Vairo koloneles perdarymas. koks metalas naudojamas?
svarstau galimybe mano mazdoj pakeisti vairo kolonele. seip i vairo mechanizma lysti nederetu. bet jei mano teorija virstu realybe, ishsisprestu begales problemu. dabar mazdoj stovi seno tipo vairo kolonele, tokia kaip pas zigulius budavo, ant kairiojo lanzerono. ir per traukiu sistema sukalioja ratukus. ji uzima daug vietos ir i vairo kolonele kesinasi variklio ismetimo kolektorius, kuris bijau ber duobes gali santykiauti su kolonele. manes tas nezavi. jei pastatyciau siuolaikiniuose auto dedamas koloneles (be stirpintuvo) manau ispresciau bedas. turiu ford scorpio kolonele. bet ji per ilga 145 o reikia 115 30cm. po 15 nuo kiekvienos puses galeciau nupjauti ir koloneliu gale esancius sarnyrus pritvirtiniti arciau (nauja sriegi reiktu daryt) keletas kolegu minejo, kad vairo koloneliu antgaliai yra grudinto plieno. ar tai tiesa? ir ar galima tokiu budu trumpinti?
blyn pats dabar permeciau kas butu jei sutrumpinciau… ogi vairo koloneles traukes eiga sumazetu (amplitude) ir rezultate gali neuztekti eigos aukstyn zemyn ir i sonu. suds. blyn. reik ieskoti tinkamos koloneles ilgiu. bet idealios nerasiu. tai klausimas del sriegiu perdarymo galioja. ar galima daryt nauja sriegi?
Tie štokai tikrai yra iš kažkokio kieto plieno…Bet nusipjaus ir sriegis manau pasidarys be problemų, o nuo to kietumas nepasikeis… Tik nesupratau, apie kokį amplitudės pasikeitimą kalbi…tipo kad ratai mažai pasisuks? tai kad nuo ilgio nelabai priklauso…O aukštyn-žemyn jis vaikšto ant vidinio šarnyro-“obuolio” Jam eiga kažkiek padidės, bet gal nebaisiai… Manau kad tavo idėja gali pavykt.Jei tik su tvirtinimais prie kėbulo ir vairo štoko išsispręs… O kas per mazda, kad vairo pavara sliekinė (kaip VAZ)? Pas mane 85m 626, , bet vairo pavara krumpliastiebinė, tiesa, su stiprintuvu…Lygtai laisvumas per vidurį aciranda, įdomu ar galima ten ką pareguliuot?
beabejo kad amplitude pasikeis (aukstyn zemyn) juk trauke trumpeja. o mazda pas mane 77’ 929 coupe arba RX4 tik be rotorinio. del tavo 626 nzn ka ir pasakyt, seip jei jau laisvumas pas stiprintuva, tai nekas. o del sriegio darymo. paciam daryt ar kaskur vezti?
Apex rašė: beabejo kad amplitude pasikeis (aukstyn zemyn) juk trauke trumpeja. … N ežymiai…O tas obuolys vaikšto kokius 40 laisnių į visas puses… … o mazda pas mane 77’ 929 coupe arba RX4 tik be rotorinio. … oho…tokios “gyvai” neteko matyt… … … del tavo 626 nzn ka ir pasakyt, seip jei jau laisvumas pas stiprintuva, tai nekas. … Su stiprintuvu tai viskas OK…Jaučiu kad ir reduktorius gal tvarkoj…Turiu versiją kad čia man rebiatos kur suvedimą darė, pridirbo…Neišstatė vairo tixliai per vidurį, sureguliavo suvedimą, po to perstatė vairą ant šlicų…o vairo reduktorius tik centre neturi laisvumo… … … o del sriegio darymo. paciam daryt ar kaskur vezti? … … Jei turi reikiamą sriegpjovę, tai ne problema ir pačiam. O jei veši kur nors, tai nebūtina su visu reduktorium.Kažkur ties tuo “obuoliu” traukės turi nusiimt…
siaiptai man i galva sauna tokia mintis, kad berods ket parasyta: jokiu vairo sistemos perdarymu… o gal klystu (na seniau ant vazu uzdejus mazesni lanka, jau kabindavos… ) na nebent po to viska gerai uzmaskuot, zolytem bei sakelem apkaisiot kad nieko nesimatytu ir purvu apdrabstyt…
O tai registruojan auto ar per TA tau dažnai žiūri, koks ten vairo reduktorius stovi?? Ar kas nors ten turės supratimą apie 77m. mazdą?
jau paprasciau pamatyt ford V6 2.9i varikli akivaizdiai per dideli tai masinai, nei kaskoki vairo mechanizmeli… del amplitudes - pasikeis stipriai… va tau pavyzdys su bruksneliais kuriu kampas vienodas: …/ …/ …/ …/ ./ / matai?
Matau…gudriai iliustruoji… 145cm turi omeny atstumą tarp abiejų vairo traukių galų? O koks pačios traukės ilgis? nuo to “obuolio” iki sriegio galo…Trumpint tai reikės tik šitą dalį…po 15 cm nusimes…hmm…ką aš žinau nematęs… Psžiūrėt reikia kaip kitų mašinų, siauresnių nei tas laivas scorpio, padaryta…Jei nupjautos tavo traukės liks panašaus ilgio kaip kokioj 323, ir gerai…
Jei sriegsi grudintus antgalius-pasiruosk paaukot sriegpjove.
Traukės eiga dar neviskas Gal teko girdėti žodį vairo trapecija