vaiko sodinimas ant puoduko

vaiko sodinimas ant puoduko Nustebęs

turim beda, mergiotei jau kiek daugiau nei 1.5 m. Nenori sest ant puoduko. Pasako, kad reikalas yra, bet nei graziuoju, nei piktuoju neseda. Buvo nuvesta i parduotuve, pati issirinko patinkanti puoduka. Grazus, grojantis ir t.t. Zaisdama ant jo seda. Sedi su kelnem be jokiu problemu. Kai tik reikia - asaros veirksmas. Keli kartai buvo ok. Dabar asaros. Graziuoju kaip nebeiseina susikalbet ir perkalbet, piktuoju baisu, nes varomas i stresa. Ka daryt? Kaip sprest sia problema?

manau, kad dar palaukit truputį. Kai kurie gydytojai sako, kad tik 2 metų vaikas pilnai pradeda suvokti puoduko prasmę ir paskirtį. O sodinti visgi reiktų, tik gražiuoju, kuo nors sudominus ir pan. (kad išvis puoduko neužmirštų). Sėkmės ir nepergyvenkit, viskas bus gerai.

Maniskis ant puodo "rimtai" pradejo sedet kazkur 1.7 m, iki to laiko budavo taip pat, kaip rasai. Turi vaikas suprast pats, kam tas puodas ir tada visos problemos issispres.
Sekmes Labas

o tai gal tas grojantis puodas ja isgasdino? as tai kazkaip uz paprasta puodukaNekaltas

manau, kad palaukit, kol atšils. tada bėgios namie be kelnių ir įpras sėdėt ant puoduko nuogu uškapaliu (taip mano dukra sakydavo) Cha cha

Ir as girdejau, kad vaikas reikala apie puodukus perpranta tik nuo 2 ar net 2,5 metu. Bet mes sodindavome anksciau. Tiesiog nelaukdavome to reikalo, o atsikelia, atsiseda ant puoduko lovytej ir zaidzia, paiso. Budavo nei metu neturinti dukra sedi ant puodukop, nueini ko nors i kita kambari, grizti, o ji jau pakakojus ir viska su ranka istepliojus Baisu ir save ir sienom yra teke Šypsena

Jau man, mergičkos, buvo bajeris su tuo puoduku…na, pasodinau aš savo dukrą, uždariau tualeto duris,ir nuėjau į kambarį žiūrėt televizoriaus.Ir užmiršau.O manoji mergina užmigo.Radau, kai baigėsi filmas ją miegančią ant puoduko,ir čiulpiančią savo nykštį.Va, kokiį būna kuriozį, kai vaikai ramūsJuokiasiCha chaNekaltas

Taipgali būti, kad išgąsdino. Puskės mergytė sėdasi ant puoduko tik apžiūrėjusi ar nėra "grojimo įtaiso"Cha cha. Mes savąją pripratinom (tiksliau auklė pripratino) kartu su auklės berniuku: vienas nuo kito nusibezdžionauja, be to PRIVALOMACha chaCha chaCha cha leisti vaikui padėti išpilti sisiuką klozetan, pamojuoti ate-ate ir leisti nuleisti vandenį, kolektyviai paloti katučių ir pasakyti "šaunuolė mergytė"Cha chaCha chaCha cha. Vaikas ko gero ir sisioja puodukan dėl malonumo išpilti-pamojuoti ate ate-nuleisti vandenį-ir išgirsti, kad ji šaunuolėLaimingas

Gerai

Dar pridėsiu: sunkiai ateina ta meilė puodukui, bet kai vaikas prisiriša - nenori atsiskirti nei kelionėje nei svečiuose.
Teko turėti 2 identiškus Šypsena puodus: naminis ir kelioninis automobilyje.

