Verslo rykliai ir zmoniu samoningumas
Paradoxalus dalykas gaunasi, pvz. i koki nediduka miesteli atkeliauja VP prekyba isteigia maxima, ir kitas savo parduotuves… Is to gaunasi tox dalykas… smulkios parduotuveles esancios salia akimirksniu uzsidaro, o esancios toliau po keliu akimirksniu. Kas kaltas? VP? Arba prekeiviai turguje kurie prekiauja tarkim mesa, dejuoja: va atejo VP ir mums totalus akiniai gaunas, dempinguoja kainas ir pan., negalim issilaikyti. O vakare vaikstai po kokia maxima ir matai tuos pacius zmones pilnais krepsiais iseinancius. Tai kokio b**io einat i ta maxima ar tmarketa. Zmoniu mentalitetas tiesiog apgailetinas. As visada stengiuosi apsipirkti pas vietinius (to miesto) prekeivius (parduotuves ir pan.), tik jei negaunu kokios nors prekes kuri zinau kad gali buti maximoj, tai tik tada nuvarau i ta maxima nusiperku ta daikta ir fsio.
Zmones patys sau risasi kilpa ir del to dar dejuoja.
Ar cia tik Lietuvoj ir kitose atsilikusiose postsovietinese valsybese gali vykti tokie alogizmai ar cia tokia zmoniu prigimtis (kur eina visa banda (avinu (netik pagal horoskopa,bet ir pagal mastyma aplamai)) ten ir man reikia)?
na jei tu kalbi, apie mažesnius miestus ir miestelius, tai taip sutinku, ten nueini į tą jų "Minimą", tai galiu pasakyti š … ir aš ir pastebėjau, kad žmonės ten masiškai traukia vis tiek į tas minimas, o ne į mažytes parduotuvytes. matyt kaimiečiams nėra kur išeiti.
na o jei kalbi apie miestus, tai aš asmeniškai turiu Maximoj tokių prekių, kurių nėra IKI ( į kitus prek. centrus nei neinu, nes ten )
o į mieste esančias mažas parduotuvėles kur daugiaaukščiuose tai ir retai kada užsuku, na jei pritrūksta staigiai kokio produkto, bet dažniausiai ten nėra net elementariausio majonezo, o ką jau bekalbėti apie kokį martinį! ai vien žo… nėra ko čia nei diskutuoti, taip buvo yr air bus, kad laimi didieji…
Gudruciai, o jus pabandete is tikruju apsipirkti mazame miestelyje, kuriame 95 proc. gyventoju issivercia su naturiniu ukiu? Pvz., nusipirkti bent apysviezes mesos? Galimybe nusipirkti bent kiek geresnes kokybes maisto pigiau gena i dideliu prekybos tinklu parduotuves.
Jei kada smulkieji prekybininkai sugebetu paaugti su savo asortimentu ir aptarnavimo kokybe bent is dalies iki ju kolegu kad ir Prancuzijos provincijoje, daug ka prikciau tik pas juos. Deja, kol kad perka pas ta pati VP ir perparduoda savo kioske.