vairavimo kultura

vairavimo kultura

blyn del vairavimo kulturos tai as negaliu tylet…
uzknisa, ypac diedai su kepkom isilinde i masinas…
nu nygaliu
siandien buvo sitacija :
vaziuoju namo, justinisku gatve, antra juosta, man siektiek gale jau nuo sankryzos velkasi nissan bluebird pirma juosta.
ir toj vietoj kur yra sankryza, kelias isplateja i tris juostas. as varau vidurine o tas variotas su savo triperiu paspaude ir man pries pat nosi uzlindo ir i trecia juosta nuejo.
neiskenciau. as irgi paskukau is paskos. dasivijau. aplenkiau ir uzstabdziau truputi. na kad zmogui adrenalino truputi sukiltu. (gal ir ne pats geriausias budas mokyti) bet ja daviau ta pati ka jis man - adrenalina ir baime del savo masinos priekio)

tai va dejau ant stabdziu ir toliau vel nuvaziavau.
nusukau i gatvele kuri veda link mano gyvenvietes. ja vaziuoa tik tie kurie gyvena ten…
jis ble kirto istisien ir priesinga eismo juosta posukyje bande mane lenkti, kuri laika vaziavom greta, teko paziuretk as per fruktas…
nu as kaskaip ishsiverziau i prieki. ir spaudziau. fruktas buvo stambokas
tai jis vare is paskos visa laika. bet matesi kad nezino kelio. nes as beveik uzsimerkes galiu namo parlekti.
sspaudem apie 120… Nustebęs
ivaziavus i gyvenviete jis vel bande lenkti. vos nesigavo soninis taranavimas. nu idiotas.
i savo gatve nesukau. baisu truputi.
pasivazinejom po kvartalus neblogai Šypsena bet truputi linksma budavo. kaikur jo plaukdavau.
galu gale nusprendziau vaziuoti is savo kvartalo, bo neliko gatviu kur nebuvom. nuvaziavom iki buivydiskiu
ten toks tiltelis ant kurio tik viena masina telpa. ten ir sustojau…
palaukiau jo.
jis sustojo, islipo ir kaska mosikuodamas ejo link manes.
sirdis jaute, gauciau i duda…stambesnis…
dejau per tapke. dar kuri laika vijosi, bet ar jo bluepirdas neina ar ko, atsiliko.

tai tokia istorija.
nekenciu tokiu draiveriu. baisiau uz moteris kurios vairuoja prastai (jei tokiu buna)
jos bent ramiai vaziuoja pirma juosta ir esi garantuotas kad neiskres sunybes…

gal cia delto kad ziaga vairuoju, nes daznai buna pacuku kurie sankryzoje rodo savo potencija… ir rauna is vietos bandydami uzlysti per viena pozicija!!! "ble padarysiu sita ziaga" …
tokius tenka ir pamokyti. ir pakalbeti.

nedarykit taip prasau.
vairuokit kulturingai. juk ne vieni kelyje vaziuojate. netaikau niekam konkreciai.

Pasakysiu- pats pradejai…
Kad aplenke ir uzkiso i tavo juosta- jokia priezastis rodyti kas cia kietesnis ir daryt nesamones. Zmogui tiesiog reikejo persirikiuot, o kadangi jis vaziavo greiciau, tavo priekis niekaip negalejo nukentetNekaltas

jei save gerbtum, tokiu nesamoniuBaisu nedarytum… ne kvailys juk pasake "duok durniui kelia"… neturi ka veiktiVeee… tuscios ambicijos ir daugiau nieko…

tai jau, kad dėl to…
kur tau čia vierchas rikiuosis palei žiago subinę, kai galima pro priekį pralįsti. pac tai aišku irgi geras Blogai

sunku duoti durniui kelia ir man… oi sunku Ne

Nu chia jau pac koshe uzhvirei kolega, bet ish kitos puses ash irgi neatsispiriu pagundai koky issiziojusy ciukciu arba koky buko veido stora amerikona su Chevy pamokyti … bet kita karta taip gali uszirauti, kad geriau nereikia…
Man pasakojo, kaip uzkirtus juodziams priesh nosy ish Lexuso ishilipo keli G`s su 9mm rankose… geriau nereikia…

pala, neysiskaitei i mano laiska.

