vaikų piešiniai
po Nomedos laidos apie piešinus mano sesuo paprašė savo 12 ir 10 metų mergaičių nupiešti savo šeimą. ir žinot ka sgavosi? teisybė. mažoji pirmiausiai nupiešė vyresniąją seserį ir nupiešė visą galva aukštesne, tai reiškia, kad ji yra dominuojanti. tada iš vieno šono nupiešė save panašios šukuosenos į sesę, nors pas ją ilgi plaukai, o pas sesę trumpi. nutarėm, kad ji nori lygiuotis į save, o mamą nupiešė už sesės, t.y. sesuo skiria mažąją nuo mamos. ir tarp visų atstumai apie4 cm, tai reiškia, kad jos nutolusios viena nuo kitos. ir taip yra iš tikrųjų, nes mama tai Vokietijoje dirba, retai matosi, o su sese nesugyvena niekaip. o didžioji pirmiausiai nupiešė sev ir užrašė didelėm raidėm: AŠ. nori dominuoti. ir tarp mamos ir savęs nupiešė sesę, daug mažesnę. vakar kai jos išėjo su sese nagrinėjom tuos piešinius labai įdomu. pabandykit
o mano mergicka pirmiausiai nupiese teti, paskui mane ir galiausiai save. visos figureles glaudziai sulipusios, su didelem akim ir ilgom rankom ir tiesa, panasaus dydzio
apskritai, mano mergicka nuostabiai piesia-daug spalvu, moka jas maisyti o jau ju neitiketinas derinimas
viena piesini ireminau ir pakabinau ant sienos
Nebepamenu, bet man atrodo kažką sakė ir apie ilgas rankas ir dideles akis. Gal kas žino?
Iš “Delfio” straipsnio: “Ilgos kurio nors giminaičio rankos kartais byloja tai, kad šis žmogus gali nubausti, suduoti.”
nu nieko sau mes savo mazules nemusame
beje, ji ir save buvo nupiesusi su ilgom rankom
ir visi trys mes turejome dideles galvas
jo, is vaiku piesiniu daug galima pasakyti
atsimenu kai as buvau mazyte mama manes buvo paprasius nupiesti musu seima…as nupiesiau didelius namus ir tevus,bet juos paisiau skirtinguose kampuose,seseris kazkur per viduri ,o save,savo kambaryje (tada dar nzn kad mano tevai pykstasi)isties tas piesinys buvo atitikes tikrove,tik dar tada nesupratau kodel as taip paisiau… dabar jau esu didele ir pati turiu savo seima…tikriausia vaikai net patys nesuprasdami nupaiso daug teisybes…kai maniskis vaikelis mokes paisyt butinai duosiu jam nupaisyt seima,gal pati net suprasiu daugiau nei matysiu…
O gal kas nors zinote, kodel vaikas piesia vien pabaisas? Jos buna arba geros
arba blogos
bet netgi tada, kai vaika darzelyje piese vasaros ispudzius, jis nupiese pabaisa… Tiesa, geraja
Girdejau, kad tokie piesinukai su blogom pabaisom reiskia baime, nesaugumo jausma. Bet cia, kai blogos tos pabaisos. O jei geros? Gal tiesiog vaikas pasizymi lakia vaizduote?