Uzsimaniau canonui TTl blykstes naujos, ka patarsit?
visgi ka rinktis?
Parasyk, koks konkreciai Canon.
Jei pinigine traukia - Speedlite 420 EX, jei nelabai traukia, o nori naujo - mano rekomendacijos Metz. Pats labai patenkintas Metz 40 AF 4C - naujesniu dezuciu kai kurios galimybes liktu neisnaudotos, bet ju isnaudojimas reikalauja gerokai brangesnio blico.
As pats labai ilgai rinkausi tarp Metz ir Speedlite, ir vis tik pasirinkau speedlitte. Na kaip sakoma radnoj on i est radnoj. Bet labai gali buti kad vis tik firminiai canono ir neprilygsta vokieciu mezams. Tai vis tik blicas legenda plius jis universalus - per konverterius tinka visiems fotikams.
Ne visi modeliai per adapterius jungiasi - maniskis iskart Canonui padarytas. Neturejau 420 rankose, bet palyginti su 380 mano minimas Metz’as neturi E-TTL ir greitos sinchronzacijos (mano dezute to ir napalaiko…), bet leidzia nuo blico sinchronizuoti pagal antra storke, duoda M/16 (neatsimenu, ar 380’tas isvis M turi), darbini atstuma skaiciuoja ir tuo metu buvo ~40% pigesnis.
Bendrai paemus teko skaityti, kad kai kurie Metz modeliai nesusikalba su kai kuriomis Canon dezutemis - tikrinti reikia.
Dezute eos 500 det metsu tai jiems zemai lenkiu galva nes tewas daug metu dirbo ir dar siandien laiko, bet jis man netinka nes uzkala visus negatyvus, tai noreciau nusiprkti kad ishkart atstuma skaiciuotu
As kaip tik ant sito EOS’o ta Metz’a naudoju. O koks ten tavo Metz - gal jam tik AF adapterio uztektu?