jis pzeide net keltea KET punktu, pirma jis vaziavo uz manes visa laika, tik pirmoje juostoje.
tam kad is pirmos pereitu i trecia jis ties sankryza turejo kirsti istisine linija(negalima) antra, jis sudare avarine situacija, man reikejo staigiai stabdyti,.

kaip tu pasijustum kai tai pro prieki skersai eitu masina?

as nesakau kad as cia nieko kalta auka.
as negaliu ramiai imti ir nuvaziuoti kai tokie idiotai kelyje taip vazineja. as zinau ant ko einu taip darydamas.
bet tikrai negaliu uzsimerkti ir tyleti.
musu daugumoes beda ir yra ta kad mes tylime.
kai kas atsitinka su valdzia ar pan, pvz mentas ne pagal statuta pasielge, mes sedim tylim ir galvojam "ka as cia vienas pakeisiu, geriau ramiai patylesiu"
su tokiu mastymu nieko nebus.

as esu karsto temperamento ir tikrai negaliu uzsimerkti i tokius dalykus, del to tenka kenteti, (moku didesnes baudas)
bet savo isitikinimu del to neisduodu o tas idiotas bent minutele pagalvoju ka padare.
gal, labai tikiuosi kad jis vazines bent kiek saugiau.

pasiseke, Tau, Apex, shi karta, tik ziurek, kad kita karta ant 2x2 spintos neuzsirautum, bo tavo masiniuka apvers ;o))

Apex, zinau ta jausma, kai labai norisi zasinui parodyt, kad moki geriau vaziuotTaip Ypac- kai sedi prie Zigono barankosGerai
Pats toki kadais vairavau- zinauCha cha Oi smagu kokiam zasinui parodyt, kad Zigonas jo sukriosusia masina gali deti kaip stovincia- tegu uostoCha cha Tik iki tiek nebuvau priejes, kad imciau vaikytis ir uzkisineti…

Pasiseke Apex, gerai, kad benzas nesibaige Šypsena Gal koks girtas "asilas" ten vaziavo, daug tokiu pridurku mieste pasitaiko. Vazineti nemoka!!!

Norejai jam daugiau adrenalino-pasidarei sau …Pasitaiko!

vat tu manes audriau labai nesupratai… Liūdnas

as nesistengiu ir siu konkreciu atveju nesistengiau parodyti kad ziagas gerai vaziuoja, as normaliai vaziavau ~60km/h

ir man nera smagu rodyti zasinam kad mano masina vaziuoja, ir nesuprantu tokiu zasinu kurie turedavmi vos ne dvigubai galingesnius auto sustoja ir siulo draginti… gatve ne tiem dalykam ir dar tokiu metu laiku.

mano ziagas be juostu, ir galiniai langai ne tamsinti…

pasakysiu, bet truputi pasiputelishkai nuskambes :
ereliai su zasinais neskraido…

na ereli galima pakeisiti ir i ka nors kito…
as cia apie kultura. erelis siuo atveju nera tas "Ariol"…

Apex, tavo paties mentalitetas ir kultura nei kiek ne aukstesne uz to bico, juk elgiesi taip pat. Kaip sakoma: "juokiasi puodas, kad katilas juodas".

