Veimaraneriai

Veimaraneriai

Sveiki,

Gal čia tik man taip pasirodė, bet pastaruosius 2-3 mėnesius išgirstu labai daug užklausimų dėl veimaranerių, na į mane kreipiasi žmonės arba forumuose paskaitau, kad tas ar anas žada parsivežti šuniuką, labai bijau staigaus veislės išpopuliarėjimo, kuris niekada neatneša naudos veislės populiacijai, tai norėjau paklausti ar daug kas iš jūsų yra girdėję apie veimaranerius, iš kur girdėjote, ką apie juos manote, kokią nuomenę esate susidarę ir jei norite tokio šuns tai kodėl ir kokiam tikslui ieškote…

Aš tai girdėjus paie veimarus Taip ir mačius- pažįstu Zipienės sesers veimarę Uogą Cha chaLiežuvis

o jeigu rimtai, tai pirmiausiai veimarus pamačiau Williamo Wegmano fotkėse ir labai susižavėjau Myliu
http://www.wegmanworld.com/

tik girdėjusLabas

Girdėjom girdėjomTaip Mano mama jau senų seniausiai svaigsta kaip nori veimaranerio, bet kol kas nėra sąlygų jam. Gal po kelių metų ir atsiras tos sąlygos. O kol kas ir paveiksliukų užtenkaŠypsena
Šeip čia kažkuriuo metu mama buvo labai labai užsdegus, nes galvojom, kad nekergsim Albos ir neturėsim antros levretės, bet viskas išsisprendė ir veimaro klausimas nusikėlė neribotam laikui. Bet vis tiek išlieka gražiausia veislė mano mamaiŠypsena
O šeip tai nėra vien noras veimo vien dėl išvaizdos. Tėtis turi kurtsharę tai su paukštšuniais esam susidūrę, ir su Patarshka teko susirašinėtMirktApkabinimas
O jeigu jau kalbant apie tai kokį kadanors vežtis tai mus baisiai sudomino kalytė Grausturm Love Is A Drug (http://www.weimaraners.lv/).
O kokiam tikslui… Na pirmiausia tai sau draugo/draugės, poto parodoms ir gal užsiimtume lauko bandymais. Kadangi pas mane gyvena levretė tai mes nesam dar su tuo susidūrę (o ir kurtsharė nemedžioja) tai kaip ir sunku kalbėt. Bet manau, kad turint tokį šunį reikia leist jam dirbt.
O šeip veimarai yra tik tolima svajonė kuri gal kadanors išsipildys. Jokių konkrečių planų.

Pas mus Palangoj yra dvi veimaranerių kalytės. Jos abi su LMŽD dokumentais, bet vieną iš jų, kitais metais planuojam parodyti keliose parodose.
Šiaip ir man tai nuostabūs šunys. Alpstu juos pamačius.
Turiu vieną draugą, kuris augina veimarą, tai būtent tą kalytę ir žadam kitais metais nuvest į kelias parodas.

gyvenu dabar Vokietijoj, nusipirkau weimaraner kale. Vedu drasuoti, tai matau daug pointeriu Kurtszhaar, kurie cia populiaresni ir labiau vertinami. Kai atrimiau susipazinau su jais, supratau, kad tai turbo sunys, kai tik turesiu galimybe, butinai pirksiu toki suni. Kurtszhar daug lengviau prieinami sunys, lengviau dresuojami ir kaip vokieciai sako aukstesnio intelekto sunys, geriau bendraujantys, prisitaikantys ir medziojantys, kas cia labai svarbu

O kalė matyt pirkta iš Kauno? Nekaltas
Žadat parodyt parodose, o paskui bizniuką padaryt iš šuniukų? Nežinau

Blue_Belton,tos kalytės pirktos Palangoj, bet buvo ir Kaune.
Jau jei žadam ją parodyti keliose parodose, tai nereiškia,kad dėl kergimo.
Tas žmogus ją laiko ne dėl parodų ir šuniukų, taigi, bizniuko nebus!
O į parodas vesti ją įkalbėjau aš

ech ir vėl tos pačios linijos… Nustebęs Kažkaip baisu pagalvot kas bus dar po kelių metelių kai tų pačių tėvų ir ketvirta vada suaugs ir žmonės užsimanys pakergti savo šunis… Į užsienį nevažiuos, o LT praktiškai visi su LMŽD dokumentais veimai yra broliai ir seserys… ech gaila veislės Nežinau

