Uzkaitintas D variklis.Ka daryti…?
Taigi nutiko beda mano mashiniukui… Buvo uzkaitintas variklis (D) ir isvare ausinimo skysti per radiatoriaus plasmasine daly…Radiatoriu nuveziau kad sutvarkytu ir iskilo klausimukas , kaip nustatyti ar nepramushe galvos tarpines?..Vizualiai nieko nesimato, idejus radiatoriu, nesinori kad vel pasikartotu ta pati istorija t.y. pramustu dar karta…Gal sakau bandyti kurti su atsukta radiatoriaus probke ir paskui ziureti?
Vienzo jei ka zinote, patarkite. Aciu.
Butent taip ir daryk. Kurk su atsuktu radiatoriaus kamsciu.Pabandyk uzspausti ji su delnu ir pergazuoti,jei po pergazavimo stums ausinimo skisti arba susikaups daug duju, teks nuimineti galva
Gali buti kompresija musa i ausinimo sistema…o jei bus galva trukusi tai niekaip nepaziuresi, nebutinai turi tepalais apibegti…?
Jo…paskaiciuokime…
Tarpine…100lt
Galvos slifavimas…100lt
Darbas…>~200lt
Radiatoriaus remontas…100lt
nu nx…
o jei dar galva bus skilusi, kas turbut irgi tiketina tai vien tik ji 1300lt…bl.
Nu galvos slifavimas tai man atrodo 20 ~ 30 Lt
Ziurint kokios galvos, bet kiek pamenu kai savo golfukui slifavau tai tikrai brangiau mokejau…o cia turetu dar brangiau buti…
Tiesa sakant kokia galva slifuoji ishvis nera skirtumo
Esmi 99% kad parejo galva nes dizeliai labai bijo perkaitinimo, benzininiai ne tokie jautrus perkaitinimui.
Nu o galva nusislifuoti uz 20Lt gali tik kirpykloj, o rimtai ~100Lt
Mano Golf’ui shlifavo kainavo 20lt.
Draugelis pirko Reno Espace su V6 shlifavo galva uz 20 lt.
Tai tipo primerai jau daugiau kainuoti turi
atsiprasau truputi ne i tema
nepykit bet as nenoreciau kad man gala nuslifuotu net ir uz 20LT
PS Aurymai nepyk, suprantu paprasta klaida
Jo zhiauriai tu cia mane prigavai
Na jus cia apie galvutes jau varote…
as tai ir uz simta neduociau slifuoti
nu jus ce jau prie linxmybiu priejot
mums buvo tas pats su tarnybiniu Fiat Punto 1.9td '2001. paskolinom kito skyriaus bichui ir tas uzkaitino iki raudono. truko ausinimo zarna. varikli patikrino Vedoj (nezinau kaip), sako atlaike. nors jiems naudinga butu buve pasakyt, kad neatlaike. va taip, viskas baigesi gerai.
Galvutės šlifavimas padės,jei ji bus deformuota.Jei trūkusi - šakės.Bet gal dar nieko neacitiko? Paprasčiausiai užpilk H2O ir pasivažinėk.Jei nieko blogo nepajusi,pilk antifrizą ir exploatuok toliau…
Jo juokas pro asaras
To labiausiai ir bijau kad trukusi…nors girdejau atsiliepimu is meistru butent del situ varikliu NIssanu 2.0D kad labai sunku kokybishkai pakeisti tarpine, kad ji ilgai laikytu, jie nepritaikyti tokiems remontams, nors Lietuvos meistrelis beleka sugeba padaryti…zesim
Beje girdejau yra kazkoks prietaisas, kuris isisuka vietoj radiatoriaus kamscio ir pagal antifryzo pasikeitusia spalva, varikliui padirbus, parodo galvos stovi…Ar niekas negirdejote apie tai?
Nezinau ar tu ten tikrai perkaitinai varikli, bet del to tikrai neturejo sprogti radijatorius…
nezinau kaip tavo masinoje, bet kitose tai stovi issipletimo bakelis ir (taip pat jei nera bakelio) turi buti dangtelis su apsauginiu voztuvu kai labai pakyla slegis viska isvaro i lauka per tam skirta anga ar slangele…
gali jis pas tave paprasciausiai “uzklinijo” ???
bent jau pas mane taip buvo su D bet tik slanga sprogo…
mano hondaqi tas pats meshlas acitiko…praleidzia kompresija variklis ir kaista…irgi reikes atidarinet zhiuret viska jei galva tai nu i nx labai negerai…uzuojauta esmi
Minedamas "sprogo radiatorius" turejau omeny kad smugis atkele virsutine radiatoriaus plastmasine dali.Pro ja, pakilus ausinimo sistemoje slegiui, varo antifryza.
Kamstis lyg ir geras buvo…o jei sistemoje buvo staigus slegio pokytis tai neatlaike silpniausia ausinimo sistemos dalis t.y. butent radiatorius ir nepadejo cia net issipletimo bakelis…