik 1 pass. Del greicio irgi linkes patiketi - mano P4 2.4G 512 RIMM800 softinis (bandziau LSX, Canopus SoftEncoder ir Premierini Adobe MPEG Encoder) atsilieka ~1.5 karto, geresniuose laisvai gali ir susilyginti.
Kiek maciau testu internete, issiskiria nuomones del CCE ir Canopus ProCoder kokybes. Tikiuosi rytoj turesiu pakankamai laiko pats isbadyti Šypsena (kaip ir Premiere Pro Girtas). Beda tik tame, kad CCE as turiu kaip ir naujausia, o va ProCoder tik 1.01.35.0 Nežinau

Beje, labai idomu pasidare, kiek gi tau laiko uztrunka paversti 1h video i DVD (su apdorojimu, irasymu) ?Nekaltas

2piktuolis:

Kadangi norejau palyginti hardwarini spaudima su sofwariniu, tai palyginau is kasetes i mpeg2 (hardwarini) ir kasete-kompas-mpeg2 (softwarini) budus. Gal labai supainiotai prirasiau.

Teisybe, su ATI AIW 7500 galima spausti i MPEG2 real-time, bet tik per ATI Multimedia Center (MMC). Idomiausia, kad kapturinant sitas softas rodo mazdaug taip - 10%, 20% frames dropped, procentaliai, o ne skaiciais ir viska dabartiniu momentu. Zodziu jei numetami 1-2 kadrai/s jis to nerodo, galutinis rezultatas, jei kapturinam tarkim 1h, jau be sinchronizacijos, garsas pabeges. Nepavyko man pasiekti geru rezultatu su MPEG2 ant sitos ATI. Beje, DV formato tiesiai is Firewaro MMC nevalgo, ima tik analoga arba is TV tiunerio.

Esu isbandes jau tamstos paminetus encoderius, taip pat Flask(berods taip vadinasi), ReMPEG2 (cia tiesa transkoderis), TMPGEnc. Visi iskyrus TMPGEnc ir CCE pasirode blogos kokybes, testavau su Matrix treileriu. Emiau skirtingus bitreitus - 2000/4000/8000 CBR, VBR - 0-2000-4000 ir tt, zodziu nesigilinsiu. Nekalbesiu apie kitus, nes buvo aiskiai prastesnes kokybes dirbant su mazesniais bitreitais. Pasirinkau CCE ir TMPGEnc. CCE - lyderis ant greicio ir kokybes, beveik dvigubai greiciau veikia nei visos likusios. Turi deja minusu - daznai luzta, pakimba. TMPGEnc - prastesne kokybe uz CCE, leciau dirba, taciau yra puikus PAL-NTSC ir atv konverteris, be to - velniskai stabilus. Jei darau darbus, kurie nereikalauja didelio greicio ir nera dideli - naudoju TMPGEnc.

Apie CCE labai daug naudingos informacijos yra http://www.doom9.org
Del versijos - nuo 2.50 iki 2.67.00.10 beveik visas esu isbandes. Atsirado papildomu funkciju, taciau kokybe nepasikeite, ta pati forumuose sako kiti vartotojai.

Del laiko - 1h &quot;nukapturinimui&quot;, mazdaug 0.5h kodavimo su CCE 1-pass VBR Min 0 Max 8000, tada apie 5min audio suspaudimui i Mpeg1 Layer 2 su TMPGEnc, 15min sukomponuoti i DVD formata, ta darau su DVD Maestro. Na ir 15-20min irasymui i DVD-R 2x greiciu. Sumoje mazdaug 2.5h.

p.s. pamirsau dar pamineti, kad CCE turi Premiere plugina, labai patogu tiesiai is Premiero i MPEG2 per CCE koduoti. Pacio Premiero koderis bene prasciausias ir leciausias is visu bandytu.

gal paiskins kas grybui nu nukopinau as is kasetes i kompa isakrt kopindamas mpeg2 formatu. 20min uzima 785mb dabar su kuo man (sukarpyti, ikleti muzono,) kokia progarma ir jie nesunku, galit parasykit is kur atsisiusti… ir su kokia progarma paskui konvertuoti kad uzimtu normalei vietos ir i koki formata… dabar pasmane mpeg 2… plyz padekit…

Betkoks video montažo softas. Man patiko Sony Vegas. Ir 4 versijos pakaks. paprasta ten dirbti. Koduoji į DivX arba Microsoft WMV. - čia pakankamai apie tai buvo prirašyta