Va gavau sveikinimą nuo tokių veimaranerinkų:

www.falalovea.com

Jie su FCI popieriais veisia.

ale to polacy sa.Šypsena
tfu, cia gi lenkai Šypsena

o del lietuviskuŠypsena
byvau turguj si pavasari Aleksote ir maciau vada veimu
kur seiminkai sake, kad jau ne pirma vada.
na ar jie turi medziotoju dokus nepamenu, pamenu tiek, kad skiede, jog LKD negali turet nes nenori po parodas vaiksciot ir kad LKD AKC doku nepripazista.
ir pasakojo, kad jau taip visi suniuku nori, kad tik kergia ir pardavineja Šypsena
kai padejavau, kad deja sunys normaliai kinologijai zluge, buvau a psaukta idiote, nes ne tai juk svarbiausia, o suniuku pardavimas bet kam Šypsena

o as per daug neissilavinu, bet negaliu niekaip suprasti kaip ir nuo kada galima LKD parodose su medziotoju dokais dalyvauti ? Nekaltas

wolfin - Taip svarbiausia kuo daugiau ir kuo brangiau parduoti KlastaPiktas gaila sitos veisles Nežinau

Visada atsiranda pasakų senslių, kurie meistriškai skiedžia apie šunų dokumentus, jų kilmę ir etc…

pasitikslinsiu, tipo mama vezta is USA AKC dokus ir vat LKD ju nepripazista, tad daugina kaip papuole.
kai pasakiau, kad briedus kalba buvo daug sumo, o kai paprasiau tevu kilmes dokumentu ispute akis, tipo, rodys cia kiekvienam praeiviui.
Apakęs
oi dar pridesiu.
as pirma karta veima su gintaro akim pamaciau kazkokios grupes (gal but Radiohead bet galiu ir klysti) klipe, kur sis sunekas nudziove visa sportini krepsi su heroju galvomis .
man jis tada labai patiko sokau, pradejau jais dometis, bet kadangi vilka tai NR1 in me world tai pasilikau veimu gerbeja, o ne savininke

Na niekas nesako, kad ja kergsim. Jei tik bus imanoma, tai sudalyvausim keliose parodose ir jos tiek temetysit!!!Liežuvis

Kai neseniai mąstėm apie naują šunį, mama itin norėjo veimaranerio. Aišku, ji sprendė iš išvaizdos, nes šunys tikrai įspūdingi. Kai papasakojai, kas tai per šuo, nusiramino, nes niekas iš šeimos medžiot net neketina (reikėjo sargo ir draugo), tad šuo tikrai būtų "žalojamas". Jei šeimoje kas nors medžiotų, tai rinktumėmės jį. O dėl populiarumo, nemanau, kad išpopuliarės (turiu omeny tikri, grynaveisliai, nes Lietuvoje ne dažnas perka tokius šunis) taip, kaip vokiečių aviganiai ar retriveriai, tačiau, išgirdus apie tokias "grynaveislių" vadas liūdna daros, nes jei išpopuliarės, tai topkie, kurie kuo mažiau kainuoja (pažiūrėkit į mane…aš irgi tokį turiu…tik be dokų, bet sakė jog tėvai labai kilmingi…etc.)

Pasakykit savo plius ir minus del situ abieju veisliu

Aleksoto turgui tokiu stebuklu gali prisiklausyti, kad susigaudanciam zmogui, net ausys uzlinksta, deja daugelis naivuoliu tai priima uz gryna tiesa.

Beje mano zmona taip pat pasvaigsta, apie veima, taciau suvokdama kad tai darbinis suo veja tas mintis salin.

Dar norejau paklausti,ar tiesa, kad sios veisles atstovai nesiseriaDrovus???

Netiesa Mirkt