Na man tokia pati problema.Mano mazoji ant puoduko sedejo nuo 11 menesiu, bet paskutinius menesius tik rimtam riekalui pasipraso,o taip nepasodinsi,na nebent ir as turiu eiti i toleta ir abi sedeti.Kartais ir tai negelbsti.Vienam zurnale skaiciau kad iki 2-2.5metu vaikas pats susivokia kas kam.Tai laukiu ir tikiuosi

Pritariu Stebėtojui ir dar pasigirsiu: mano mažulkaMyliu (metų ir 11 mėnesių) jau savaitė kaip visą naktį išmiega be pamperso, naktį irgi pasiprašoLaimingas, dieną, tai nė kalbos nėra apie pampersą (nebent ilgam į miestą važiuojam)Laimingas

mano krikstasunis irgi turbut noretu taip daryti Cha cha kai sisiuka padaro tai irgi kisa rankyte ir makaluoja “Tesku tesku” sako Juokiasi tai dabar jau saugo nuo tokiu isdaigu.

[quote]afera rašė:
Pritariu Stebėtojui ir dar pasigirsiu: mano mažulkaMyliu (metų ir 11 mėnesių) jau savaitė kaip visą naktį išmiega be pamperso, naktį irgi pasiprašoLaimingas, dieną, tai nė kalbos nėra apie pampersą (nebent ilgam į miestą važiuojam)Laimingas
[/quote]

tris kart valio jai Šypsena
mano mažoji 1,5 metų nuėjo į darželį (pas auklę). ji buvo jauniausia, tai turėjau tinkamų pavyzdžių ir per kelis mėnesius išmoko pasiprašyti ant puoduko, o greit ir nebereikėjo sauskelnių visai Gerai
nuopelnas ne mano Drovus bet man kokia laimė Laimingas

buvo paprastas, bet netiko Šypsena Nutarem, kad tegu pats vaikas issirenka kokio nori. Muzika negasdina, atvirksciai - patinka. Bet jos ijungimas deja Nustebęs

Cia padetu keletas dalyku - visu pirma sedeti turi buti malonu - puoduka reikia susildyti - po siltu vandeniu pries reikala pakisti, galima ir silto vandens truputi ipilti. Del muzikos nezinau nebandziau gal nereikalinga.
Jeigu neina - jokios prievartos, grieztumo ir asaru. Tik paskatinimai, pagyrimai.
Jeigu padaro i kelnes - lengva kritika (mol bicas kas cia tau atsitiko, ei truputi kazko smirdi ir pan) ir visada nors po reikalo ir jau velu butina pabandyti pasodinti.
Dar labai padeda kitu vaiku, tevu pavyzdys. Varykit kakoti kartu.
Su pirmu gal buvo sunkiau o su kitais nera problemu - varo ant puodu buriu, kiti vaikai įtraukia i zaidimus (mazdaug kas pirmas).
Beto mano visi isejo i darzeli 1.5 metu. Tai ten galutinai ir pripranta. Ka ten su jais daro darzelyje nezinau, bet karta uzejes maciau gauja maziuku sedi ant puoduku - visi savarankiski - puodus patys pasiima ir ispila ir pan.

defekacija - labai rimtas ir subtilus dalykas, jei taviske dar to nesuprato - nebeda, vistiek teks, daryti ten, kur visi daro, tik svarbu neivaryk komplekso, neperlenk lazdos, nes gali atsirasti visokie funkciniai tustinimosi sutrikimai, po to dar daugiau reikes kantrybes is ju issivaduoti.

Rimtas reikalas tas puodukas. Maniškei jau 1 ir 10mėn, o su puoduku irgi prasti reikalai. Sodinu nuo 9 mėn. Jai užeina "bangom" - kartais visa diena i kelnes nepadaro, o kartais… vakar 3 kartus ploviau kelnes po rimto reikalo. Su vyru pasikalbėjom ir nutarem keisti taktika, t.y. nesinervuoti ir stengtis nesureiksminti pridarymo i klenes.

Taippabandykit sureikšminti padarymą Į puoduką, kaip jau anksčiau rašiau apie savo mergičką. Pas mus net svečiai "privalo" paploti, kad padaromas reikalas, jei neploja - mergička labai įtariai ir patempus lūpą į juos žiūri. Gal ir perlenkėm lazdą, bet kadangi oficialių priėmimų pas mus nebūna, svečiuojasi tik "savi", tai viskas čikiŠypsena