As panasiai ant dzipo buvau uzsiroves.Oi nesmagu buvo…NePavargęs
Pradejo pries mane ant kokiu 20-10 kmh vaziuot, bandau lenkt - taranuoja. Sustot irgi kaiptais nesinorejo…Cha cha
Nenorejau pyktis.
Paskui kazkaip pavyko aplenkti, dejau gazo ir pabegau…Cha cha

siaip tap saunuolis, kad bandei parodyti bucui, kad jis blogai pasielge, vat tik klausimas ar padejo?!Nežinau
tik as vieno nesupratau: is karto rasei apie dedus su kepkomis, o poto jau,kad jis stambesnis, ir ‘diskutuoti’ pilitnemis temomis su juo nenori?!Šypsena

Pamokyt tai tu jo tikrai nepamokei. Abejoju, kad nuo vienos tokios ‘pamokos’ gali ka nors i prota atvest. Vairavimo kultura buna i krauja iaugusi…

vienas lauke ne karys. zinot tai?
as tikrai nieko nepakeisiu

o kad cia kaskas raso jog as toks pat kaip ir tas diedas tai klysta.
man ydomu, jus gave i viena zanda atsukat kita? ir tai si sutacija nera visiskai tas pats kaip dantis uz danti.
is pat pradziu as galvojau ji susistabdyti ir paaiskinti (kartais taip pasitaiko) bet jis buvo stambokas ir gan agresyvus, o poto kai beveik taranavo mane lenkdamas per priespriesine nusprendziau kad jis su manim nesikalbes.
buvo karta situacija, kuomet priesais mane vaziavo octavia ir lg niekur nieko sustojo pirmoj vietoj staigiai. islipo mociute ir tekina i parduotuve.
man nuo stabdymo akys ant stiklo atsidure. nuejau pasikalbeti su vairuotoju. pokalbis buvo mandagus, papasakojau savo stabdymo isgyvenimus, pasakiau kaip nemalonu kai tai stabdo be posukiu. pasakiau kad pagal KET reikia rodyti posuki. jis suprato, atsiprase ir palinkejom viens kitam gero kelio. net malonu buvo kalbeti su zmogum.

kad visi tokie butu… viena problema maziau butu…

ir tik nesakykit kad jus tenkina vairavimo kultura lietuvoje!!!
netenkina?
tai kaip siulot spresti sia problema?

rasiau laiska i EPT. nera tam lesu… bet puikiai visi suprantam kad vairavimo kultura dar nera gera.
nu bent taksistai geresni…

Blyn, tos LT keliuose kažkokia anarchija - viskas pagal taisyklę "kto silnee, tot i prav".

Buvo čia toks atvejis prieš keletą dienų - važiuoju antra juosta 60km/h, prieky - sankryža, dega žalia, važiuoju sau ramiai, tik staiga iš už pirmąja juosta važiavusio mikro išlenda boba ir, pamačius mane, sustingsta (mėtosi ir nežino, į kurią pusę bėgt). Aš stabdau, o apynaujų dyglių taip gaila… Sustoju, mirksi žalia, išlipu iš mašinos (boba jau grįžus atgal), ir rėkiu visa gerkle "bliamba, višta, žiūrėk, kur vaikštai!" Į ką boba reaguoja nusisukdama (neva, nežiūri). Aš įsėdu į mašiną ir matau, kaip iš kitos gatvės pusės per perėją einančių žmonių būrys žvengia iš bobos. O boba perėjo gatvę nusisukus. Įsivaizduoju, kaip jai gėda buvo…

Dėl Apex atvejo - aš (nors ir labai smulkus žmogus būdamas) pasielgčiau taip pat. Aišku, reik tinkamai įvertint situaciją, nes niekada nežinai, ant kokio debilo gali užsiraut.

P.S. Karštakošių pacukų nuraminimui visada prie sėdynės guli vienas policijos įrankis (guminis “Inkaro” gaminys)Cha cha

Nereikejo tau taip karsciuotis nes kita karta gerai gausi buvo bajeriu kai po tokiu zaidimu tekdavo susitikt laidotuvese

kaskaip nerealu, kada cia taip?
tu nori pasakyti kad kaska subaladojo uz tokias pamokas?